
Jeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte kold grød til morgenmad, som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl. Andre gange bliver det til en varm og klassisk havregrød på den pågældende morgen.
Bagt grød med dine yndlingsbær
I dag har jeg kastet mig ud i bagt grød og sidder lige nu og nyder sådan et stykke til kaffen. Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de er i sæson. Jeg var desuden så heldig at få fat i dem fra mine forældres have. Det er så herligt med sæsonens bær.
Når det er efterår, laver jeg fx en bagt bagt grød med æble. Jeg prøver så vidt mulig nemlig altid at tilpasse mine måltider, efter sæsonen råvarer.
En simpel basisopskrift på bagt grød
Den bagte grød blev super lækker. Grov i konsistensen (hvilket jeg er mest til) og stadig dejlig svampet, samtidig sød og har en perfekt syrlighed fra de friske ribs. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis til eller creme fraiche/skyr?
Her får du min basis opskrift på bagt grød, hvor du kan lege med de bær og frugter du har liggende eller bare bedst kan lide.

Grød bagt i ovnen til morgenmad
Jeg lavede en dobbelt portion af den bagte grød, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.
Er du vild med at bage med ribs og har du har du flere ribs liggende? Så kan du tage et kig på min opskrift på ribscrumble og hvid chokolade. Den er bagt med smør og havregryn, fordi grynene er med til at give en lækker tekstur.
Få min bedste opskrift på bagt grød her:

Bagt grød
Ingredienser
- 240 g grovvalsede havregryn*
- 1 tsk bagepulver*
- ¼ tsk flagesalt*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 stk æg
- 1 stk æggehvide
- 300 ml mælk
- 100 g ribs
- 60 g honning
- 60 g mandler*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
- Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk.
- Tilsæt honning og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.
- Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen rugbrødsformen beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie.
- Drys med grofthakkede mandler.
- Bag grøden i ca. 20-25 minutter. Hold øje og prik evt. i grøden med en gaffel.
- Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl.

Hvis du får afprøvet opskriften på mine bagte grød eller nogle af mine andre morgenmadsopskrifter vil jeg blive glad for høre hvordan det blev. Skriv endelig en kommentar nedenfor i mit blogpost eller tag mig på min Instagram eller brug #marialottes.
