Annonce

Ristede kikærter

Krydrede kikærter

Den her kombination er nok ny for dig. Jeg har tit stødt på noget lignende på Instagram, og det gav mig inspirationen til at afprøve min version. Det skulle være blevet så populært med de her “madder”, hvor man tænker i lidt nye baner og ikke kun topper med avocado eller hummus. Derfor har jeg tænkt lidt kreativt i dagens indlæg, hvor de ristede kikærter er kommet ovenpå en portion hummus. Hummusen er desuden nemt lavet, hvis du ligesom jeg bruger Valsemøllens økologisk hummus.

Krydrede kikærter

Ristede kikærter

Dejlige sprøde ristede kikærter på brød med hummus er en god snack til tapasbordet. De ristede kikærter kan bruges i en salat eller på suppe.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Ristede kikærter

Desuden

Fremgangsmåde

Ristede kikærter

  • Tænd ovnen på 220°C, varmluft.
  • Dræn kikærterne og skyld dem grundigt.
  • Beklæd en bageplade med papir og kom kikærterne på bagepladen og vend med olie, salt og spidskommen.
  • Bag kikærterne i ca. 30 minutter, til de er lettere sprøde.
  • Vend dem undervejs. Lad dem til sidst afkøle.

Brød med hummus og kikærter

  • Rist brødet.
  • Smør det med hummus og top med ristede kikærter, soltørrede tomater samt krydderurter efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Måske du tænker at det er en smule skørt, men der bliver jeg nød til at stoppe dig på halvvejen. Eller du må selvfølgelig tænke om det hvad du vil, men jeg vil lige prøve at overbevise dig om at det altså er en formidabel snack eller frokost, om man vil. De små bælgfrugter kan nemlig bruges til mange ting, se bare alle mine opskrifter med kikærter her.

Opskrift på ristede kikærter med paprika

Sprødristede kikærter gør sig virkelig gældende i mange sammenhænge. De er fantastiske som en simpel snack, men i madlavningen er de også geniale. Fx er de helt perfekte som topping på alt fra sprøde salater til varme og krydrede gryderetter eller suppe. Uhm sådan en omgang græskarsuppe med sunde ristede kikærter ovenpå, det er altså godt!

Jeg laver tit kikærterne her som snack og variere gerne krydderierne fra gang til gang. Det kommer lidt an på, hvad de skal bruges til. Men særligt er jeg glad for at bruge fx smoked paprika eller spidskommen. Vil du lave lidt mere spicy kan du bruge chilipulver, men pas på mængderne.

Skal du ikke bruge alle med det samme, så har de ristede kikærters holdbarhed lidt uger på bagen, hvis du blot opbevarer dem i en lufttæt beholder. Du kan fx bruge dem ovenpå min græskarsalat sammen med feta og granatæblekerner.

Brød med hummus og ristede kikærter

Jeg har smurt en skive brød med en hurtigrørt hummus og derefter toppet med de bagte krydrede kikærter. Du kan købe et færdigbagt brød eller bage dit eget fuldkornsbrød, det er så lækkert!

Til sidst har jeg toppet med frisk persille og soltørrede tomater. Hurtigt, nemt, nærende, vegetarisk og sundt. Faktisk også rimelig budgetvenligt og lækkert! Prøv det.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments