Rugkernesalat med pesto, feta og bagte tomater
Denne rugkernesalat byder på masser af smag, smukke farver og så mætter den helt utrolig godt! Salaten er derfor perfekt til både frokost eller aftensmad. I salaten har jeg brugt knækkende rugkerner – de har bid og giver salaten noget tekstur. Salaten mætter rigtig godt, hvilket er godt hvis du skal spise den som et måltid.
På toppen af salaten kommer jeg en hjemmelavet grøn pesto – her kan du vælge din favorit. Jeg bruger en rucolapesto, for at give salaten lidt mere kant. Den fede og salte feta smuldre jeg over salaten, og det smager vidunderligt med de bagte cherrytomater der har lidt syre- og sødme.
Opskrift på salat med rugkerne, grøn pesto og feta
En nem og super lækker opskrift på salat med knækkende rugkerner, bagte cherrytomater, feta og grøn pesto. Salaten er perfekt til frokost, i madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Fx til en helstegt kylling, kyllingefrikadeller eller falafler.
Først bages cherrytomaterne, som forbliver hele under tilberedningen. Imens tomaterne bages i ovnen, koges rugkerner i letsaltet vand. Rugkerne drænes fra vandet og skal køle lidt af. Herefter vendes de med frisk rucola, de bagte cherrytomater, masser af citronsaft, olivenolie og så smuldres fetaen henover til sidst. Jeg topper også med en grøn pesto, som i dette tilfælde er en rucolapesto. Men her kan du også sagtens bruge en god basilikumspesto.
Rugkernesalat med pesto, feta og bagte tomater
Ingredienser
Bagte tomater
- 25 stk cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 15 g olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
Salat
- 225 g knækkede rugkerner
- 1 tsk flagesalt
- 100 g rucola
- 45 g olivenolie*
- 1 stk citron
- 150 g feta
- 120 g grøn pesto (fx rucolapesto)
Fremgangsmåde
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
- Skyl cherrytomaterne, læg dem dem på en beklædt bageplade og tilsæt hvidløg samt olivenolie. Vend det hele godt sammen og drys med lidt salt.
- Bag cherrytomaterne i ca. 60 minutter.
Salat
- Skyl rugkernerne grundigt, og koom dem i en gryde med vand så det dækker dem. Tilsæt 1 tsk salt og kog kernerne i ca. 20-25 minutter til de er færdige.
- Sigt vandet fra rugkernene og lad dem køle af.
- Vend rugkerner med bagte cherrytomater, rucola, olivenolie og saften fra citronen.
- Top med hjemmelavet rucolapesto eller basilikumspesto.
En mættende og lækker rugkernesalat
Som sagt, så er denne rugkernesalat en skøn salat der mætter rigtig godt! Du kan derfor sagtens spise denne salat til frokost eller til madpakken. Sådan en lækker grov salat med både kerner, grønt og pesto er lidt mere spændende end en rugbrød-klapsammen. Ihvertfald hvis du spørger mig.
Hjemme hos os kunne vi ikke spise hele salaten, så jeg opbevarede den på køl og den var også god næste dag. Du kan derfor sagtens lave en stor portion, så du spare tid.
Læs også: Inspiration til flere nemme og fyldige måltidssalater.