Boghvedegrød med hel boghvede

Boghvedegroed med kokosmaelk

En nærende og mættende morgenmad er en dejlig start på dagen, og om vinteren er det altid rart med noget varmt. 

Boghvedegrød er en skøn grød på hel boghvede. Grøden kan også koges på boghvedegryn, men så er fremgangsmåden lidt anderledes end i denne opskrift. Hvis du vil lave boghvedegrød med gryn, kan du i stedet følge mine opskrift på en klassisk havregrød og erstatte havregryn med boghvedegryn. 

boghvedegrød morgenmad

Boghvedegrød

Boghvedegrød med hel boghvede er perfekt til morgenmad. Den kan spises kold eller varm og er god med diverse toppings.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Boghvedegrød

Topping

Noter

TIP: Hvis du har tiden om morgen, kan du iblødsætte de hele boghvede i vand i et par timer – gerne aftenen før, så er kogetiden mindre. 

Fremgangsmåde

Boghvedegrød

  • Skyl boghvede grundigt et par gange.
  • Kom vand i en gryde med boghvedekernerne og bring det i kog. Lad det simre i ca. 15 minutter. Tilsæt salt. 
  • Tilsæt kokosmælk, vaniljesukker og honning. Lad det koge yderligere 5 minutter ved lav varme eller til grøden er lind og har en cremet konsistens. 
  • Smag grøden til med mere salt, vaniljesukker eller honning efter behov. 
  • Anret grøden i skåle og top med friske hindbær, kokosflager, græsk yoghurt og grofthakket hasselnødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Cremet boghvedegrød med hel boghvede 

Jeg elsker at spise grød om morgenen. Og især boghvedegrød er en sund start på dagen, da man får både protein og rigeligt med energi til dagens gøremål.

Boghvedegrød på hel boghvede tager lidt tid at koge, men du kan fx lægge boghvedekernerne i blød natten før og dermed gøre kogetiden kortere.  

nem boghvedegrød med hel boghvede

Opskrift på boghvedegrød på vand og kokosmælk 

Jeg koger min boghvedegrød på både vand og kokosmælk. Du kan også bruge almindelig mælk eller en anden plantebaseret mælk. Kokosmælken gør dog grøden dejlig cremet, så den vil jeg anbefale. 

Boghvedekerner koges først i vand i cirka 15 minutter. Herefter tilsættes kokosmælk, vaniljesukker og honning, og så skal grøden koge indtil den har den konsistens, du ønsker. 

Ingredienser til boghvedegrød 

Du skal kun bruge få ingredienser til boghvedegrød: 

  • Hel boghvede: Boghvede er et proteinrigt frø, som giver en skøn, anderledes grød. Husk at skylle boghveden inden de koges. 
  • Kokosmælk: Eller du kan bruge mælk. 
  • Vaniljesukker: Giver både en fin smag og sødme. 
  • Honning: Tilføjes for sødme – du kan også drysse med lidt sukker. 
  • Bær: Top grøden med bær og nødder. Du kan også komme bær i grøden, så får du fx en flot pink boghvedegrød. 
boghvedegrød morgenmad

Varm eller kold boghvedegrød 

Boghvedegrød kan spises både varmt og koldt. Hvis du laver en stor portion, kan du spise kold boghvedegrød næste dag, gerne rørt op med græsk yoghurt. Det smager så godt og minder lidt om chiagrød. Om du spiser boghvedegrød varm eller kold, må du ikke glemme toppingen. 

Du kan selvfølgelig holde sådan en gammeldags boghvedegrød helt simpel, men jeg synes nu det er lækkert at toppe med bær, kokosflager, nødder og/eller græsk yoghurt. Se eventuelt også nærmere på en masse spændende toppings til grød

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments