Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder

Bagt blomkål med brunet smør

Blomkål, smør og hasselnødder har altid været kærester, hvis du spørger mig. Vi spiser ofte bagt blomkål, som fungerer perfekt som tilbehør til de fleste retter, hvor man lige mangler noget grønt, sundt og virkelig velsmagende. Bagt blomkål er helt vidunderligt, fordi det har så meget fylde med sig og derfor er perfekt hvis man vil skære lidt ned på kødet. Du kan måske synes det ser en smule mørkt ud i overfladen, men det skyldes karamelliseringen af smørret. Uhhhh, det er godt! 

bagt blomkål opskrift

Bagt blomkål med brunet smør

Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder smager fantastisk. Her får du en nem og simpel opskrifer på det perfekte tilbehør til aftensmaden eller andre grønne retter.
3,72 fra 7 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

Bagt blomkål

Fremgangsmåde

  • Tag en stor gryde eller dyb pande, hvor det halve blomkål kan være i – gerne med lidt plads i siderne. Sæt den på højeste blus og tilsæt smør og olivenolie. Lad det bruse op til det er gyldent. Kom dit blomkålshoved i gryden og steg i 2-3 min. til det er gyldent. Tilsæt hasselnødderne – hele eller grofthakket (gerne en blanding).
  • Kom herefter det halve blomkål i et fad (medmindre din gryde kan gå i ovnen – vil være at foretrække) og bag det i ovnen i 35-40 min ved 180° til den er mør, men stadig har lidt bid når du stikker i det med en gaffel. Tjek gerne op på det efter 20 minutter, da ovne arter sig forskelligt – det samme med størrelsen på blomkål.
    LÆS: Kommer du den ind med gryden, skal skærefladen fortsat være nedad. Lægger du blomkål i et fad, skal skærefladen være opad.
  • Når blomkålen er færdig tages det ud og stilles på en tallerken. Anret med hasselnødderne, krydr med salt og frisskværnet peber og citronsaft.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den perfekte tilberedning af blomkål

Der findes et utal af måder, man kan tilberede blomkål på. Jeg elsker virkelig når det er helstegt og bagt som her, da det både bliver karamelliseret men samtidig også har bid. Spørger du mig, er det den perfekte måde at tilberede blomkål på. Især hvis blomkålen skal beholde sin form og tilberedes som blomkål i ovn. 

TIP: Hvis din gryde kan gå i ovnen, kan du også tilberede og lave bagt blomkål i ovnen på den måde. Det er supermeget nemmere og du får mindre opvask. Win-win!  Eller du kan prøve at lave stegt blomkål på panden.

Bagt blomkål som tilbehør til aftensmaden

Så har du et blomkål, der ligger og keder sig i køleskabet, er denne her simple og lækre opskrift til dig. Brug det som tilbehør til aftensmad som fx kan være en god culottesteg, og suppler eventuelt op med en simpel grøn salat og noget godt hjemmebagt brød. Det er nemt, lækkert og fuld af smag! Og så har du et fantastisk måltid som passer både på en hverdagsaften eller weekend, hvor du kan invitere gæster på mad og vin.

Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødderg

Bagt blomkål opskrift

Opskrift på bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder

Smør og hasselnødder er hvad der giver liv til blomkålen. Det er virkelig en skøn kombination, specielt når smørret brunes og hasselnødderne tilberedes. Det kan virkelig pimpe blomkålen op og så giver de to ingredienser en skøn, rund smag. Hvis du er mere til mandler, kan du selvfølgelig udskifte hasselnødderne. 

Opskriften er meget simpel og nem at gå til: Det halverede blomkål skal brunes af i smør i 2-3 minutter til at starte med, så det får en gylden overflade, der bliver karamelliseret i løbet af tiden i ovnen. Skærefladen skal derfor lægges ned mod grydens bund.

Når det halve blomkål har fået overfladen stegt, putter du nemlig blot blomkålen ind i ovnen i et ildfast fad og lader det passe sig selv i 35-40 minutter ved 180 grader. Lidt afhængig af blomkålens størrelse selvfølgelig. Og herefter er det klar til anretning, med ekstra brunet smør og ristede hasselnødder over sig. Det kunne også være ekstra lækkert med revet ost på, fx Vesterhavsost, Parmesan eller anden fastmodnet salt ost. 

Andre gode retter med blomkål

Jeg elsker, som du nok ved, al slags kål, og derfor har jeg selvfølgelig også mange andre ideer til, hvad man kan bruge blomkål til.

Men af en eller anden grund, så smager blomkål helt genialt sammen med karry. Man kan lave lækre blomkålsbøffer eller man kan gøre det endnu nemmere og bare bruge buketter af blomkål, som jeg gør i denne lækre curryret med kikærter. Det er også en smart ret til børn, da blomkålen på den måde bliver skjult i en lækker karrysovs.

Er du en endnu større blomkålselsker, er du sikkert også glade for at spise det råt. Prøv fx denne spinatsalat, hvor fine blomkålsbuketter tilføjes og giver godt med fylde i salaten. Det kunne også være en oplagt kandidat som tilbehør til det bagte blomkål. 

Prøv også: Blomkålsnuggets!

Bagt blomkål tilbehør
Inspiration til grønt tilbehør/menu: bagt butternut squash, perlebygsalat, bagte porrer, og brændte løgskaller.

bagt blomkål i ovn

 

bagt blomkål i ovnen
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments