Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Hønsesalat med Serranoskinke

Gå til opskrift Udskriv
hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat er skønt ovenpå en skive ristet rugbrød, i en sandwich eller som forret i fx en croissant. Især når julefrokoster og påskefrokoster nærmer sig, er en god opskrift på hønsesalat dejligt at have på hånden, så derfor deler jeg i dag min bedste opskrift.

Til et simpelt frokostbord, er hønsesalaten en dejlig ret, der er nem at lave. Jeg er vild med pålægssalater, og især de hjemmelavede af slagsen. Det smager jo bare bedst. Det kolde frokostbord kan bestå af mange elementer, men det er næsten et must at have en kold pålægssalat med. 

Til påskefrokosten er det nok den skønne æggesalat med karry, der oftest tager tronen, men der er også masser af andre gode muligheder for, hvad man kan servere til påskefrokosten – fx denne hønsesalat. 

Verdens bedste hønsesalat er hjemmelavet

Hjemmelavet hønsesalat smager bare bedst og er nemmere at lave end man skulle tro. Sådan har jeg det faktisk med de fleste madopskrifter. Når man først har smagt noget lavet fra bunden, er det svært at gå tilbage til det, man finder i supermarkedet. Hønsesalaten, som I får opskriften på her, er en god gammeldags en af slagsen, men med et lille twist: nemlig det sprøde serranoskinke på toppen. 

Når du skal lave hønsesalat, er det oplagt at bruge en rest kylling fra fx helstegt kylling, eller du kan porchere kyllingen, som jeg gør i opskriften. Porcheret kylling er oplagt til hønsesalat, da det får den rette konsistens og desuden kan trække masser af smag fra vandet, der indeholder smagsgivere i form af peber, bouillon og løg. 

hjemmelavet hønsesalat

hønsesalat til frokost

Et lille twist af den klassiske hønsesalat med bacon og champignon

En klassisk hønsesalat laves med bacon og champignon. I denne opskrift bruger jeg dog serranoskinke, som bliver mere crispy end bacon og er finere i udtrykket. Serranoskinke tilføjes til dressing og hønsekød, men gem også nogle til at pynte med. Det giver et lækkert gourmet udtryk. 

Det øvrige fyld er champignon, som steges på panden. Man kan bruge tørrede champignoner, men den bedste smag fås ved at bruge friske. Aspargessnitterne er fra glas – præcis som en god gammelsdags hønsesalat. 

Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat

Selvom hønsesalat er luksuspålæg og også smager af luksus, så er det en nem frokostsalat at lave. Opskriften består af 3 elementer – hønsekød, fyld og dressing. Selve dressingen er perfekt cremet og fed til den magre kylling. Den laves på få ingredienser og vendes så med hønsekød og fyld bestående af champignoner, aspargessnitter og serranoskinke. Dressingen kan også sagtens laves mere mager ved at bruge fx græsk yoghurt eller skyr i stedet for mayonnaise. 

Hønsesalat minder meget om kyllingesalat, da man bruger hønsekød til begge – den store forskel er fyldet. I min opskrift på kyllingesalat bruger jeg nemlig kapers, purløg og rygeost, som giver en hel anden smag.  

Få opskriften på en hjemmelavet frisk hønsesalat her:

Reklamelinks er markeret med*
hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat smager så dejligt. Her får du en nem opskrift med Serrano skinke i stedet for bacon, champignon og asparges.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse40 min
Tilberedelse10 min
I alt50 min

Ingredienser

Hønsekød

  • 1 stk løg
  • 5 dl hønsebouillon
  • 10 stk peberkorn
  • 2 stk kyllingebryst

Fyld

  • 100 g champignoner
  • 100 g aspargessnitter
  • 6 skiver Serranoskinke

Dressing

  • 125 g mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep*
  • 60 g creme fraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber

Serveringsforslag

  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

Hønsekød

  • Pil løget og skær det i kvarte.
  • Bring en gryde i kog med vand eller hønsebouillon og tilsæt løg, peberkorn og kylling. 
  • Kog det hele kyllingebryst i ca. 10 min, alt afhængig af størrelse. Lad det køle ned. 

Fyld

  • Rens champignon og skær dem i kvarte. Steg dem på en brandvarm pande indtil de er gyldne. og lad dem køle af i ca. 30 min. Gem saften til dressingen.
  • Aspargessnitterne afdryppes på lidt papir eller i en sigte.
  • Kom bacon eller Serrano skinke på en belædt bradepande og bag dem i ca. 10 min ved 180° varmluft. Lad det herafter akøle. Skær eller bræk det i mindre stykker. 

Dressing

  • Vend mayonaise med creme fraiche og smag til med sennep, salt og friskkværnet peber. Kom her 1 spsk af saften fra de stegte champignoner ved.

Hønsesalat

  • Skær kyllingekødet i mindre tern og vend det sammen med de dressingen samt fyldet (gem 2 stykker serrano). Top med fintsnittet purløg og lidt ekstra Serrano skinke.
  • Servér på fx nybagt rugbrød, toastbrød eller som en sandiwch.
  • Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Brug din hønsesalat som forret, på rugbrød eller i sandwich

Når først du har rørt verdens bedste hønsesalat sammen, er der mange muligheder for, hvad den skal serveres som:

  • Forret: En klassisk og luksus forret er at servere hønsesalaten i en croissant og pynte med frisk asparges, serranoskinke og/eller friske krydderurter – det må siges at være en ægte mormor ret. Du kan også servere små brødcroutoner toppet med hønsesalat som forret. 
  • Rugbrød: Til hverdag eller weekend er det en skøn, kold frokost at servere hjemmelavet hønsesalat ovenpå en ristet skive hjemmebagt rugbrød. Du kan også lave fx højbelagt smørrebrød, hvor hønsesalat gerne toppes med bacon eller serranoskinke, salatblade og evt. lidt karse. Der er altså mange muligheder for topping, som kan løfte smørrebrødet og gøre det mere gourmet.  
  • Sandwichbrød: Pålægssalater er det perfekte pålæg – cremet, velsmagende og alligevel frisk. Prøv fx at lave et hjemmelavet toastbrød og brug det som sandwichbrød til hønsesalat.
Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat
hønsesalat med champignon og aspargessnitter
Kategorier - Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Kyllingetaerte med porre

Kyllingetærte med porre

Påskefrokost retter - inspiration og opskrifter til påsken

Påskefrokost retter – inspiration og opskrifter til påsken

frikadeller

Frikadeller – de bedste klassiske deller!

høns-i-asparges-tarteletter

Tarteletter med høns i asparges

bagt torsk i ovn med rygeostsauce

Bagt torsk med grønne asparges og sauce lavet med rygeost og stenbiderrogn

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

flæskesteg-med-sprøde-svær

Flæskesteg og flæskestegssauce

Æggesalat med karry og æble

Æggesalat med karry

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK