Annonce

Ramsløgsolie – god til brød, salat og tapasbordet

Ramsløgsolie - perfekt til brødet, salaten eller tapasbordet

Ramsløgsolie, ramsløgspesto eller ramsløgssalt – der er mange muligheder. Jeg elsker ramsløg, og nu hvor de endelig er i sæson, skal det udnyttes. Er du mon så heldig at have dem i haven? Så er det altså om at få glæde af dem nu.

Ramsløg er en fin bladgrøntsag, som du også kan finde i de fleste danske skove. De smager og dufter dejligt af hvidløg. Du er ikke i tvivl når du finder dét spot i spot i skoven, hvor de befinder sig. Skynd dig, at få fat i de lækre ramsløg – de er nemlig kun i sæson nu her til foråret i april og maj.

Ramsløgsolie - perfekt til brødet, salaten eller tapasbordet

Ramsløgsolie

Ramsløgsolie smager fantastisk til brødet, salaten eller tapasbordet. Find opskriften i indlægget på en lækker grøn olie med ramsløg.
4,07 fra 16 stemmer
Antal: 1 Glas
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 20 blade ramsløg
  • 1,5 dl smagsneutral olie

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Du kan evt. si det, gennem en fin sigte hvis du vil have olien hel ren og uden pulpen.

Fremgangsmåde

  • Skyl ramsløgene grundigt og blend ramsløg med olie til massen er homogen og du har en helt flot grøn olie.
  • Kom olien på et skoldet glas. Du kan opbevare det på køl i en lille uges tid. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til flere ramsløgsopskrifter: Hvis du er så heldig at have fundet mange ramsløg, så kan jeg anbefale dig at lave den skønneste smør med ramsløg eller ramsløgsmayonnaise.

Ramsløgsolie - perfekt til brødet, salaten eller tapasbordet

Opskrift på grøn olie med ramsløg

Det er noget af det mest simple at lave sådan en grøn olie. Du skal blot blende de spæde ramsløg med en god olie. Og så har du altså den lækreste og mest velsmagende urteolie, som desuden er virkelig lækker i en hjemmelavet risotto eller bygotto med fennikel og ramsløg. En skøn sammensætning.

Ramsløgsolie til salater

Da min kæreste og jeg var i sommerhus, lavede han denne lækre ramsløgsolie som en del af tilbehøret til både salat og burrata med cherrytomater. En virkelig lækker kombi, skulle jeg hilse og sige! Opskriften er virkelig simpel at lave. Brug den på tapasbordet til at dyppe brød i, på salater, i marinader eller i en aioli – kun fantasien sætter grænser.

Ramsløgsolie
Ramsløgsolie opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments