Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Kyllingebryst med nye kartofler og persillesauce

Gå til opskrift Udskriv
KYLLINGEBRYST stegt

Denne ret med stegt kyllingebryst er fra i sommers, men jeg har helt glemt at dele den med jer! Så den kommer her med det samme – sammen med nogle af mine stegetips til, hvordan man opnår saftig kyllingebryst, da det faktisk kan være utrolig nemt.

Jeg elsker selv at få en omgang nye, danske kartofler, hvide og grønne asparges til kylling, men nu hvor der ikke er flere nye, danske kartofler og asparges ikke længere er i sæson, så er der selvfølgelig mange andre muligheder, når man laver retter med kyllingebryst. 

KYLLINGEBRYST tilbehør

Opskrift på stegt kyllingebryst på panden

Når jeg køber kylling, køber jeg det som regel med skind på, da der sidder utrolig meget god smag i skindet. Når det kommer til stegning af kyllingebryst, er det selvfølgelig vigtigt at skindet bliver sprødt. Det får man netop, når man tilbereder det på panden. Men det kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen.

En anden enorm vigtig ting at huske på, er at kødet ikke må bliver tørt, for så går det hurtigt hen og bliver rigtig kedeligt. Sigt i stedet efter, at kyllingen netop bliver gennemstegt, for det er her den er mest saftig. 

Inden du lægger kyllingekødet på en pande, så sørg for at panden er godt varm. Så giver jeg dem cirka 4 minutter på hver side. Hvis du er i tvivl om, om de er færdige kan du evt. måle efter med et stegetermometer eller skære lidt ind i kødet og se om det er hvidt. Temperaturen midt i brystet skal gerne være 75 grader. 

Opskrift på saftigt kyllingebryst er her:

Reklamelinks er markeret med*
Kyllingebryst med kartofler og persillesauce

Stegt kyllingebryst med persillesauce

Her er en skøn opskrift på stegt kyllingebryst med persillesovs. Her er også tilbehør til kyllingebryst, som du kan servere til aftensmad.
4,50 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse30 min
I alt45 min

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

  • 4 stk kyllingebryst
  • 30 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 750 g babykartofler
  • 15 stk grønne asparges
  • 15 stk hvide asparges

Persillesauce

  • 750 ml fløde
  • ½ bundt kruspersille
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Stegt kyllingebryst

  • Steg dine kyllingebryster i lidt olie, ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber. 
    OBS! Gem saften de har stegt i til saucen.

Tilbehør

  • Skyl dine kartofler godt og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter.
  • Skræl dine asparges med en tyndskræller og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.

Persillesauce

  • Tag den overskydende saft fra de stegte kyllingebryster og bland med fløden i en gryde.
  • Kog saucen ind til ca ¼ – smag til med salt samt peber. Lige inden servering blendes persille og saften fra en citron i, i ca. 1-2 minutter, indtil saucen er let lysegrøn. 
  • Skær kyllingebryst i mundrette stykker og server med kartofler og persillesauce.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Saftig kylling til aftensmad

Kyllingebryst kan sagtens være en hverdagsret, fordi det er nemt og sundt, og fx kan serveres med salater eller grøntsager i stave. Jeg køber altid økologisk kylling, da jeg har skåret ret meget ned på mit kødforbrug, og derfor har råd til en økologisk kylling lidt som en “luksusvare”. Økologisk kylling er nemlig i den dyrere ende i forhold til kød som fx oksekød, som man godt kan få økologisk og til en overkommelig pris. 

Jeg kan sagtens leve med ikke at spise så meget kød, især fordi det bliver ekstra lækkert, når man så endelig får kød. Men er du glad for at spise kød hver dag, så kan denne ret bestemt være noget nem mad blandt gengangerne i hverdagen. 

Hvis du elsker kylling, kan du også tjekke min opskrift ud på helstegt kylling eller kyllingefrikassé med asparges – det er begge opskrifter der er perfekte til foråret. Og til efteråret er denne kylling med svampesauce helt vidunderlig.

KYLLINGEBRYST

Retter med kyllingebryst

I sommers serverede jeg stegt kyllingebryst med kogte kartofler og en blanding af hvide og grønne asparges, som også blev kogt. Derudover serverede jeg en persillesauce til, da man kan bruge den overskydende saft fra den pande, hvor kyllingen har ligget, til at lave saucen. Det giver en dejlig smag af umami – perfekt til fløden og kyllingekødet. Hvis du ikke bryder dig om persille, så kan du prøve at lave en cremet fetasauce til kartoflerne i stedet.

En anden god ret med kyllingebryst er når de fyldes med pesto, mozzarella og soltørrede tomater. Sådan en opskrift kan du finde lige her.

Tilbehør til stegt kyllingebrystfileter

Der er rigtig mange andre muligheder, når man skal finde på retter, der passer godt til kylling. Helt simpelt er det at snitte nogle rodfrugter og smide dem ind i ovnen, især nu hvor rodfrugterne er i sæson. Eller lave en frisk, grøn salat, kartofler i ovn eller knuste kartofler. Langt det meste kan faktisk være velfungerende som tilbehør til kyllingebryst. 

Mangler du inspiration til mere lækker mad, så kan du altid kigge forbi min Instagram.

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Steak salat med bønner og estragondressing

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Dampede muslinger

Dampede muslinger: Moules marinières

Ramsløgsolie - perfekt til brødet, salaten eller tapasbordet

Ramsløgsolie – god til brød, salat og tapasbordet

Frikassé med kylling og grøntsager

Kyllingefrikassé med asparges, gulerødder og friske ærter

Glat gulerodspuré

Gulerodspuré

Vegetariske kåldolmere med savoykål

Vegetariske kåldolmere med savoykål

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK