Ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør

Jeg elsker, når ramsløg er i sæson. Når det er forår og grønt alle vegne! Herhjemme bliver ramsløg flittigt brugt som erstatning for hvidløg i alt fra dressinger, gryderetter, pesto, olier og nu også i smør. 

Det I får opskriften på her i dag, er altså en skøn grøn smør men nordens hvidløg. Så ud og pluk nogle friske bundter ramsløg og tryl det om til en lækker smør med masser af smag.  Det er nemlig nu – fra januar til juni – at det er ramsløg sæson. 

kryddersmør med ramsløg

Ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør smager vidunderligt og er supernemt at lave. Alt du skal bruge er smør, ramsløg og lidt flagesalt.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 rulle
Forberedelse10 minutter
På frys15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 20 blade ramsløg
  • 1 tsk flagesalt

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Kom blødt smør i en foodprocessor med ramsløg og flagesalt.
    OBS! Jeg har en håndfuld ramsløgs, men du kan tilpasse opskriften med den mængde ramsløg du synes.
  • Blend det hele godt sammen til det er helt grønt. Du kan evt. stoppe med at blende lidt før, hvis du ikke ønsker den helt grønt og fin. Så bliver den mere som en kryddersmør i udseenede.
  • Kom smørret i et stykke bagepapir eller film og rul det sammen og drej enderne som snoninger og læg det på køl i minimum en time og gerne længere.
  • Opbevar evt. på frys, så tager det kun omkring 15 minutter. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Smuk grøn hjemmelavet ramsløgsmør 

Udover en skøn krydret smag, så har ramsløgssmør også en fantastisk, grøn farve. En skål ramssløgssmør kan derfor pryde ethvert måltid og passe så skønt på et forårsbord med lette retter som fisk, kylling eller brød. 

Sådan en ramsløgssmør er også perfekt til kartofler, fx knuste kartofler. Smørret kan også bruges til at stege grøntsager i. 

Prøv også: Hjemmelavet kryddersmør med persille for afveksling.

Ramsløg til ramsløgssmør

Opskrift på ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløgssmør er virkelig nemt at lave! Hvis du før har prøvet at lave hjemmelavet hvidløgssmør, så er den her opskrift mindst lige så nem. Du skal sådan set bare komme blødt smør, salt og ramsløg i en foodprocessor og blende det. Når smørret har fået lov at sætte sig i køleskabet eller i fryseren, er det klar til brug. Og glæd dig, for det smager helt vidunderligt på brød. 

Læs også: Min opskrift på hjemmelavet hvidløgssmør får I også her. 

Flere ramsløgs opskrifter du kan prøve 

Den her opskrift med ramsløg er bare én ud af mange ting, man kan lave med ramsløg. Jeg elsker smagen og farven og har derfor i sinde at fortsætte udviklingen af min samling af opskrifter med ramsløg

Her finder du blandt andet en skøn, nordisk bygotto med fennikel og ramsløg, og da fennikel også er i sæson nu, er det en oplagt kombination. Du finder også min bedste opskrift på ramsløgspesto. Har man plukket ramsløg, så er det jo nærmest et must at lave pesto. Eller mayo! Prøv min ramsløgsmayonnaise – den er for vild!

Kan man fryse smør med ramsløg? 

Ja, det kan man sagtens. Du kan spare tid ved at sætte smørret i fryseren, når du har blendet det, da det hurtigere bliver koldt og dermed brugbart.

kryddersmør med ramsløg
hjemmelavet ramsløgssmør opskrift

opskrift på ramsløgssmør

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments