Ribsmuffins med hvid chokolade

nemme Ribsmuffins

Når sommersolen bager, findes der intet bedre end at gå i haven og hapse nogle friske bær. Én af de rigtig gode sommerbær er de røde ribs, som har en dejlig syrlig smag. De smager godt for sig selv, men de smager også virkelig godt i nogle lækre muffins med ribs og hvid chokolade. 

Ribsmuffins opskrift

ribs opskrift muffins

Opskrift på muffins med ribs og hvid chokolade

Ribs er meget syrlige, og det er netop derfor jeg laver disse nemme muffins med hvid chokolade. Hvid chokolade er oftest nemlig meget sød og fungerer derfor som et godt modspil til de syrlige ribs. 

Jeg udnytter samme skønne kombination i denne dessert med ribs – crumble med ribs og hvid chokolade. Hvid chokolade går ligeledes godt sammen med rabarber, og det kan man tydeligt smage i disse rabarbermuffins. Hvis du er mere til muffins uden bær, men ren choko, så kan jeg virkelig også anbefale disse chokolademuffins

Ribsmuffins

Ribsmuffins

Svampede ribsmuffins som du kan lave med friske eller frosne ribs. Opskriften er super nem at gå til, og du får de bedste muffins med ribs.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 12 Muffins
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Muffins

Desuden

  • 50 g sukker

Noter

TIP: Denne opskrift er en god base-dej, og derfor kan dur erstatte ribs med fx solbær, brombær, blåbær, hindbær eller lign. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Smelt smør i en lille gryde, og lad det afkøle en smule.
  • Pisk æg og sukker til en luftig og cremet æggesnaps. Vend smør og mælk i.
  • Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i æggesnapsen. Hak hvid chokolade groft og kom også det i dejen. Rør det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Vend forsigtig ribs i dejen, og pas på de ikke smatter ud.
  • Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme, drysset med lidt sukker. Kom evt. lidt ekstra ribs på toppen.
  • Drys med sukker på toppen og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. De bliver lettere sprøde på toppen, når de er afkølet, på grund af sukker.
  • Lad dem afkøle på rist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav svampede ribsmuffins med frosne eller friske ribs

Min opskrift på ribsmuffins er en god basis opskrift, som du faktisk kan bruge med en hvilken som helst type bær. Muffins med ribs og hvid chokolade smager fantastisk, men du kan også sagtens lave muffinsne med fx blåbær og mørk chokolade. Ligegyldigt hvilken kombi du vælger, så er det en plade lækre, svampede bærmuffins, der kommer ud af ovnen.  

Til disse nemme ribsmuffins kan du bruge friske ribs eller frosne ribs. Hvis du har masser af ribs i haven, kan du derfor fryse en pose ned, som du kan bruge senere på året til fx ribsmuffins eller en anden ribsdessert. Det er i hvert fald en god løsning, hvis der hænger flere ribs på grenene end du kan nå at spise. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments