Annonce

Labneh – mellemøstlig friskost

labneh mellemøstlig friskost

I dag har jeg derfor en nem opskrift med til jer på labneh ost. Labneh er en libanesisk friskost, som laves af græsk yoghurt og salt. Jeg laver det tit, fordi det er så nemt at lave, og det smager skønt! Lækkert salt og syrligt. 

Der er ikke noget bedre end en mellemøstlig specialitet, som man kan lave derhjemme. Tit er det jo svært at opstøve de her specialiteter, men hvis man kan lave dem selv og uden meget besvær, så er det jo win-win!

Labneh er en mellemøstlig friskost

Denne mellemøstlige friskost kan laves enten som en labneh dip eller som labneh kugler. I opskriften finder du fremgangsmåde på begge. 

Ligegyldigt om du vælger det ene eller det andet, så er labneh ost genialt at bruge som en del af en meze. Traditionelt set spiser man nemlig gerne labneh ligesom man spiser hummus, så det er oplagt at servere en labneh dip sammen med fladbrød og en anden mellemøstlig specialitet eller to. Labneh kugler kan også indgå som en del af en meze som små hapsere. 

Opskrift på hjemmelavet labneh dip

Der skal kun to ingredienser til at lave hjemmelavet labneh: Græsk yoghurt og salt. Disse to ingredienser rører man sammen og så skal yoghurten stå og dræne natten over. Saltet trækker altså væde ud af den græske yoghurt og med tiden gør det konsistensen så fast, at man har en friskost. 

Nu kan man servere friskosten toppet med olivenolie, sorte oliven uden sten og krydderier. Det kan fx være timian og chiliflager som jeg gør i denne opskrift, eller det kan være mynte eller den mellemøstlige krydderiblanding za’atar. 

labneh mellemøstlig friskost-kopi

Labneh

Labneh er en lækker mellemøstlig friskost, som du desuden kan lave til labneh kugler. Du kan læse i opskriften hvordan.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 day 5 minutter
I alt1 day 10 minutter

Ingredienser

Noter

  • Tip! Du kan lave små Labneh kugler af friskosten. Du kan forme små kugler af friskosten, da den er super fast i konsistens. Form små kuglerne med to teskeer, kom dem i et glas med olie, friske krydderurter, peberkorn og oliven for at give smag. 
    • Disse labneh kugler kan bruges til i fx salater, dips, smørepålæg eller til tapas. 
LABNEH KUGLER

Fremgangsmåde

  • Rør yoghurt og salt sammen.
  • Kom yoghurten i et fint klæde, og herefter over i en sigte som stilles over en skål.
  • Dæk til med film og lad det stå og dræne i køleskabet natten over. Når yoghurten er drænet, vil den have en meget fast konsistens og er nu friskost/labneh.
  • Smør labneh ud på en tallerken.
  • Top med olivenolie, chiliflager, timian samt sorte oliven uden sten. Krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav små labneh kugler

Hvis du vil lave labneh kugler, skal du først lave friskosten. Herefter kan du forme osten til små kugler og lægge dem i olie med friske krydderuter og peberkorn. Du finder flere tips under noter. 

Serveringstips til den hjemmelavede frisk ost

Der er rigtig mange måder at servere den mellemøstlige friskost. Du kan servere det med brød, gerne fladbrød eller som dip i hjemmelavet pitabrød. Du kan også bruge labneh som dip til pitachips eller falafel – det er altså bare så lækkert! 

Hvis du laver labneh kugler kan disse også bruges i sandwiches eller i salater. For en klassisk, mellemøstlig sandwich prøv da at kombinere labneh med frisk mynte, timian og oliven på et pitabrød. Det er helt genialt!

opskrift labneh
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments