Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Perlebygsalat med tomat og basilikum

Gå til opskrift Udskriv
perlebygsalat opskrift

Her får du en skøn og nem salat med perlebyg, tomater, rødløg og basilikum – vendt med olivenolie, eddike og røget paprika. Det er en så god kombination. Generelt er perlebygsalater hurtige og nemme at lave! Og gode til både frokost, aftensmad og madpakken. Det gælder selvfølgelig også for denne perlebygsalat! 

Den kan serveres alene, eller være skøn tilbehør til aftensmaden. Jeg synes selv, at den er så god at den kan stå alene og være hovedret hvis du spiser nok af den.

Perlebyg er et alternativ til ris, og mætter således også. Smagen er mild, og derfor passer den godt sammen med ingredienser, hvis smag er mere fremtrædende. Tomaterne giver salaten en skøn friskhed, og de fremhæves af de friske basilikumblade. Rødløgene giver lidt knas og så er alle ingredienser vendt med olivenolie som jo næsten er et must når man skal have tomater. 

Ingredienser til perlebygsalat

  • Perlebyg: Passer perfekt til salater. Perlebyg har en mild smag og så er det lidt ligesom ris. Selvom farven lidt kunne ligne fuldkorn, er der ikke nok kerne med til at kalde det fuldkorn. Alligevel er de inddraget i denne salat, da perlebyg giver fylde og mætter. Således kan salaten spises alene, eller nydes til andre retter.
  • Tomat: Når de er i sæson smager de fantastisk. I Danmark er de i sæson mellem marts og november, dog kun mellem juni og september hvis de skal være økologiske. I denne salat er de nærmest det vigtigste element og fremhæves af de andre ingredienser.
  • Rødløg: Til mange salater kan der tilsætte en form for løg, og det får du også i denne fra rødløgene. Husk at skære dem tyndt så den ikke overdominerer de andre smage, men blot assisterer dem.
  • Basilikum: Jeg elsker basilikum. Ud over at give en farvekontrast til de røde friske tomater fremhæver den dem også – genialt. Basilikum er bare så lækkert i salater – det samme gør sig gældende i en frisk vandmelonsalat med feta!
  • Paprika: Er undervurderet. Det skal i, for det giver varme til den kolde friske salat. Smagen er røget, og løfter denne perlebygsalat til et højere niveau. Da røget paprika smager en smule som bacon, får du også det element dækket og smagsoplevelsen bliver mere fuldendt, end hvis du undlod det – så prøv det! 
  • Olivenolie: Denne salat er så simpel, så brug gerne en du synes er rigtig lækker og smager af noget. 
  • Salt og peber: Du skal altid smage til med salt og peber, det gælder også denne perlebygsalat. Salt og peber er nemlig med til at fremhæve de andre ingrediensers smage. 

Tip: Du kan tilsætte feta for noget mere cremet og et salt element. 

perlebygsalat med tomat-1

perlebygsalat med tomater

Opskrift på perlebygsalat med tomat, rødløg og røget paprika

Så her er den altså, verdens nemmeste salat med perlebyg! Den smager SÅ godt, at jeg klart vil anbefale dig, at lave dobbelt portion, så du har til et par dage. Det kræver kun en større skål 😉 Og så har du en nem frokost klar. Du kan nemt smide salaten over i nogle tætlukkende beholdere, og så kan den holde sig i op til 3-4 dage.

Perlebygsalaten er krydret med røget paprika, og det må ikke negligeres, for paprika er undervurderet i salater. Røget paprika smager himmelsk, og derfor skal det selvfølgelig med i denne salat med perlebyg. Skal det være lidt forårsagtigt kan du servere perlebygsalaten med en god ramsløgspesto til.

Opskriften på perlebygsalaten får du lige her:

Reklamelinks er markeret med*
perlebygsalat

Perlebygsalat med tomat

Perlebygsalat med tomat, basilikum og rødløg. Her får du en skøn salat med perlebyg vendt med olivenolie og røget paprika.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse5 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 200 g perlebyg
  • 4 stk tomater
  • 2 stk rødløg
  • 1 bundt basilikum
  • 2 tsk røget paprika*
  • 15 g olivenolie* (2 spsk)
  • 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Sigte*

Fremgangsmåde

  • Skyl perlebyggen og kog dem efter forskriften på pakken. Når det er kogt færdig skyldes det i koldt rindende vand i 10 sekunder og derefter kommes det i en sigte for at dryppe af.
  • Skær tomater i mindre chunks.
  • Skær rødløgene så fint som muligt, i ringe.
  • Pluk basilikumbladene af.
  • Vend perlebyg sammen tomat, rødløg, basilikum, paprika, olivenolie, hvidvinseddike og smag til med salt samt friskkværnet peber.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Sådan koger du perlebyg: 

Det er vigtigt, at du før kogning får skyllet perlespelt igennem for at undgå urenheder. Fyld blot en sigte med den angivne mængde og skyl med rindende vand. Se på pakken, hvor meget vand der skal bruges til mængden af perlebyg.

Når vandet koger tilsættes perlebyg, som herefter skal koge som anvist på pakken, da kogetiden varierer, smag gerne på dem. Perlebyg må gerne have en smule bid. Inden du blander dem i salaten, kan du med fordel lade dem køle lidt ned. 

Kan jeg bruge andet end perlebyg til salaten?

Svaret er JA. Du kan godt bruge andet end perlebyg. Du kan fx bruge kogte quinoa, bulgur, couscous eller perlespelt. Så hvis du har en rest stående af en af dem, kan du sagtens bruge det i stedet hvis du altså ikke lige har perlebyg stående i skabet. 

salat med perlebyg og tomater
perlebygsalater tilbehør

Mættende salat med perlebyg

Denne salat passer til en masse. Den er god til frokost eller til aftensmad. Jeg elsker perlebygsalater og generelt fyldige og mættende salater med korn i. Perlebyg gør nemlig denne salaten mættende, og derfor kan du ligeså godt lave nok til at have nem mad til et par dage.

Denne salat kan nemlig holde sig omtrent fire dage i køleskabet og er desuden god til madpakken! Du kan også lave den klar til en picnic eller hvilken som helst anden anledning – eventuelt med andre gode serveringer som fx bagte porrer med sennepsvinaigrette eller bagt butternut squash græskar som ses på billedet ovenfor.

Kategorier - Salatopskrifter
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Panzanella opskrift

Panzanella – italiensk brødsalat

vegetarisk carpaccio

Rødbede carpaccio

Stegt savoykål

Stegt savoykål med pesto

Salat med friske figner, gedeost og valnødder

Salat med figner, gedeost og valnødder

Nem salat med savoykål

Salat med savoykål, æble og valnødder

Bønnesalat med soltørret tomat og salatost

Bønnesalat med grønne bønner, feta og soltørrede tomater

Hvedekernesalat

Hvedekernesalat med græskar og urteolie

Hjemmelavet kold kartoffelsalat med dild og rucola

Kartoffelsalat med dild og rucola

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK