Bagt grød med ribs
Bagt grød med bær er en sikker vinder! Jeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte en eller anden form for grød til morgenmad. Gerne som her som en bagt grød med forskellige bær, frugter eller nødder. Andre gange bliver det til en kold grød som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl.
Andre gange bliver det til en varm og klassisk havregrød på den pågældende morgen. Men for at være helt ærlig, så er bagt havregrød altså bare godt – også fordi det passer sig selv i ovnen.
Bagt grød
Ingredienser
- 240 g grovvalsede havregryn*
- 1 tsk bagepulver*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 stk æg
- 1 stk æggehvide
- 300 ml mælk
- 100 g ribs
- 60 g honning
- 60 g mandler*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
- Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk.
- Tilsæt honning og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.
- Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen rugbrødsformen beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie.
- Drys med grofthakkede mandler.
- Bag grøden i ca. 20-25 minutter. Hold øje og prik evt. i grøden med en gaffel.
- Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl.
Lav en dejligt varm bagt grød med dine yndlingsbær
Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de var i sæson. Det er så herligt med sæsonens bær. Her kan du selvfølgelig også bruge hindbær, blåbær, brombær eller jordbær. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Når det er efterår, laver jeg fx en bagt bagt grød med efterårets frugter og bær. Jeg prøver så vidt mulig nemlig altid at tilpasse mine måltider, efter sæsonen råvarer.
En simpel basisopskrift på bagt havregrød
Her får du min basis opskrift på bagt grød, eller bagt havregrød om man vil, hvor du kan lege med de bær og frugter du har liggende eller bare bedst kan lide.
Den bagte grød blev super lækker. Den er dejlig grov i konsistensen og dejlig svampet, sød og har en perfekt syrlighed fra de friske bær. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis eller creme fraiche til.
Grød bagt i ovnen til morgenmad
Jeg lavede en dobbelt portion af den bagte grød, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.
Er du vild med at bage med ribs og har du har du flere ribs liggende?
Hvis du får afprøvet opskriften på mine bagte grød eller nogle af mine andre morgenmadsopskrifter vil jeg blive glad for høre hvordan det blev. Skriv endelig en kommentar nedenfor i mit blogpost eller tag mig på min Instagram eller brug #marialottes.