Annonce

Tatarsauce

Opskrift på tatarsauce

Jeg elsker virkelig tatarsauce! Det er en simpel sauce at lave, men det smager helt fantastisk til fisk og skaldyr og pommes frites! 

Sauce tartare som det så fint hedder er egentlig en klassisk, fransk sauce, som er blevet udbredt til hele verden. Især i England er de glade for den, da den går så skønt sammen med den velkendte fastfood-klassiker Fish n chips

tatarsauce opskrift

Tatarsauce

Hjemmelavet tatarsauce er perfekt tilbehør til fisk – f.eks. som en kold dip/dressing til fiskefrikadeller, fish and chips eller fiskeburger.
4 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Tatarsauce

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt purløg
  • 3 stk cornichoner
  • 20 g kapers (1,5 spsk)
  • 100 g mayonnaise
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tatarsauce

  • Hak dild, estragon og purløg fint.
  • Hak cornichoner og kapers groft.
  • Vend urter samt cornichoner og kapers sammen med mayonnaise samt creme fraiche.
  • Smag til med en god mængde citronsaft og lidt af skallen samt salt og friskkværnet peber. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er tatarsauce?

Tatarsauce har ikke noget at gøre med råt kød, som jo også kaldes tatar, eller steak tartare på fransk. Derimod er det ”blot” en sauce lavet på mayonnaise, syltede grøntsager og krydderurter. Så selvom det lyder fransk og fancy, er det i virkeligheden bare en krydderurtedressing, der har fået en lille upgrade.  

TIP: Prøv at lave lækre sprøde bønnefritter – de er så lækre at dyppe i tatarsaucen.

tatarsauce opskrift

Opskrift på hjemmelavet tatar sauce

Denne opskrift på tatar sauce er super simpel. Du skal blot hakke urterne, hakke cornichoner og kapers og herefter blande resten sammen og smage til. Virkelig nemt at lave selv og derfor også dét værd, hvis du har 5 minutter ekstra i køkkenet, og aftensmaden står på fisk eller fries. 

Ingredienser til tatarsauce

Dressingen består i sin enkelthed af en god mayonnaise, cornichoner, kapers, creme fraiche og nogle urter. Så som det er med de fleste andre dressinger, gælder det om at finde en balance mellem friskhed, fedme og syrlighed:

  • Mayonnaise: Vælg en mayonnaise af god kvalitet med gode råvarer. Gerne økologisk, så du er sikker på, at den er lavet på gode, smagfulde æggeblommer. Du kan også lave din helt egen hjemmelavet mayonnaise virkelig nemt!
  • Creme fraiche: Creme fraichen sikrer at tatar saucen ikke bliver for fed. Vil du gerne have en let dressing, kan du derfor bruge mere creme fraiche i forhold til mayo eller vælge en creme fraiche med en lavere fedtprocent. 
  • Cornichoner: De små syltede agurker skal hakkes og tilføjer en dejlig syrlighed til dressingen. Samtidig er det også det, der får dressingen til at minde lidt om remoulade.
  • Kapers: Udover cornichoner, tilføjer jeg også gerne kapers, da de har en mere bitter smag, som spiller rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser. Er du ikke til kapers, kan det dog udelades, men giv det gerne et forsøg alligevel. De små kapers tilføjer nemlig mere umami end man lige skulle tro! 
  • Urter: Helt klassisk bruger man purløg til sauce tartare. Jeg bruger dog gerne en blanding af friske krydderurter – nemlig dild, estragon og selvfølgelig purløg.
  • Citron: Et must i nærmest alle dressinger, hvis du spørger mig! Smag forsigtigt til med citron, da der jo også er syre i både cornichoner og kapers. 
tatarsauce til fisk

Gode retter til tatarsauce

En burger med friturestegt, sprød fisk, en god bolle smurt med den lækreste, hjemmelavede tatar sauce – og så selvfølgelig fritter til. Kan du forestille dig kombinationen? Så skal du helt sikkert prøve at lave min opskrift på en crispy fiskeburger med tatarsauce. Hvis du er glad for fisk kan du også servere saucen til fiskefrikadeller

Spiser du vegetarisk, går tatarsauce også rigtig godt til panerede pastinakker, også kaldet fredsfisk. 

Tatar sauce kan også snildt serveres for sig selv til pommes eller ovnkartofler. Det kunne jeg spise til frokost alene, da jeg eeelsker kartofler! 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments