Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Fish and chips med sauce tatare

Gå til opskrift Udskriv
Fish and chips med tilbehør

Hvis du går og sukker efter en tur til England, så er det her nok det nærmeste, du kommer, uden at skulle flyve over Nordsøen. I dag står den nemlig på fish and chips – højt elsket fastfood i Storbritannien. Og hos mig! 

Og heldigvis er fish and chips – eller fish n chips som briterne ville skrive det – virkelig nemt at lave. Men hvad er fish n chips? 

Det er som det lyder: En omgang pomfritter med fisk, der bliver friturestegt. Det kan jo ikke gå galt. Den bedste dressing at servere dertil er tatarsauce. Den finder du også en opskrift på længere nede, så der kan komme et lækkert, hjemmelavet, engelsk-inspireret måltid på bordet!

Dej til fish and chips – beer batter dej

Hemmeligheden bag en vellykket, engelsk style panering er, at der bruges en såkaldt beer batter dej. Altså en dej bestående af mel og øl. Jeg tilføjer desuden danskvand, og så sidder fisken lige i skabet, når den frituresteges. Øl er godt at bruge til grunddejen, da det tilføjer kulsyre, alkohol og skum, som alt sammen giver en let og crispy fish. Mums!  

opskrift på fish and chips med dressinger

Opskrift på fish and chips – sådan laver du det nemt selv

Det er super nemt at lave fish and chips selv, både fritter og dybstegt fisk.  

Til fritterne bruger jeg bagekartofler, så de bliver grove og store. Jeg skærer kartoflerne dagen før og giver dem et kort opkog, hvorefter de skal i køleskabet, så de bliver helt tørre, inden de skal i frituregryden dagen efter. 

Start med at stege dem i olie på 130 grader og skru herefter op for blusset, så olien rammer 170 grader. Sådan sikrer du nemlig at kartoflerne bliver både gennemstegte og sprøde. Det er altså en fordel, hvis du har et sukkertermometer.  

Sauce tartare dressing er også bedst lavet i god tid, så creme fraichen kan trække smag af de friske krydderurter, cornichoner og kapers. Gerne dagen før. 

Fisken er jo til gengæld bedst frisk, og det samme gælder ærtepuréen eller mushy peas. 

Reklamelinks er markeret med*
Fish and chips med sauce tatare

Fish and chips

Hjemmelavet Fish and chips med tatarsauce og ærtepuré er en super lækker servering, som du kan spise året rundt. Læs gerne noter til opskriften, hvor jeg kommer med forslag til fisketyper.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 d 15 min
Tilberedelse15 min
I alt1 d 30 min

Ingredienser

Kartofler

  • 750 g bagekartofler
  • 1000 ml fritureolie
  • 2 tsk flagesalt*

Friteret fisk

  • 800 g torskefilet
  • 300 g hvedemel
  • 150 ml danskvand
  • 150 ml øl
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Ærtepuré

  • 200 g frosne ærter
  • ¼ bundt frisk mynte
  • 15 g olivenolie*
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Gryde, 3L*
  • Hulske*
  • Minihakker*

Noter

Tip: I stedet for torsk, kan du også bruge fx pigvar eller lyssej. 

Fremgangsmåde

Kartofler – dagen før

  • Rens bagekartoflerne godt og skær dem i store både.
  • Kog dem i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Sigt vandet fra og læg dem på en plade og stil den i køleskabet natten over.
  • Varm olien op i gryde – olien skal i første omgang være ca. 130°. Fritér kartoflerne lidt ad gangen i ca. 2-3 min.
  • Skru herefter varmen op, så olien kommer op på ca. 170°.
  • Fritér dem nu igen i ca. 3-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og drys med en god mængde flagesalt.
  • Sluk ikke for frituren – du skal bruge den til fisken. Bagekartoflerne kan du evt. lige inden servering smide hurtigt ned igen, for at de er helt varme.

Friteret torsk

  • Skær torsken i lange stykker.
  • Pisk mel, danskvand, øl, salt og peber sammen. 
  • Kom torsken i dejen og kom herefter i frituren ved 180° og fritér i ca. 2-3 minutter. 
  • Afdryp torsken på fedtsugende papir.
  • Gentag med resten af torsken.
  • Krydr med salt og peber.

Ærtepuré

  • Optø ærterne og blend dem med mynteblade, olivenolie samt saften fra en halv citron. Dette kan du gøre i en minihakker eller foodprocessor.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Servering

  • Anret de grove fritter med den friteret torsk og ærtepuré. Server med skiver af citron.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Det bedste tilbehør til hjemmelavet fish and chips

  • Tatarsauce: Den bedste dressing til fish and chips, hvis du spørger mig. Den skal selvfølgelig også være hjemmelavet, og min opskrift på tatarsauce er god. Det laves med mayo, creme fraiche, urter, kapers og cornichoner. Perfekt til både de her grove fritter og dybstegte fisk. Prøv også i en fiskeburger – det er så godt! Server evt. en omgang grov remoulade som tilbehør også, hvis der skal være en mere børnevenlig sauce.  
  • Mushy peas: Ærtedip, ærtepuré – kald hvad du vil. Det smager så godt som tilbehør!

Hvilken fisk kan jeg bruge til fish and chips? 

Til denne opskrift kan du sådan set bruge lige den type fisk, du har lyst til. Gerne hvid fisk som torsk, rødspætte eller kuller. 

dej til fish and chips
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pizza med chorizo og gorgonzola

Pizza med gorgonzola, chorizo og trøffel

nem pasta med stegte tomater

Pasta med stegte tomater, kapers og oliven

hjemmelavet nuggets af blomkål - vegetariske nuggets

Blomkålsnuggets

Panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing

Bagt blomkål med brunet smør

Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder

libanesisk baba ganoush - dip med aubergine

Baba ganoush – cremet aubergine dip

Burrata med tomat til forret

Burrata med tomat og grøn urteolie

Panang karry med kikærter

Vegetarisk Panang

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK