Risottofad med kylling og grøntsager

bagt risotto med kylling og grønt

Hvis du elsker risotto, så vil du også elske det her risottofad med kylling og grøntsager, masser af grøntsager og masser af smag. Det er super lækkert og nemt at lave, for modsat en klassisk risotto så passer den her ret næsten sig selv, fordi man bager sin risotto i ovn. Har du ikke prøvet bagt risotto? Så er det bare med at komme i gang! 

Risottofad inspireret af klassisk risotto

Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager. 

Bagt risotto med kylling er perfekt gæstemad. Mens risene tilberedes i ovnen, kan du nemlig forberede andre retter eller underholde gæsterne. 

Risottofad opskrift

bagt risotto i ovn

Opskrift på bagt risotto i ovn med kylling og grøntsager

Et bagt risottofad skal selvfølgelig bages i ovnen i et fad. Først skal grøntsagerne bages i 10 minutter, så de får lidt farve. Jeg bruger fennikel, løg og gulerødder i grove stykker, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager til bagt risotto med kylling, såsom svampe, peberfrugt eller dine yndlingsgrøntsager. 

Når grøntsagerne har fået farve, tilføjer du ris, grøntsagsbouillon og hvidvin til fadet og lægger kyllingen oven på. Giv dit risottofad med kylling og grøntsager en halv time mere og tjek så, hvor møre risene er. Hvis der stadig er meget bid i, tilføj da mere bouillon og giv det lidt længere i ovnen. 

Modsat klassisk risotto, har dette risottofad ikke en masse smør og ost, men til gengæld flere grøntsager. Følger du min opskrift er retten derfor lidt sundere, men der er heller ikke noget i vejen for at røre revet parmesan og lidt smør i risene, når fadet kommer ud af ovnen. 

bagt risotto med kylling og grønt

Risottofad med kylling og grøntsager

Nem opskrift på risottofad med kylling og grøntsager. Bagt risotto er en skøn aftensmad, som er nem at lave fordi retten passer sig selv i ovnen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 1 stk fennikel
  • 1 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 10 g olivenolie*
  • 200 g risottoris
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 800 ml vand
  • 50 ml hvidvin
  • 2 stk kyllingeoverlår
  • 2 stk kyllingeunderlår
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær fennikel, løg og gulerødder i grove stykker og vend dem med olivenolie. Kom dem i et ildfast fad (det samme som du skal bage risotto og hele retten i) og bag det i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Kog vandet og opløs grøntsagsbouillonterningen her i.
  • Tilsæt nu risene i fadet, hvidvinen og 600 ml af bouillonvandet. Rør det hele godt rundt.
  • Kom kyllingelårerne oven på, krydr med salt og peber og kom det i ovnen i yderligere 30 minutter.
  • Tilæs herefter det sidste bouillon og giv det ca. 10-15 minutter yderligere.
  • Smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Risottofad med kylling
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments