
Jeg havde stadig lidt hindbær tilbage i fryseren fra mine forældres have. De skulle bruges, da jeg er ved at rydde op i fryseren. Det resulterede i disse havregrynsmuffins med hindbær. De er super nemme at lave, og mange af ingredienserne havde jeg allerede liggende. Ellers kan alt købes i nærmeste supermarked.
Jeg synes det er så lækkert, når kage er lidt groft i det. Jeg har brugt havregryn, men en anden grov meltype vil også fungere fint. Og så er det virkelig lækkert med hindbær, som giver lidt syrlighed. Næste gang vil jeg forsøge mig med blåbær i stedet.
Sunde havregrynsmuffins med hindbær
Disse havregrynsmuffins er fyldt med fuldkorn og fibre – perfekt som en god snack, når blodsukkeret er lavt. Jeg spiste sådan et par stykker til min morgenmad på farten. Men ellers er alle kager jo gode til en kop kaffe eller the om eftermiddagen. De er ikke overdrevet søde, men det er jeg ret glad for, når kage ikke er. Især når de er i den sundere ende.
Til denne opskrift på hindbærmuffins har jeg sødet dem med dadler og honning i stedet for raffineret sukker. Det fungerer super godt, og hvis man alligevel vil spare lidt på hvidt sukker, er disse muffins derfor en god løsning. Det bedste ved at bage selv er jo at man selv kan bestemme, hvad man kommer i. Hvis du gerne vil have dine muffins lidt sødere, kan du derfor putte ekstra honning i.

Hvis du er lige så glad for kager der er i den mere “sunde kategori”, så må du prøve denne opskrift på sund kage med chokolade, sunde bananmuffins med chokolade, eller sunde squashmuffins som også er fulde af gode næringsstoffer.
Hindbærmuffins med havregryn
Som overskriften lyder, er det nok ikke svært at gennemskue, at der selvfølgelig er havregryn i. De er super nemme at lave – alt skal næsten bare blendes og røres sammen. Lyder det ikke bare nemt?
Særligt hvis du har børn, er det her en genial opskrift – de er nemlig også gode til madpakken eller bare hvis du vil bage en søndag og få en hyggelig eftermiddag ud af det. De er hverken tidskrævende eller svære at bage, og så slipper man jo som sagt for raffineret sukker, som der ellers er i mange andre snacks, man køber i supermarkedet.
Få opskriften på havregrynsmuffins med hindbær her:

Havregrynsmuffins med hindbær
Ingredienser
- 2 stk æg
- 4 dl havregryn
- 1 dl kokosmel*
- 1 spsk kokosolie*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 2 tsk bagepulver*
- 1 spsk honning
- 2 dl mælk
- 2,5 dl hindbær (OBS: bruger du ikke friske, så giv dem lige et hurtigt opkog)
- 10 stk dadler*
- 1 nip salt
Noter
- Kan desuden fryses.
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at blende dine havregryn til mel – hæld det derefter over i en skål og bland vaniljepulver, salt og bagepulver i.
- Blend kokosolien, dadler og æg sammen med mælk og honning og vend det sammen med havregrynsmelet og hindbær.
- Hæld massen i muffinsforme og bag dem i 15 minutter, i midten af ovnen.
- Velbekomme!
Lav havregrynsmuffins i utallige variationer
I denne opskrift tilføjes hindbær til sidst – både så de ikke bliver for smattede, og så du har nemmere ved at udelade dem. Du kan nemlig med fordel bruge denne opskrift som basisopskrift og så ellers variere, hvad du fylder i dem.
Alle slags bær kan fungere godt, og du kan også lave dem i en variant med rabarber, som jeg gør her. Ellers er havregrynsmuffins med æble også oplagt – i så fald skal du bare rive et stort æble og røre i dejen. Så kan du med fordel tilføje en smule kanel og evt. gulerod.
Havregrynsmuffins med chokolade er selvfølgelig også altid et hit – og det ville faktisk ikke være helt dårligt sammen med hindbær.
