Pebersauce med peberkorn

Pebersauce med grønne peberkorn

Pebersauce er en perfekt tilføjelse til mange retter. Det er en god måde at give et ekstra spark til en simpel ret. Det kan bruges til at tilføje smag til eksempelvis bøf, kartofler, grøntsager og andre retter. Og så er denne nemme sauce med peberkorn en sauce du kan lave på ganske kort tid. 

OBS! Min opskrift på pebersauce er uden congac eller anden form for alkohol.

Nem opskrift på pebersauce med grønne peberkorn

Peberkornssauce er let at lave og indeholder få ingredienser. Du skal kun bruge løg, timian, fløde, hønsefond og grønne peberkorn. Løg og timian er med til at give en skøn smag, og disse kan du sigte fra fløde når den har været oppe og koge. Men du kan også beholde begge dele i, da det også er smagsgivere til pebersovsen.

Til sidst skal saucen blot tilbage på varmen, og de grønne peberkorn skal tilsættes. Det hele varmes igennem, og smages til med salt og eventuelt mere peber. Nu er det jo en sauce med peber, så smag til så den passer til dine smagsløg.

Hvor kan man købe grønne peberkorn?

Grønne peberkorn kan købes i velassorterede supermarkeder og grønthandlere. Jeg fandt dem i Meny i en lille dåse. Du skal ikke bruge alle peberkornene i denne opskrift, men behold lagen de ligger i, og opbevar dem i køleskabet til næste gang.

De grønne peberkorn findes også online, hvis du ikke kan finde dem i dit lokale supermarked. Det er en god ide at købe friske peberkorn, da de har den bedste smag og aroma.

Pebersauce opskrift

Pebersauce

Peberkornssauce er let at lave og indeholder få ingredienser. Du skal kun bruge løg, timian, fløde, hønsefond og grønne peberkorn. Se her, hvordan du laver den skønne sauce.
3,67 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • ¼ stk løg
 • 2 kviste timian
 • 15 g olivenolie*
 • 250 ml fløde
 • 100 ml hønsefond
 • 15 g grønne peberkorn
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Skær løg i fine små tern. Pluk timian og hak det fint.
 • Steg løg og timian af i en gryde i olivenolie, til løgene er klare.
 • Kom fløde og fond i gryden, og lad det reducerer i ca. 15 minutter ved middel varme.
 • Sigt saucen, og kasser timian og løg. Kom saucen tilbage på varmen og tilsæt peberkorn.
 • Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kan pebersauce tilberedes på forhånd?

Ja, pebersauce kan tilberedes på forhånd og opbevares i køleskabet i op til en uge. Det er en god måde at spare tid på, når du skal lave mad. Det er også en god måde at sikre, at du altid har en krydret og velsmagende sauce klar til brug. Pebersaucen vil sætte sig når den kommer på køl, men når du varmer den op igen får du den dejligste sauce. 

Hvor længe skal hjemmelavet pebersauce simre?

Pebersauce skal simre i ca. 15 minutter, eller til fløde og fond er reduceret til halvdelen. Det er vigtigt at holde øje med saucen, da den let kan brænde på. Det er også en god ide at smage på saucen undervejs, så du kan justere smagen med mere salt og peber. 

tilbegør til pebersauce

Peberkornsauce

Hvad kan man serveres med pebersauce?

Peberkornsauce er en fantastisk tilbehør til mange retter. Det er især godt til kødretter som bøf, kylling og svinekød. Det er også godt til grøntsager, ris og pasta. Jeg kan særligt anbefale at servere pebersaucen til en stegt lammefilet, rosmarinkartofler og gulerødder, som jeg har gjort lige her. Det er en perfekt servering, som er perfekt til middagsgæster. 

Oksemørbrad bøffer og hasselback kartofler er også et godt match.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments