Kyllingebryst med nye kartofler og persillesauce

KYLLINGEBRYST stegt

Denne ret med stegt kyllingebryst er fra i sommers, men jeg har helt glemt at dele den med jer! Så den kommer her med det samme – sammen med nogle af mine stegetips til, hvordan man opnår saftig kyllingebryst, da det faktisk kan være utrolig nemt.

Jeg elsker selv at få en omgang nye, danske kartofler, hvide og grønne asparges til kylling, men nu hvor der ikke er flere nye, danske kartofler og asparges ikke længere er i sæson, så er der selvfølgelig mange andre muligheder, når man laver retter med kyllingebryst. 

Kyllingebryst med kartofler og persillesauce

Stegt kyllingebryst med persillesauce

Her er en skøn opskrift på stegt kyllingebryst med persillesovs. Her er også tilbehør til kyllingebryst, som du kan servere til aftensmad.
4,50 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

 • 4 stk kyllingebryst
 • 30 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

 • 750 g babykartofler
 • 15 stk grønne asparges
 • 15 stk hvide asparges

Persillesauce

 • 750 ml fløde
 • ½ bundt kruspersille
 • 1 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Stegt kyllingebryst

 • Steg dine kyllingebryster i lidt olie, ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber. 
  OBS! Gem saften de har stegt i til saucen.

Tilbehør

 • Skyl dine kartofler godt og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter.
 • Skræl dine asparges med en tyndskræller og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.

Persillesauce

 • Tag den overskydende saft fra de stegte kyllingebryster og bland med fløden i en gryde.
 • Kog saucen ind til ca ¼ – smag til med salt samt peber. Lige inden servering blendes persille og saften fra en citron i, i ca. 1-2 minutter, indtil saucen er let lysegrøn. 
 • Skær kyllingebryst i mundrette stykker og server med kartofler og persillesauce.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
KYLLINGEBRYST tilbehør

Opskrift på stegt kyllingebryst på panden

Når jeg køber kylling, køber jeg det som regel med skind på, da der sidder utrolig meget god smag i skindet. Når det kommer til stegning af kyllingebryst, er det selvfølgelig vigtigt at skindet bliver sprødt. Det får man netop, når man tilbereder det på panden. Men det kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.

En anden enorm vigtig ting at huske på, er at kødet ikke må bliver tørt, for så går det hurtigt hen og bliver rigtig kedeligt. Sigt i stedet efter, at kyllingen netop bliver gennemstegt, for det er her den er mest saftig. 

Inden du lægger kyllingekødet på en pande, så sørg for at panden er godt varm. Så giver jeg dem cirka 4 minutter på hver side. Hvis du er i tvivl om, om de er færdige kan du evt. måle efter med et stegetermometer eller skære lidt ind i kødet og se om det er hvidt. Temperaturen midt i brystet skal gerne være 75 grader. 

Saftig kylling til aftensmad

Kyllingebryst kan sagtens være en hverdagsret, fordi det er nemt og sundt, og fx kan serveres med salater eller grøntsager i stave. Jeg køber altid økologisk kylling, da jeg har skåret ret meget ned på mit kødforbrug, og derfor har råd til en økologisk kylling lidt som en “luksusvare”. Økologisk kylling er nemlig i den dyrere ende i forhold til kød som fx oksekød, som man godt kan få økologisk og til en overkommelig pris. 

Jeg kan sagtens leve med ikke at spise så meget kød, især fordi det bliver ekstra lækkert, når man så endelig får kød. Men er du glad for at spise kød hver dag, så kan denne ret bestemt være noget nem mad blandt gengangerne i hverdagen. 

Hvis du elsker kylling, kan du også tjekke min opskrift ud på helstegt kylling eller kyllingefrikassé med asparges – det er begge opskrifter der er perfekte til foråret. Og til efteråret er denne kylling med svampesauce helt vidunderlig.

KYLLINGEBRYST

Retter med kyllingebryst

I sommers serverede jeg stegt kyllingebryst med kogte kartofler og en blanding af hvide og grønne asparges, som også blev kogt. Derudover serverede jeg en persillesauce til, da man kan bruge den overskydende saft fra den pande, hvor kyllingen har ligget, til at lave saucen. Det giver en dejlig smag af umami – perfekt til fløden og kyllingekødet. Hvis du ikke bryder dig om persille, så kan du prøve at lave en cremet fetasauce til kartoflerne i stedet.

En anden god ret med kyllingebryst er når de fyldes med pesto, mozzarella og soltørrede tomater. Sådan en opskrift kan du finde lige her.

Tilbehør til stegt kyllingebrystfileter

Der er rigtig mange andre muligheder, når man skal finde på retter, der passer godt til kylling. Helt simpelt er det at snitte nogle rodfrugter og smide dem ind i ovnen, især nu hvor rodfrugterne er i sæson. Eller lave en frisk, grøn salat, kartofler i ovn eller knuste kartofler. Langt det meste kan faktisk være velfungerende som tilbehør til kyllingebryst. 

Mangler du inspiration til mere lækker mad, så kan du altid kigge forbi min Instagram.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments