Hvide asparges med hakkede æg og stenbiderrogn
Skønne hvide asparges med hakkede æg og stenbidderrogn er jo smagen af dansk forår, hvis du spørger mig og perfekt at servere som en forret. Derfor deler jeg i dag en af mine bedste opskrifter hvide asparges der dampes og derefter anrettes med de øvrige tilbehør.
De skønne og meget velsmagende hvide asparges er i sæson nu, og jeg spiser mig lykkelig i dem og er i den bedste mad himmel. De skønne stængler er at finde i månederne maj, juni og juli, så der er lige et par gode måneder forude.
Det er altså nu vi skal spise os mætte i de dejlige asparges, inden de forsvinder igen. Men mens vi har dem, så lad os behandle dem med respekt – ikke tilberede dem for meget, fordi så bliver de slatne og kedelige. Tricket bag tilberedningen af de hvide asparges er en nænsom kogning samt kogetid, så de stadig bevarer deres sprødhed og tekstur.
Opskrift på dampede hvide asparges med hakkede æg
For at serveringen bliver mere sammenhængende og mindre tør at spise skal blive alt for tørt, er de hvide asparges serveret med hakkede æg. Det giver desuden mæthed og en dejlig behagelig mundfølelse.
Hakkede æg består af få simple ingredienser: æg, purløg, mayo, creme fraiche, citron samt salt og peber. Det er så nemt at lave, fordi æggene koges blot i 7 minutter, hvor de køles ned og hakkes fint. Derefter vendes de sammen med de øvrige ingredienser, og så har du altså et perfekt cremede og lidt fede element, til de sprøde hvide asparges og de små fine rogn.
Kogning af hvide asparges
Det er nemt at tilberede de hvide asparges. De skal først dampes og derefter køles ned. Først knækker man bunden af de hvide asparges af og derefter koges de i letsaltet vand. Kogetiden er på ca. 3 minutter og derefter skylles de i koldt vand og skæres over på midten.
Aspargesene anrettes på tallerken med de fine laksefarvede stenbiderrogn og hakkede æg. Du kan med fordel servere med et dejligt stykke hjemmebagt grydebrød, bagt med surdej.
Få opskrift en lækker ret med hvide asparges her:
Hvide asparges med hakkede æg
Ingredienser
- 10 stk hvide asparges
- 125 g stenbiderrogn
Hakkede æg
- 2 stk æg
- 1 bundt purløg
- 40 g mayonnaise
- 60 g creme fraiche 38 %
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Hvide asparges
- Knæk enderne af dine asparges og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 min. til de stadig har et lille bid.
- Skyl dem herefter i koldt vand, og skær dem over på midten.
Hakkede æg
- Kog æggene i 7 min, og hak dem herefter fint.
- Vend dem sammen med fintsnittet purløg, mayo, creme fraiche og smag til med et godt skud citronsaft og lidt salt og peber.
- Anret ovenpå de halve hvide asparges sammen med stenbiderrogn. Krydr med salt, peber og ekstra citron efter behov.
En skøn forret med hvide asparges og stenbiderrogn
Overskriften fortæller det hele! Lækre friske hvide asparges, der udgør en skøn, skøn servering med friske stenbiderrogn på toppen, hakkede æg og friske krydderurter. Og hvis man har, kan man tilføje lidt dejlige nypillede fjordrejer, det smager himmelsk.
Det er altså en fornem forret at servere her i forår- og sommermånederne, fordi råvarerne i denne kombination, uden tvivl, smager helt vidunderligt sammen. Se også flere gode opskrifter på forretter, hvis du mangler inspiration. Deriblandt finder du også den skønne klassiske servering: Blinis med stenbiderrogn.
Du kan også bruge retten som tilbehør til aftensmaden, sammen med andre lette forårsretter, en grøn salat og hjemmebagt brød. Det er smagen af forår. Og hvis du er ellevild med kombinationen af brød og de lækre lyserøde rogn, skal du næsten prøve at lave denne pizza med stenbiderrogn.
Få flere forårsopskrifter med asparges
Jeg har altså glædet mig så meget til asparges-sæsonen, fordi det er en grøntsag som jeg elsker at spise her i foråret og henover hele sommeren. Faktisk har jeg endnu en ret med asparges og æg, som er disse grillede asparges og pocheret æg. Når man tilbereder asparges, enten ved at stege eller grille dem får de sådan en skøn karakteristisk smag.
En klassisk og helt grøn aspargessalat kan virkelig også noget! Den er sprød, frisk og et smukt syn for øjet.
Er du helt vild med de smukke hvide asparges, ligesom jeg, så kan jeg anbefale at du tager et kig forbi mine opskrifter på perlebygotto med asparges eller risotto med asparges. Risotto er også en skøn ret, som man aldrig går galt i byen med. Så den opskrift må du endelig prøve, hvis du er til en lidt tungere ret. Der er anvendt grønne asparges.