Pasta med rosenkål og serrano skinke

nem pastaret med stegte rosenkål og serrano skinke-1

Her kommer en simpel og lækker pastaret, som smager dejligt af både serranoskinke og rosenkål og urter. Min pasta med rosenkål og serrano skinke gøres cremet med en smule creme fraiche – det gør retten en anelse u-italiensk, men til gengæld drønlækker og god til at redde en rest creme fraiche! 

En cremet pastaret med rosenkål

Pasta med rosenkål og serrano skinke tager nærmest ingen tid at lave. Der er lidt pillearbejde i at ordne rosenkålene, men ellers er det bare at koge pastaen og stege serrano samt rosenkål på en pande. Denne pastaret er derfor endnu en af mine nemme og hurtige pastaretter – geniale til hverdagen. 

Opskrift på pasta med rosenkål og serranoskinke og creme

Til denne pasta med rosenkål bruger jeg kun rosenkålsbladene. Du kan gemme midten fx til en lækker salat med stegte rosenkål eller stege rosenkål med hasselnødder. Eller du kan skære midten i mindre stykker og tilføje til retten, hvis du gerne vil have mere smag af rosenkål. 

Jeg tilføjer serranoskinke til retten, da det bliver dejlig crunchy og tilføjer umami. Du kan også bruge bacon eller chorizo.

Når pastaen er kogt og både serranoskinke og rosenkål er stegt af, skal det hele blandes sammen med kogevandet fra pastaen og creme fraichen, som kommer til at udgøre en skøn, cremet sauce. 

opskrift på pasta med rosenkål og serrano skinke

Pasta med rosenkål og serrano skinke

En meget cremet og nem pasta med rosenkål, serrano skinke og creme fraiche. Du kan sagtens bruge bacon eller chorizo også!
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 15 stk rosenkål
  • 3 kviste frisk timian
  • 5 skiver Serranoskinke
  • 30 g olivenolie*
  • 30 g creme fraiche 38 %
  • 250 g tørret pasta
  • ¼ bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pil bladene af rosenkålen og gem midten til en anden ret. Pluk timian groft og kom i en skål sammen med rosenkålsbladene.
  • Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge.
  • Kog pastaen i 1 minut mindre end anført på pakken. Gem 1 dl af kogevandet.
  • Skær serranoskinken fint og steg den i olivenolie i ca. 1 minut. Tilsæt rosenkålen samt timian og steg det med yderligere i 2-3 minutter.
  • Tilsæt creme fraiche i gryden og 1 dl af kogevandet fra pastaen. Lad det hele samle sig.
  • Kom pastaen op i saucen og vend det hele sammen i ca. 1-2 minutter. Kom purløg i og smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
pasta med rosenkål
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 999
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments