Annonce

Påskefrokost retter – inspiration og opskrifter til påsken

Jeg elsker når en højtid fejres med et brag af et frokostbord med skøn påskemad. Jeg er særligt vild med påskefrokost, fordi den bugner af fisk, skaldyr, æg og de lidt lettere retter, der bare smager SÅ godt. Såsom fiskefilet med remoulade, stenbiderrogn, laks med hytteost og dildcreme, smilende æg og rejer, kyllingesalat, oste og så videre … Der er tonsvis af lækre retter at vælge imellem og et klassisk påskefrokost bord byder på mange af dem. 

Her på siden har jeg samlet lidt inspiration på påskemad til påskefrokoster, som du kan bruge, hvad enten du selv skal afholde påskefrokost eller skal til en i påsken, hvor du skal have en ret eller to med. 

Hvad spiser man til påskefrokost? Få mine bedste påskefrokost retter og ideer!

Påskefrokost er en rigtig god anledning til at samles om bordet med familie og venner. Det er selvfølgelig påsken der fejres, men man behøver næppe være religiøs for at nyde lækker mad i godt selskab. 

Til påskefrokost spiser man generelt forårsretter, som er lette. Det er både kolde og lune retter, retter med fisk og uden fisk, og så er der selvfølgelig serveringer med lam som passer ind i påsketemaet, mens æg til påskefrokost også er et must.

deviled eggs

Rugbrød med surdej

Inspiration til påskebordet 

Det er umiddelbart simpelt at lave et påskebord med skønne retter – så snart man har valgt, hvilke opskrifter man vil lave!

Da der er et væld af retter at vælge imellem, har jeg her lavet en samling af en masse inspirerende forslag og nemme retter til en klassisk dansk påskefrokost. Der er det hele – også desserter. 

For nemheds skyld har jeg inddelt indlægget her i kategorier, så du kan finde den inspiration du mangler – hvad enten du har brug for en opskrift på en kold eller lun ret, bagværk eller en påskefrokost dessert. 

De kolde retter 

De kolde retter er gerne pålægssalater, retter med fisk og æg i alle udformninger. Det kolde bord er meget traditionelt og dansk, og du kan servere de skønne retter her nedenfor eller bruge dem som inspiration.

Hvide asparges med hakkede æg
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
Hvide asparges med stenbidderrogn
Vandbakkelse med laks
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
Vandbakkelse med laks til nytår
Fiskefrikadeller
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
Fiskefrikadeller med torsk
Blinis med stenbiderrogn
Tidsforbrug 1 time 20 minutter
Gå til opskriften
blinis til forret
Rejesalat med dild
Tidsforbrug 5 minutter
Gå til opskriften
Rejesalat med dild
Dilddressing
Tidsforbrug 5 minutter
Gå til opskriften
opskrift dilddressing
Varmrøget laks med rygeostcreme
Tidsforbrug 15 minutter
Gå til opskriften
Varmrøget laks med rygeostcreme
Lakserilette
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
Lakserilette med varmrøget laks
Karrysild
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
Karrysild
Fyldte æg
Tidsforbrug 25 minutter
Gå til opskriften
fyldte æg
Æggesalat
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
Æggesalat med karry
Hønsesalat
Tidsforbrug 50 minutter
Gå til opskriften
hønsesalat-med-serranoskinke
Kyllingesalat
Tidsforbrug 15 minutter
Gå til opskriften
Kyllingesalat med purløg og kapers
Kold agurkesuppe
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
kold agurkesuppe
Påskefrokost retter - inspiration og opskrifter til påsken-2

De lune retter 

Mange af de lune retter består af kylling eller lam. Det kan også være tarteletter, en skøn forårskylling, frikassé med kylling eller lam. En tærte er også helt vidunderlig at servere som et lunt indslag på påskebordet: 

Fiskefilet
Tidsforbrug 30 minutter
Gå til opskriften
Inspiration til påskefrokosten
Bagt torsk med grønne asparges
Tidsforbrug 25 minutter
Gå til opskriften
bagt torsk i ovn med rygeostsauce
Tærte med laks
Tidsforbrug 1 time
Gå til opskriften
verdens bedste opskrift på lakse tærte
Panerede lammekroner
Tidsforbrug 25 minutter
Gå til opskriften
Panerede lammekroner opskrift
Lammekrone med urter
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
lammekrone i ovn
Tarteletter med høns i asparges
Tidsforbrug 55 minutter
Gå til opskriften
Tarteletter med høns i asparges
Helstegt kylling med grønt
Tidsforbrug 1 time 10 minutter
Gå til opskriften
Helstegt kylling
Forårskylling med asparges
Tidsforbrug 1 time 30 minutter
Gå til opskriften
Forårskylling med asparges
Kyllinge frikassé
Tidsforbrug 1 time 25 minutter
Gå til opskriften
Kyllingefrikassé
Stegt kyllingebryst med persillesauce
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
Kyllingebryst med kartofler og persillesauce
Kyllingetærte
Tidsforbrug 50 minutter
Gå til opskriften
Kyllingetaerte med porre
brød med fuldkorn

opskrift på Fragilite

Bagværk og tilbehør 

En påskefrokost består af mange pålægssalater, og derfor er brød uundværligt – både rugbrød og franskbrød. Her har jeg samlet de brød, som jeg selv altid bager. Du finder også et par gode bud på grønne salater. 

Rugbrød med surdej
Tidsforbrug 1 time 10 minutter
Gå til opskriften
Rugbrød med surdej
Surdejsbrød
Gå til opskriften
Surdejsbrød uden gær
Grydebrød med surdej
Tidsforbrug 5 timer 50 minutter
Gå til opskriften
Grydebrød med surdej
Knækbrød med kerner
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
opskrift på knækbørd med kerner-4
Fuldkornsbrød
Tidsforbrug 2 timer 40 minutter
Gå til opskriften
Opskrift Fuldkornsbrød
Salat med asparges
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
aspargessalat
Grøn salat der passer til alt
Tidsforbrug 10 minutter
Gå til opskriften
Blandet grøn salat
Spinatsalat med edamame bønner
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
Spinatsalat med avocado
Bagte porrer med sennepsvinaigrette
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
Bagte porrer

Dessert og søde sager 

En lækker frokost skal selvfølgelig sluttes af med et sødt punktum:

Påskekage – rugbrødslagkage med appelsin og hvid chokolade
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
Årets påskekage
Citronfromage
Tidsforbrug 4 timer 10 minutter
Gå til opskriften
Citronfromage opskrift
Fragilite med nougatcreme
Tidsforbrug 2 timer 35 minutter
Gå til opskriften
Fragilite opskrifter
Rabarbertærte med marcipan
Tidsforbrug 50 minutter
Gå til opskriften
Rabarbermazarin tærte med sirup
Rabarbertrifli med makroner
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
Rabarbertrifli med makroner

Opskrifter til en skøn påskefrokost menu 

Du får her 2 forskellige forslag til hvordan en påskefrokost menu kan strikkes sammen – enten klassisk og traditionel eller moderne.

Klassisk påskefrokost menu 

Den klassiske påskefrokost menu består af en masse kolde retter, lune retter og stakkevis af rugbrød. Det er det overvældende frokostbord, som vi kender det fra de dejlige højtider. Spækket med masser af æg, fisk, rejer og pålægssalater som fx kyllingesalat, hønsesalat og æggesalat. Opskrifter på alle førnævnte kan du finde længere oppe, hvor du kan sammensætte på kryds og tværs. 

blinis-nytår-stenbiderrogn

Moderne påskefrokost menu 

En påskefrokost kan også være mere moderne ved at opstille den med forret, hovedret og dessert. Her kommer mit take på den perfekte påskefrokost/middag, som jeg ville servere den for mine gæster: 

  • Forret med stenbiderrogn: Fx blinis eller hvide asparges med stenbiderrogn, hakkede æg og surdejsbrød til.  
  • Hovedret: Panerede lammekroner med en frisk grøn salat, fx aspargessalat med dild eller små, kogte kartofler vendt med urter. 
  • Dessert: Rabarbertrifli eller rabarber crumble. 




 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments