Risottofad med kylling og grøntsager
Hvis du elsker risotto, så vil du også elske det her risottofad med kylling og grøntsager, masser af grøntsager og masser af smag. Det er super lækkert og nemt at lave, for modsat en klassisk risotto så passer den her ret næsten sig selv, fordi man bager sin risotto i ovn. Har du ikke prøvet bagt risotto? Så er det bare med at komme i gang!
Risottofad inspireret af klassisk risotto
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager.
Bagt risotto med kylling er perfekt gæstemad. Mens risene tilberedes i ovnen, kan du nemlig forberede andre retter eller underholde gæsterne.
Opskrift på bagt risotto i ovn med kylling og grøntsager
Et bagt risottofad skal selvfølgelig bages i ovnen i et fad. Først skal grøntsagerne bages i 10 minutter, så de får lidt farve. Jeg bruger fennikel, løg og gulerødder i grove stykker, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager til bagt risotto med kylling, såsom svampe, peberfrugt eller dine yndlingsgrøntsager.
Når grøntsagerne har fået farve, tilføjer du ris, grøntsagsbouillon og hvidvin til fadet og lægger kyllingen oven på. Giv dit risottofad med kylling og grøntsager en halv time mere og tjek så, hvor møre risene er. Hvis der stadig er meget bid i, tilføj da mere bouillon og giv det lidt længere i ovnen.
Modsat klassisk risotto, har dette risottofad ikke en masse smør og ost, men til gengæld flere grøntsager. Følger du min opskrift er retten derfor lidt sundere, men der er heller ikke noget i vejen for at røre revet parmesan og lidt smør i risene, når fadet kommer ud af ovnen.
Risottofad med kylling og grøntsager
Ingredienser
- 1 stk fennikel
- 1 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 10 g olivenolie*
- 200 g risottoris
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 800 ml vand
- 50 ml hvidvin
- 2 stk kyllingeoverlår
- 2 stk kyllingeunderlår
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær fennikel, løg og gulerødder i grove stykker og vend dem med olivenolie. Kom dem i et ildfast fad (det samme som du skal bage risotto og hele retten i) og bag det i ovnen i ca. 10 minutter.
- Kog vandet og opløs grøntsagsbouillonterningen her i.
- Tilsæt nu risene i fadet, hvidvinen og 600 ml af bouillonvandet. Rør det hele godt rundt.
- Kom kyllingelårerne oven på, krydr med salt og peber og kom det i ovnen i yderligere 30 minutter.
- Tilæs herefter det sidste bouillon og giv det ca. 10-15 minutter yderligere.
- Smag til med salt og peber.