Pastasalat med tun

pastasalat med tun og creme fraiche dressing

Denne simple, lækre pastasalat med tun er perfekt om sommeren, hvor man ikke gider bruge ret lang tid i køkkenet og bare gerne vil ud og nyde det gode vejr. Om dagen så skal bruges på en tur på stranden, grillaften i haven eller picnic i parken. 

Pastasalat er også lækker at tage med på madpakken året rundt, så om det er sommer eller ej, mens du læser det her, får du straks en skøn opskrift på klassisk pastasalat med tun og creme fraiche dressing. 

Pastasalat med tun og creme fraiche dressing

Tun og pasta smager skønt sammen og udgør i denne opskrift de primære ingredienser i en sund salat. Jeg bruger tørret pasta og tun fra dåse og derudover ærter fra frost og frisk, grøn salat. Det er altså ikke usandsynligt at du allerede har ingredienserne liggende. Derudover laver jeg en cremet dressing selv – nemlig en creme fraiche dressing med dild og citron, som også er hurtigt lavet. 

Mangler du en sund og let frokost eller noget at tage med på farten, er pastasalat med tun og creme fraiche dressing altså en lækker løsning. 

Opskrift med pastasalat med tun og ærter

Salat med pasta og tun er super nemt at lave. Pastaen skal koges og køles ned med koldt vand. Tunen skal drænes og dressingen skal røres. Derudover er det bare at blande alle ingredienserne sammen. Jeg blander den grønne salat i lige inden servering for at undgå at den bliver slatten. Du kan også sagtens tilføje mere salat eller andre grøntsager, hvis du ønsker.

Tun og pasta går godt sammen med de fleste grøntsager. Jeg kan godt lide det simple i ærter og krølsalat, men du kan også sagtens bruge majs, peberfrugt, chili, bønner, spinat, avocado osv. 

cremet pastasalat med tun fra dåse

Pastasalat med tun

Nem opskrift på klassisk pastasalat med tun, ærter og lækker creme fraichedressing. Den er god til frokost, madpakken eller picnic.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • 150 g tørret pasta
 • 150 g dåsetun (drænet vægt)
 • 75 g frosne ærter (optøet)
 • 30 g krølsalat (eller andet grøn salat)

Dressing

 • 125 g creme fraiche 18 %
 • 1 håndfuld dild
 • ½ stk citron (saften)
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Kog pasta efter pakkens anvisning. Skyl herefter under koldt vand.
 • Dræn tun fra dåse og vend med pasta og ærter.
 • Rør creme fraiche, finthakket dild og saften fra 1/2 citron sammen. Smag til med salt og peber.
 • Vend dressingen med pasta, tun og ærter. Vend nænsomt krølsalaten i til sidst og anret på et fad.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste dressing til en klassisk salat med pasta og tun

Ingen salat uden dressing, og det gælder især denne salat med pasta og tun, hvor en cremet dressing passer rigtig godt. Jeg synes den bedste dressing er en simpel creme fraiche dressing, hvor man blot blander creme fraiche med dild, citronsaft og salt og peber. Så enkelt kan det nemlig gøres.

nem opskrift pastasalat med tun og ærter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments