Annonce

Kold agurkesuppe

kold agurkesuppe

Første gang jeg smagte agurkesuppe var hos mine forældres venner i sommerhus for nok 8 år siden. Og alligevel husker jeg det som var det i går – fordi det var så anderledes og samtidig virkelig lækkert. Altså agurkesuppe lyder jo som et spøjst påfund, men jeg lover dig, at det bliver dén forret alle taler om. Den har nemlig evnen til at overraske. Og jeg spiste bestemt op, da jeg smagte for første gang!

kold agurkesuppe

Kold agurkesuppe

Servér en kold agurkesuppe med brød til forret for gæster. Du kan toppe den med fx varmrøget laks, rejer eller feta.
4,25 fra 16 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • 4 skiver groft brød
  • 50 g feta

Fremgangsmåde

Agurkesuppe

  • Agurkerne skæres i grove tern.
  • Kom agurk i en blender sammen med bouillon, 10 mynteblade, olivenolie og græsk yoghurt.
  • Blend suppen til en jævn og glat suppe. Smag til med salt og peber samt citronsaft.
  • Lad gerne suppen trække i en halv til helt time på køl, så agurke-smagen træder frem og suppen bliver helt kold.

Serveringsforslag

  • Et par skiver ristet brød kan serveres til suppen.
  • Smuldr feta og drys det over suppen.
  • Varmrøget laks kan brækkes i grove stykker og anrettes i suppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kold agurkesuppe med mynte

Jeg havde tilfældigvis to agurker liggende, og det er jo sådan set starten på en smuk suppe. Derudover skal du bruge græsk yoghurt, grøntsagsbouillon og mynte. 

Agurkerne skal skæres i grove tern og herefter blendes med de øvrige ingredienser og så smages til. Det er altså virkelig en nem opskrift at lave, og den smager bare så godt. Synes du ikke agurkesmagen er tydelig til at starte med, så lad den lige stå og trække i 30-60 minutter. 

Mynten tilføjer en lækker friskhed til suppen, som i forvejen nok er den mest forfriskende suppe, du nogensinde kommer til at smage. Måske lige med undtagelse af min ærtesuppe eller grøn gazpacho, som begge er supper der har den dér lækre grønne sommervibe. Er du ikke så meget til mynte, kan du prøve at lave suppen med dild i stedet – det er især genialt, hvis suppen serveres til laks eller rejer. 

Læs også: Hvis du er på udkig efter andre kolde supper, så kan jeg anbefale dig at kigge på min opskrift på gazpacho, som er med tomat og peberfrugt.

agurkesuppe

agurkesuppe opskrift

Lad agurkesuppe blive en sommerlig forret til gæsterne

Agurkesuppe er oplagt at servere som forret i sommerens løb. Hvad enten det er til Sankt Hans, grillaften eller en anden særlig anledning, hvor der skal tre retter på bordet, så går agurkesuppen hånd i hånd med det gode vejr. Den kolde suppe er nemlig forfriskende og virker nærmest afkølende efter en lang dag i solen. Så den er perfekt til forret, og som hovedret kan du servere dejlig bagt torsk.

Agurkesuppe er ret simpelt i sig selv. Dengang jeg smagte det blev det serveret med tyndskåret agurkeskiver i, men man kan også gøre meget andet, for at ”spice” suppen lidt op. Server gerne noget godt brød til. Næste gang jeg laver retten, har jeg fx tænkt mig at servere et hjemmebagt foccacia brød til.

Man kan også vælge at toppe den kolde suppe med laks og/eller rejer eller smuldret feta, hvis det skal være uden fisk. Hvis du kan få fat i nogle sprøde, grønne asparges, kan du også halvere disse og lægge oven på suppen. Det pynter virkelig fint og giver samtidig noget sprødt at tykke på. 

Sådan gør du din agurkesuppe mere cremet

Selvsagt har en kold agurkesuppe en rimelig ”suppet” konsistens. Jeg synes det er lækkert på den måde, men du kan også vælge at gøre suppen tykkere, så den bliver mere cremet. Det kan gøres ved at blende 1-2 avocadoer i, så du på den måde stadig har den fine grønne farve. Avocado tager desuden ikke over i smagen og passer rigtig fint sammen med smagen af agurk.

For en mere cremet suppe kan du også vælge at erstatte halvdelen af bouillonen med fløde – det giver en dejlig rund smag og god balance til den let syrlige græske yoghurt.  

kold agurkesuppe med feta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments