
Græskarsuppe er endelig på menuen igen. Vi er langsomt ved at gå efteråret i møde og i min optik betyder det, at vi også sagtens kan tage hul på de varme supper. Selvom det er noget jeg spiser mest af i vinter-månederne, så kommer det stadig på menuen i ny og næ, på de kolde efterårsdage.
Krydret græskarsuppe med kokosmælk
Det herlige ved suppe er, at der kan kommes alverdens grøntsager i – og så er det ret simpelt at lave. Alt skal blot snittes, steges, koge og blendes. Bum. Nemt og simpelt. I dag er hovedingrediensen selvfølgelig græskar – et hokkaidogræskar.
Suppen er krydret med varme krydderier, som komplimenterer græskar rigtigt godt. Vil du prøve en anden suppe end den med græskar, kan du kigge nærmere på min lækre opskrift på tomatsuppe, som serveres med creme fraiche og brød.

Tilbehør til hjemmelavet græskarsuppe
Jeg dryssede med rugkerner, men du også bruge ristede græskarkerner. Her kan du evt. bruges de kerner, som græskaret har i sig, venden dem med olie og salt og bage dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Du kan også bare spise dem som en lækker snack. På den måde anvendes hele græskarret og madspild mindskes. Spis evt. lækkert foccacia brød med rosmarin til suppen.
Få opskriften på en sund græskarsuppe her:

Græskarsuppe
Ingredienser
- 400 g kartofler (renset vægt)
- 400 g græskar (renset vægt)
- 1 stk æble (grofthakket)
- 2 stk løg (grofthakket)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 håndfuld timian
- 6 dl grøntsagsboullion
- 1 spsk muskatnød (revet)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk citron (saften)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Svits løg, hvidløg og æbler i en gryde med lidt olie i et par minutter. Snit græskar og kartofler i tern, og svits dem med i blandingen.
- Tilsæt vand, muskatnød, timian og bouillon. Lad det hele koge mørt. Stik evt. med en gaffel undervejs.
- Blend det hele godt sammen, til en cremet suppe. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og citron.
- Varm suppen op, inden servering. Top med rugkerner. Velbekomme.
