Annonce

Mangosalat med ingefærdressing

Salat med mango og avocado-1

I dag får du en skøn og simpel grøn mangosalat med sprødt spidskål, edamamme bønner og avocado. Jeg serverer denne salat med mango med en syrlig-sød ingefær dressing lavet af syltede ingefær.

Denne salat smager altså bare helt fuldstændig forrygende! En avocado-mango salat som denne egner sig til det meste. Den kan serveres alene, eller være et fantastisk tilbehør til fx stegt andebryst eller lynstegt tun – alverdens asiatiske retter. Hvis du skal forkæle dig selv med noget ekstra lækkert til frokost, er den også super dertil.

Jeg elsker spidskålssalater og har efterhånden en del opskrifter på siden. Mange af dem indeholder også avocado, da jeg synes det er så lækker et modspil med det cremede til det sprøde. Det er min opskrift på spidskålssalat med avocado og hindbær et godt eksempel på.

mangosalat

Mangosalat

Sprød salat med mango og spidskål vendt med en ingefærdressing. Toppet med både af avocado og et drys sesam.
4,89 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Salat

 • 1 stk mango
 • 0,5 stk spidskål
 • 1 stk avocado
 • 2 stk forårsløg
 • 100 g sukkerærter
 • 100 g edamame bønner
 • 1 bundt friske koriander
 • 30 g sorte sesamfrø

Dressing

 • 40 g syltede ingefær
 • 1 stk lime
 • 30 g honning
 • ¼ tsk flagesalt*

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Salat

 • Skær mango i tern og snit spidskål fint.
 • Skær avocado i både og hak forårsløg fint. Sukkerærter skæres over på langs.
 • Vend spidskål med mango, skiver af avocado, forårsløg, sukkerærter og edamame bønner. Vend salaten sammen med dressingen.
 • Anret på et fad og top med friske koriander og sorte sesamfrø.

Ingefærdressing

 • Hak syltede ingefær fint. Riv halvedelen af limen for skal.
 • Rør saften fra en hel lime og skal fra en halv sammen med honning og tilsæt et nip salt. Vend finthakkede ingefær i og smag til med mere honning, lime og salt.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Grøn salat med mango og avocado

Salat med mango og spidskål

Opskrift på mangosalat med avocado

Denne salat har det hele! Der er noget til hele paletten, da denne mango salat indeholder noget sødt, sprødt, salt, syrligt og cremet. Sødme og blødhed fra mango, sprødhed fra spidskål, saltet og syrligheden fra dressingen, cremethed fra avocado og en smule knas fra edamame bønnerne.

Opskriften på denne salat er super nem at lave, og opskriften er let at følge. Salaten er thai inspireret, og indeholder klassiske ingredienser fra det asiatiske køkken, såsom lime der kommes i dressingen, og koriander der anrettes med når salaten først er slynget sammen.

Frisk og sprød mangosalat med spidskål og edamame bønner

Salaten har jo alle elementer en god salat skal have. Mango giver sødme og syrlighed, men det er afhængig af dens modenhed. Jo mere moden, desto mere sødme vil den bidrage med. Derfor er det godt at støde til med syrlig lime i dressingen.

Jeg elsker lime! Masser af lime skal der til. Du smager jo selvfølgelig efter din egen smagsløg. Jeg elsker også spidskål. Spidskål er den perfekte grøntsag til at få noget sprødt i salater, da dens smag er meget mild. Kålen er perfekt med de øvrige ingredienser, som der i denne salat er mango, lime, avocado og edamame bønnerne.

Læs også: Spinatsalat med edamame bønner og salat med rabarber.

Salat med mango, avocado og spidskål

En nem ingefærdressing til mangosalaten 

I denne opskrift får du samtidig også en lækker og nem opskrift på en ingefærdressing som virkelig smager skønt, og giver salaten et asiatisk pift. Dressingen fremhæver smagene i avocado-mango-salaten, og det kan vi jo godt lide. Dog er det vigtigt at nævne, at du skal bruge syltede ingefær når du laver dressingen.

Hvis du bruger frisk ingefær vil dressingen blive alt for kraftig og stærk og vil ødelægge salaten. Du kan købe syltede ingefær i asiatiske supermarkeder – det er turen værd, og du finder måske også nogle andre nye ingredienser som du kan bruge i køkkenet.  

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments