
Hvis ikke denne dejlige opskrift med hvide asparges og stenbidderrogn skulle komme ud nu, ja så ved jeg ikke hvornår?! Det er forår, og de skønne og meget velsmagende hvide stængler er i sæson. Jeg er lykkelig og i den bedste mad himmel.
Herlighederne er vi så heldige at vi kan få fingre i, i månederne maj, juni og juli. Jeg har altså glædet mig så meget! Sammen med de grønne asparges, er det en grøntsag som jeg elsker at spise her i foråret og henover hele sommeren. Faktisk har jeg endnu en ret på trapperne med stegte asparges og pocheret æg.
Tid til lækre forårsretter med hvide asparges
Min begejstring vil altså ingen ende tage, som I nok kan fornemme.. Jeg elsker foråret og de mange skønne forårsretter man kan lave. Det er altså nu vi skal starte med at spise os mætte i de dejlige asparges, inden de forsvinder igen. Men mens vi har dem, så lad os behandle dem med respekt – ikke tilberede dem for meget, fordi så bliver de slatne og kedelige.
Lad os i stedet tilberede dem, så de beholder deres dejlige sprødhed og tekstur. Stegte hvide asparges kan jeg ihvertfald anbefale. Pssst.. lad mig lige hurtigt tilføje for den interesserede (udover mig selv), at de smukke velsmagende asparges har et højt indhold af vitamin C og B6.
Opskrift på forret med stenbiderrogn og asparges
Overskriften fortæller det hele! Og her taler vi ikke om hvide asparges i glas. Nej, her er der i stedet fokus på de friske af slagsen, der sammen med stenbiderrogn og (hvis man har) lidt dejlige nypillede fjordrejer smager himmelsk. Det er altså også godt med rejser, men det må blive ønsketænkning i denne omgang.
Det bliver ikke en mere fornem forret at servere her i forår- og sommermånederne. Råvarerne her i kombination, er uden tvivl nogle af mine yndlings. Nu når vi alligevel er ved råvarer i sæson, så kan du med pynte retten af, med de dejlige ramsløg der også er fremme nu.
Hvide asparges med hakkede æg
For at ikke at herligheden skal blive alt for tørt, er min version i dag piftet lidt op. Jeg har derfor lavet en cremet dressing til, der består af mayo og hakkede æg – vendt med krydderurter. Det er helt perfekt med det cremede og lidt fede element, til de sprøde hvide asparges og de små fine rogn.
Du behøver ikke anvende de hvide, fordi de grønne asparges er mindst ligeså skønne. Og har den fine farve med sig, hvilket også pynter så fint til retten. Opskriften er desuden meget simpel, fordi de hvide asparges blot skal koges og derefter anrettes på tallerken med de fine lyserøde stenbiderrogn og hakkede æg. Du kan med fordel servere et dejligt stykke hjemmebagt grydebrød til.
Få opskrift en lækker ret med hvide asparges her:

Hvide asparges med stenbiderrogn
Ingredienser
- 10 stk hvide asparges
- 125 g stenbiderrogn
Hakkede æg
- 2 stk æg
- 1 bundt purløg
- 1 stk citron
- 2 spsk mayo
- 2 spsk creme fraiche, 38 %
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Knæk enderne af dine asparges og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 min. til de stadig har et lille bid. Skyl dem herefter i koldt vand, og skær dem over på midten.
Hakkede æg
- Kog æggene i 7 min, og hak dem herefter fint.
- Vend dem sammen med fintsnittet purløg, mayo, creme fraiche og smag til med et godt skud citronsaft og lidt salt og peber.
- Anret ovenpå de halve hvide asparges sammen med stenbiderrogn. Krydr med salt, peber og ekstra citron efter behov.

Find flere opskrifter med asparges her
Er du helt vild med de smukke stængler ligesom jeg, så kan jeg anbefale at du tager et kig forbi mine opskrifter på perlebygotto med asparges. Risotto er også en skøn ret, som man aldrig går galt i byen med. Så den opskrift må du endelig prøve, hvis du er til en lidt tungere ret.