Svinemørbrad a la creme

mørbrad a la creme med flødesovs

Mørbrad a la creme er en skøn ret, som er inspireret af det franske køkken og er en nem opskrift at lave. Det er sådan set ”bare” mørbradbøffer i en lækker flødesauce med champignoner. Mørbradbøffer a la creme er altså nem aftensmad, men du kan også sagtens servere det som gæstemad med lækkert tilbehør til. Mørbrad med champignon a la creme kan også serveres til julefrokost. 

Mørbrad med champignon a la crème

Til min opskrift på mørbrad i flødesovs skal der bruges masser af fløde, smør og svampe. Det er altså bare nøglen til succes, når man laver mørbrad med champignon a la creme. Jeg bruger her en hel svinemørbrad, som skæres ud til bøffer. Det bliver altså svinemørbrad a la creme. 

Svinemørbrad a la creme med champignon

Opskrift på mørbrad i flødesauce med svampe

Det er super nemt at lave mørbrad a la creme. Man starter med at stege mørbradbøfferne på panden og steger så svampene på samme pande. Når svampene er stegt, tilsættes hvidvinseddike for at få alt det med i saucen, som har sat sig fast på på panden. 

Så skal der bare tilsættes fløde og reduceres indtil man har en lækker flødesovs at servere bøfferne i. Det er virkelig lækker og nem aftensmad! 

Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad.

opskrift på mørbrad a la creme med svampe

Mørbrad a la creme med champignon

Mørbrad a la creme med champignon er en skøn hverdagsret med flødesovs og umamispækkede svampe. Perfekt til kartoffelmos eller grøntsager.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 300 g svinemørbrad
  • 15 g smør
  • 150 g champignoner
  • 15 ml hvidvinseddike*
  • 300 ml fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt purløg

Fremgangsmåde

  • Skær svinemørbraden i mindre bøffer på ca. 2-3 centimeter.
  • Steg den på en varm pande i smør, i ca. 4-6 minutter på hver side. Kom dem herefter over på en tallerken og lad dem hvile.
  • Skær champignonerne i skiver og steg dem i det overskydende smør og fedt fra den samme pande, som mørbraden er stegt på. Steg i 2 minutter, kom eddiken på og lad det fordampe.
  • Tilsæt fløde og lad det hele reducere til en cremet konsistens.
  • Kom bøfferne på panden og lad det hele samle sig, og smag til med salt og peber. Top evt. med finthakket purløg.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til svinemørbrad a la creme

Svinemørbrad a la creme kan helt enkelt serveres med grønt tilbehør og kartofler. Sovsen er især lækker at hælde over kartofler. Det kunne være en cremet og luftig kartoffelmos eller måske endda en kartoffelsoufflé

Som nævnt serverer mange mørbrad a la creme til julefrokost. Retten passer da også rigtig fint ind i det tunge, cremede julemad, så hvis du ikke før har fået mørbradbøffer a la creme, så er en julefrokost en rigtig god anledning!

Kan mørbrad a la creme fryses?

Ja, det kan det godt. Men eftersom det er mørbrad i flødesovs, er der risiko for at sovsen skiller, når det bliver varmet op. Hvis du beregner at gemme noget, kan du alternativt lave en mindre portion sauce og så blot fryse kødet.  

Svine mørbrad a la creme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 998
4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments