Annonce

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

Tortellini med ærter

Når det kommer til tortellini er hjemmelavet altså bare bedst. Jeg elsker, at jeg selv kan bestemme hvilket fyld der skal i og jeg eksperimenterer tit med forskellige smagskombinationer. Ét af disse eksperimenter har ført til denne opskrift, som jeg rigtig gerne vil dele med dig. 

Tortellini opskriften spiller på mange forskellige smagsnuancer og kombinerer frisk ærtepure med hjemmelavet pasta og en lækker og cremet flødesauce med bacon. Jeg håber, at du har lyst til at give den et skud og vil finde den lige så himmelsk som jeg gør!

Hvad er tortellini?

Tortellini er en type af fyldt pasta som på mange måder egentlig minder om ravioli. Begge pastatyper er nemlig kendetegnet ved deres lækre fyld, som tit består af ost, skinke, spinat, tomat eller svampe. Fyldet kan dog være hvad som helst og laver du pastaen selv, kan du også helt selv bestemme hvilket fyld der skal i.

Tortellini adskiller sig dog fra ravioli med sin karakteristiske runde form, men når det kommer til stykket, er det egentlig også den eneste markante forskel mellem de to.

hjemmelavet tortellini

hjemmelavet tortellini ret

Hjemmelavet pasta

I den her opskrift laver jeg selv tortellini fra bunden, fordi jeg synes, at de bedste tortellini er dem man laver selv. Og det er faktisk nemt nok at lave, når man først lige har lavet nogle stykker. Der er nemlig en bestemt foldeteknik til hjemmelavet tortellini, og den teknik viser jeg dig i min video under opskriften.

For at lave hjemmelavet tortellini skal du bruge en halv portion pastadej, som du kan finde en opskrift på her. Hvordan du laver pastadejen om til fyldte tortellinier kan du se på videoen her på siden.

I denne omgang har jeg valgt at fylde de små runde pastaer med en cremet ærtepure, som bare smager virkelig lækkert. Den friske ærtesmag går nemlig rigtig godt sammen med mascarpone og det syrlige fra citronens saft og skal. Kombineret med den mere tunge og umamistærke flødesovs går det hele bare op i en højere enhed – I hvert fald hvis du spørger mig.

Tortellini i flødesovs

Man kan lave mange forskellige slags tilbehør til tortellini. Til den her tortellini ret laver jeg en lækker og cremet flødesauce med bacon. Den smager rigtig godt og er utrolig simpel at lave. Faktisk kræver den kun fire ingredienser; fløde, bacon, løg og hvidvin. Derfor er den også nem at smække sammen på en travl hverdag.

Tortellini med bacon i flødesauce

Tortellini med bacon i flødesauce

Nem opskrift på hjemmelavet tortellini fyldt med frisk ærtepure vendt i en lækker og cremet flødesauce med bacon – kan det overhovedet blive bedre?
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Tortellini med ærtepure

  • 200 g frosne ærter
  • 30 g brioche bolle
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk hjemmelavet pastadej

Flødesauce med bacon

  • 50 g bacon
  • 1 stk løg
  • 100 ml hvidvin
  • 150 ml fløde

Fremgangsmåde

Tortellini med ærtepure

  • Kom ærterne i en skål og hæld lidt kogende vand over indtil de er tøet op. Kom ærterne i en sigte og pres dem nu fri for så meget vand som muligt og kom dem i i en blender.
  • Udhul tebollen eller bricohebrødet og brug kun det inderste. Kom også dette i blenderen og blend sammen med ærterne i ca. 30 sekunder.
  • Kom nu mascarponen, skallen og saften fra en 1/2 citron, salt og peber i blenderen. Blend til en nogenlunde fin creme, der må dog gerne stadig være lidt struktur fra ærterne. Kom cremen på en sprøjtepose
  • Rul pastadejen som i videoen lige her til det næstsidste niveau på pastamaskinen.
  • Skær nu pastaen først på langs og dernæst på tværs, så der dannes små firkanter på ca. 4 x 4 cm.
  • Kom ærtepure på pasta firkanterne, så det cirka svarer til størrelsen på en lillefingernegl.
  • Fold pasta firkanterne sammen til trekanter som vist på videoen nedenfor og klem godt sammen, fold herefter pakken sammen om fingeren og luk sammen.

Fløde sauce med bacon

  • Skær bacon i små tern, og snit løget så fint som muligt.
  • Sæt en pande på medium blus, når panden er varm tilsættes bacon og dette steges af i ca. 1 minut, tilsæt nu løget og steg af i yderligere 30 sekunder. Kom vinen på panden og lad alkoholen fordampe. Kom fløde på og lad det småsimre i ca. 5 minutter.
  • Kog tortellini i en lille gryde i letsaltet vand i ca. 1 minut. Kom tortellierne over i panden med flødesaucen og lad det hele småsimre i et par minutter.
  • Anret i skåle.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Mine bedste opskrifter med pasta

Det er efterhånden ikke en hemmelighed, at jeg er ret vild med pasta. Har du det ligesom jeg, kan du gå på jagt i nogle af mine mange lækre pastaretter. Der er noget for enhver smag, fx. den italienske klassiker spaghetti carbonara der egner sig særdeles godt til de travle hverdagsaftener eller en lækker og smagfuld omgang cannelloni med spinat og ricotta.

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

Hvad er tortellini?

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments