Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Hvide asparges med hakkede æg og stenbiderrogn

Gå til opskrift Udskriv
Hvide asparges med stenbidderrogn

Skønne hvide asparges med hakkede æg og stenbidderrogn er jo smagen af dansk forår, hvis du spørger mig og perfekt at servere som en forret. Derfor deler jeg i dag en af mine bedste opskrifter hvide asparges der dampes og derefter anrettes med de øvrige tilbehør.

De skønne og meget velsmagende hvide asparges er i sæson nu, og jeg spiser mig lykkelig i dem og er i den bedste mad himmel. De skønne stængler er at finde i månederne maj, juni og juli, så der er lige et par gode måneder forude.

Det er altså nu vi skal spise os mætte i de dejlige asparges, inden de forsvinder igen. Men mens vi har dem, så lad os behandle dem med respekt – ikke tilberede dem for meget, fordi så bliver de slatne og kedelige. Tricket bag tilberedningen af de hvide asparges er en nænsom kogning samt kogetid, så de stadig bevarer deres sprødhed og tekstur.

Hvide asparges med stenbidderrogn

Hvide asparges med stenbidderrogn

Opskrift på dampede hvide asparges med hakkede æg

For at serveringen bliver mere sammenhængende og mindre tør at spise skal blive alt for tørt, er de hvide asparges serveret med hakkede æg. Det giver desuden mæthed og en dejlig behagelig mundfølelse.

Hakkede æg består af få simple ingredienser: æg, purløg, mayo, creme fraiche, citron samt salt og peber. Det er så nemt at lave, fordi æggene koges blot i 7 minutter, hvor de køles ned og hakkes fint. Derefter vendes de sammen med de øvrige ingredienser, og så har du altså et perfekt cremede og lidt fede element, til de sprøde hvide asparges og de små fine rogn.

Kogning af hvide asparges

Det er nemt at tilberede de hvide asparges. De skal først dampes og derefter køles ned. Først knækker man bunden af de hvide asparges af og derefter koges de i letsaltet vand. Kogetiden er på ca. 3 minutter og derefter skylles de i koldt vand og skæres over på midten.

Aspargesene anrettes på tallerken med de fine laksefarvede stenbiderrogn og hakkede æg. Du kan med fordel servere med et dejligt stykke hjemmebagt grydebrød, bagt med surdej.

Få opskrift en lækker ret med hvide asparges her:

Reklamelinks er markeret med*
Hvide asparges med stenbidderrogn

Hvide asparges med hakkede æg

Hvide asparges med hakkede æg og stenbiderrogn er lig med dansk forår. En dejlig forret (eller hovedret om man vil) – måske med ekstra tilbehør. Fx et dejligt hjemmebagt brød. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse5 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 10 stk hvide asparges
  • 125 g stenbiderrogn

Hakkede æg

  • 2 stk æg
  • 1 bundt purløg
  • 40 g mayonnaise
  • 60 g creme fraiche 38 %
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hvide asparges

  • Knæk enderne af dine asparges og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 min. til de stadig har et lille bid.
  • Skyl dem herefter i koldt vand, og skær dem over på midten. 

Hakkede æg

  • Kog æggene i 7 min, og hak dem herefter fint. 
  • Vend dem sammen med fintsnittet purløg, mayo, creme fraiche og smag til med et godt skud citronsaft og lidt salt og peber. 
  • Anret ovenpå de halve hvide asparges sammen med stenbiderrogn. Krydr med salt, peber og ekstra citron efter behov. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

En skøn forret med hvide asparges og stenbiderrogn

Overskriften fortæller det hele! Lækre friske hvide asparges, der udgør en skøn, skøn servering med friske stenbiderrogn på toppen, hakkede æg og friske krydderurter. Og hvis man har, kan man tilføje lidt dejlige nypillede fjordrejer, det smager himmelsk.

Det er altså en fornem forret at servere her i forår- og sommermånederne, fordi råvarerne i denne kombination, uden tvivl, smager helt vidunderligt sammen. Se også flere gode opskrifter på forretter, hvis du mangler inspiration. Deriblandt finder du også den skønne klassiske servering: Blinis med stenbiderrogn.

Du kan også bruge retten som tilbehør til aftensmaden, sammen med andre lette forårsretter, en grøn salat og hjemmebagt brød. Det er smagen af forår. Og hvis du er ellevild med kombinationen af brød og de lækre lyserøde rogn, skal du næsten prøve at lave denne pizza med stenbiderrogn.

Hvide asparges med stenbidderrogn

Få flere forårsopskrifter med asparges

Jeg har altså glædet mig så meget til asparges-sæsonen, fordi det er en grøntsag som jeg elsker at spise her i foråret og henover hele sommeren. Faktisk har jeg endnu en ret med asparges og æg, som er disse grillede asparges og pocheret æg. Når man tilbereder asparges, enten ved at stege eller grille dem får de sådan en skøn karakteristisk smag.

En klassisk og helt grøn aspargessalat kan virkelig også noget! Den er sprød, frisk og et smukt syn for øjet.

Er du helt vild med de smukke hvide asparges, ligesom jeg, så kan jeg anbefale at du tager et kig forbi mine opskrifter på perlebygotto med asparges eller risotto med asparges. Risotto er også en skøn ret, som man aldrig går galt i byen med. Så den opskrift må du endelig prøve, hvis du er til en lidt tungere ret. Der er anvendt grønne asparges.

Kategorier - Forretter, Frokost, Salatopskrifter
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

frikadeller

Frikadeller – de bedste klassiske deller!

hønsesalat-med-serranoskinke

Hønsesalat med Serranoskinke

Inspiration til påskefrokosten

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Waldorfsalat med flødeskum

Waldorfsalat med selleri, vindruer og æble

Æggesalat med karry og æble

Æggesalat med karry

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

taerte-med-kartofler-og-bacon

Kartoffeltærte med bacon

Frikassé med kylling og grøntsager

Kyllingefrikassé med asparges, gulerødder og friske ærter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK