Salat med hindbær, avocado og spidskål

sommersalat med hindbær og avocado

Jeg er så heldig, at mine forældre har hindbær i haven, og jeg får lov til at snuppe en portion med hjem, når jeg besøger dem. Det har resulteret i mange dejlige opskrifter – inklusiv denne skønne hindbærsalat, der passer perfekt til enhver sommerbegivenhed. 

De skønne hindbær er i sæson fra juli til september, så det er om at nyde godt at de små bær lige nu, hvis man er heldig at de titter frem på busken. Nogle hindbær kommer lidt senere.

Salat med hindbaer

Salat med hindbær

En skøn sommersalat med hindbær, avocado og spidskål vendt med en sød-syrlig vinaigrette.
4,41 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Salat med hindbær

  • 0,5 stk spidskål
  • 100 g babyspinat
  • 1 stk avocado
  • 100 g friske hindbær

Vinaigrette

Fremgangsmåde

Salat med hindbær

  • Snit spidskålen helt fint – brug evt. et mandolinjern.
  • Vend snittet spidskål sammen med babyspinat og anret på et fad.
  • Skær avocadoen i både og anret dem ovenpå salatbunden.
  • Pynt af med hindbær.

Dressing

  • Vend alle ingredienser sammen til salaten, og det samme med dressingen. Dryp til sidst dressingen over salaten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En skøn sommersalat med hindbær og spidskål

Jeg elsker at spise hindbær, plukket direkte fra hindbærbusken, eller på min morgenmad. Hindbær er også fantastiske at bruge i bagværk og desserter, men kan også snildt introduceres i det salte køkken – nemlig i salater. De flotte modne hindbær ser altså også bare drøngodt ud som kontrast. 

Jeg vil gerne blive bedre til at bruge bær i salater, så det er jeg hermed begyndt på nu! Bær tilføjer nemlig en skøn sødme, som spiller rigtig godt op imod de grønne ingredienser, som her er spidskål, babyspinat og avocado. Sidstnævnte er desuden virkelig lækkert i sommersalater – jeg taler af erfaring. Prøv selv denne lækre avocadosalat.

salat med hindbær og mandler

Opskrift på salat med hindbær

Salaten er utrolig nem at lave, da spidskålen blot skal snittes, så vendes med babyspinat og pyntes med hindbær og avocadotern. Avocado giver en cremethed til salaten og passer så godt sammen med de sød-syrlige hindbær. Man kan også bruge andre bær, fx blåbær, jordbær eller ribs. Alt efter, hvad man har lyst til eller har på hænderne. Denne jordbærsalat med avocado og feta er også virkelig god!

Dressingen, som jeg foreslår til salaten, er en vinaigrette med akaciehonning, som altså både tilfører sødme og syre til salaten. Den er både hurtig at lave og passer godt til de fleste salater. 

Flere opskrifter med hindbær

Har du også hindbær i haven og mangler noget at bruge dem til? Så er denne hindbærsalat ikke den eneste opskrift, du bør tjekke ud.

Jeg bruger også gerne hindbær i bagværk, fx i min opskrift på hindbær-cheesecake og i mine sunde hindbærmuffins, men det er også super lækkert med en hindbærsmoothie – især på sommermorgener. 

ingredienser til salat med baer

salat med hindbær

spidskålssalat med hindbær og avocado
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,41 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments