Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

Når vi er så heldige at have i sæson fra marts til juli her i Danmark, skal de bruges til verdens bedste ramsløgspesto. Det laver jeg hvert år, fordi det hører foråret til i min bog. Det må siges at det nordiske svar på pesto.

Allerede tilbage i slut februar skrev min mor til mig, at hun kunne se de første spæde blade komme op af jorden i deres baghave. De er ikke nær så kraftige i smagen på det tidspunkt. Jeg nyder derfor selv at bruge de helt helt nye skud på eller i en dejlig salat.

Pesto med ramsløg

Ramsløgspesto

En dejlig opskrift på ramsløgspesto, der er perfekt på brød og salater. Pesto er altid dejligt at have på køl, da den kan holde sig længe. 
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 2 glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Ønsker du den mere grov pesto, skal du blot blende ingredienserne i mindre tid. 

Fremgangsmåde

  • Skyl ramsløg grundigt og dup dem af.
  • Rist mandlerne på en tør pande, til de er lettere gyldne.
  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lækker cremet presto. Smag til med saften og skal fra en 1/2 citron.
  • Skold to små glas og hæld pestoen heri. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste opskrift på ramsløgspesto med mandler

Hjemmelavet ramsløgspesto smager helt vidunderligt og i min pesto finder de skønne blade, mandler, en god olivenolie, citron, parmesan ost, salt og vand. Det smager helt vidunderligt og pesto er jo så dejlig nemt at lave!

Alle ingredienserne skal blot blendes. Nemmere bliver det jo ikke, når man står og mangler en god dressing til sommer- eller forårssalaten.

Jeg laver altid pesto med mandler eller solsikkekerner – eller ofte, fordi jeg altid har det liggende. Men hvis man lige rister nødderne først, smager de vidunderligt i sådan en hjemmelavet ramsløgspesto – og generelt andre pestoer, hvor man skal bruge mandler i opskriften. Denne skønne ramsløgspesto er super smuk med dens grønne farve, og har et dejligt lille bid af hvidløg. Det stikker lidt på tungen, men det smager helt fantastisk!

Hvor finder jeg ramsløg?

Er du ligesom jeg ikke så heldig selv at have ramsløg i haven, fordi du bor i en lejlighed midt i København? Så tøv ikke, fordi de vokser i vildt i fugtige løvskove. Her er jeg et skarn, men behersker mig og plukker derfor kun en lille håndfuld – ofte skal der nemlig ikke mere til. De grønne blade har nemlig en meget karakteristisk smag af hvidløg. Selvom det ikke svarer 1:1 med et fed hvidløg, så er de altså stadig meget gennemtrængende i smagen.

Lyder skoven ikke så tiltrækkende eller for tidskrævende, så kan de spænde ramsløgsblade heldigvis også findes i supermarkederne – også økologiske.

Inspiration til flere opskrifter med ramsløg: Hvis du er så heldig at have en god mængde af de grønne blade, kan jeg anbefale dig at lave ramsløgssmør. Det smager helt vidunderligt! Hjemmelavet ramsløgsmayo er også en lækker opskrift!

Pesto med ramsløg

Pesto med ramsløg

Vi skal udnytte at vi har de dejlige ramsløg til rådighed. Sidste år lavede jeg en dejlig ramsløgsolie, som jeg spiste med mozzarella og et dejligt grydebrød med surdej. Jeg ville bruge denne pesto på præcis samme måde, da den lidt skarpe smag fra ramsløgene går godt med lidt mere afdæmpede og milde råvarer, som fx brød og mozzarella er.

Inspiration til pesto: Klassisk grøn pesto med basilkum og rød pesto med tomat.

Holdbarhed for hjemmelavet ramsløgspesto

Hvis du opbevarer den i skoldet glas, kan den holde sig på køl i 7-8 dage.

Ramsløgspesto

Hvad kan jeg bruge min pesto med ramsløg til?

Brug den dejlige ramsløgspesto ovenpå en laksefilet og bag den i ovnen, eller skift dildpestoen ud i denne pasta med røget laks – det smager SÅ godt. Eller du kan vende den skønne pesto med kartofler eller bruge den i en pestosauce og vende med frisk pasta.

En sandwich kan man også altid smøre med ramsløgspestoen og komme andet lækkert fyld i. Eller sammen med hjemmebagt polenta knækbrød eller sprøde surdejsknækbrød.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,75 from 8 votes (8 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments