Annonce

Tomatvinaigrette

Tomat vinaigrette opskrift

Tomatvinaigrette er en lækker, syrlig sauce som du kan bruge som dressing, dip eller tilbehør. Vinaigrette med tomatsmag er en super let opskrift at lave, da det i princippet bare er en olie-eddike dressing, dvs. en vinaigrette, som krydres med tomat og urter, og der er masser af smag i!

Nem og hurtig opskrift på tomatvinaigrette

Til min opskrift på tomat vinaigrette skal du selvfølgelig bruge tomat, olie og eddike. Det er grundingredienserne. Derudover tilføjer jeg også timian, hvidløg og lidt sukker for en mere balanceret smag. 

Når du skal lave vinaigrette med tomat, kræver det et lille opkog modsat med en almindelig vinaigrette, hvor du bare ryster olie og eddike sammen. Olie, tomater, timian og hvidløg kommes først på en meget varm pande i 45 sekunder, hvorefter du tilføjer eddike og sukker. Nu skal det bare simre i et par minutter og så har du faktisk en lækker vinaigrette med tomatsmag, som er klar til servering.  

Opskriften på hjemmelavet tomatvinaigrette får du her:

Tomat vinaigrette opskrift

Tomatvinaigrette

Lækker tomatvinaigrette, som kan bruges til alt fra kød, pasta, salater, brød eller kartofler. Det er nemt at lave en vinaigrette med tomat. Prøv den – det tager kun 10 minutter.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Noter

  • Kan serveres på kold og varm.
  • God til alt fra pasta, kartofler, salater eller kød.

Fremgangsmåde

  • Kvart tomaterne, og pluk timianbladene af stilken. Pil hvidløg.
  • Varm en sauterpande op ved høj varme. Tilsæt olivenolie, når panden ryger og kom herefter tomater, timianblade og et helt fed hvidløg på. Steg i ca. 45 sekunder. Kom eddike og sukker på, og lad det småsimre i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kom på et glas, og opbevar på køl hvis du ikke bruger med det samme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan jeg servere tomatvinaigrette til?

Tomatvinaigrette kan serveres til kød, fisk og kylling som tilbehør, til salater som dressing eller til brød og kartofler som dyppelse. Da jeg havde fintunet den her opskrift, serverede jeg det sammen med ovnstegt kyllingelår og en grønne bønner med sennepsvinaigrette som du også kan se på billederne – det kan jeg love dig for er godt!

Du kan servere vinaigrette med tomat både koldt og varmt alt afhængig af hvad du foretrækker. Hvis din tomat vinaigrette skal serveres med det samme, kan du med fordel blot servere den varm.

Kylling med tomatvinaigrette

Tomatvinaigrette

Tomatvinaigrette tilbehør
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments