Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Grillede asparges hører sig virkelig til nu – i alle afskyginger. Den dejlige asparges sæson venter jeg altid på, fordi jeg elsker de dejlige stængler, ih åh så højt. Jeg elsker alt ved asparges – deres sprødhed, smag, sødme, farve og struktur. De ér og bliver skønne! Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg er mest til de grønne eller hvide asparges, fordi de kan noget forskelligt – sammen er de også helt forrygende. Men jeg synes, at de hvide er mere søde hvor de grønne mere bitre og har en snært af smagen fra ny bælgede ærter. Uhm… mit mundvand løber næsten allerede ned over tasterne nu, bare ved tanken om grillede, blancheret, dampede eller stegte asparges!

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Grillede asparges

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø er en dejlig forret eller side-dish der kan spises året rundt. Brug hvide eller grønne asparges.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Grillede asparges

 • 12 stk grønne asparges
 • 15 g smør (1 spsk)
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 stk citron

Pocheret æg

 • 2 stk æg
 • 15 ml eddike (1 spsk)
 • 1 tsk flagesalt

Desuden

 • 35 g økologiske hampefrø

Fremgangsmåde

Grillede asparges

 • Skyld asparges og knæk bunde af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk. 
 • Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande. Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid. Drys med lidt salt, peber og citronsaft. 
 • Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve. Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’. 

Pocheret æg

 • Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
 • Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris. Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 min (vandet må ikke koge).
 • Tag æg op og lad dem dryppe af på papir. 
 • Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø. 
 • Drys med flagesalt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

I dag vil jeg dele en dejlig opskrift, jeg har lavet i samarbejde med Valsemøllen. De grønne asparges er i fokus, med et dejligt æg ovenpå og til sidst drysset med skønne ristede hampefrø. Det smager så lækkert, fordi hampefrøene har en skøn nøddeagtig smag. Desuden er de rig på protein, samt omega 6 og 3 fedtsyrer.

Opskrift på grillede asparges med pocheret æg

Asparges og pocheret æg har altid været kærester. De to råvarer i kombination smager bare helt fortryllende. Både som en lille frokostanretning, akkompagneret med et par skiver brød, fx rugbrød eller grydebrød. Og hvis det skal være den helt frække, så er grillede asparges med hollandaisesauce altså guf. Men det er ikke et must, da den smukke gule blommer fra ægget udgør en slags “sauce” eller snask til de grønne asparges.

Behøver vi tale forfærdelig meget om det pocheret æg? Haha. Ej, faktisk er denne asparges opskrift altså meget simple, men jeg da også øve mig lidt på det pocheret æg. Min kæreste kunne heldigvis belære mig lidt. Men øvelse gør mester, og på Youtube ligger der faktisk flere gode guides til hvordan det gøres.

Nem forret med grillede grønne asparges

Det er ikke slet ikke et must at bruge de grønne asparges, da de hvide kan gøre det mindst ligeså godt i denne ret. Er du alligevel mere til de hvide, kan du kigge nærmere på denne forret: hvide asparges med stenbiderrogn, som smager helt fortryllende.

Asparges er så lækre at anvende til forretter, eller som en side-dish med et dejligt glas hvidvin til. Den sprøde asparges Jeg nyder selv at lave en dejlig og nem delikat forret, og serverer den gerne en varm sommeraften til gæster.

Grillede asparges på panden eller grill

Bor du i lejlighed (ligesom jeg) og ikke så nemt har en grill til rådighed i hverdagen, så kan du vælge at lave det til stegte asparges. Har du derimod en grillpande, så er det blot et plus. Det giver både et smukt udtryk, men bestemt også smag.

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments