Citronkage med birkes og marcipan

Citronkage med birkes og marcipan

Er du vild med citroner? Jeg bruger rigtig mange citroner i mit køkken og både til salte og søde retter. Citroner i søde sager giver en fantastisk smag. I dag er det blevet til en skøn citronkage med birkes og marcipan. Det syrlige fra citronen komplementer det søde fra marcipanen fantastisk.

Opskriften du får i dag på denne citronkage med marcipan er så lækker saftig og svampet! I dejen bruger jeg både både citronsaft og citronskal, hvilket virkelig fremhæver citronen syrlighed og friskhed på samme tid. Kagen er super nem at lave, så det er bare om at få bageforklædet på.

For at få en endnu mere intens smag af citron, skal der hældes citronsirup udover den færdigbagte kage og pyntes med en lækker syrlig glasur, lavet på citronsaft. Siruppen kan du sagtens lave dagen før og stille på køl.

Hvis ikke du har smagt citronkage med birkes og marcipan før, så kan jeg kun anbefale dig at prøve mit bud på den bedste citronkage.

Citronkage med blå birkes

Opskrift på citronkage med birkes og marcipan

Det er en super nem opskrift på en lækker saftig citronkage med glasur. Ved at komme marcipan i kagen, får den en lækker nøddesmag og derudover bliver kagen lækker svampet! Der er også vendt blå birkes i dejen, som giver en dejlig smag og lidt knas til den svampede kage med citron og marcipan.

Prøv også: Hvis du er på udkig efter inspiration til flere nemme kager med marcipan kan jeg anbefale dig at bage en rabarberkage eller mazarinmuffins med blåbær.

Det er en opskrift med få ingredienser og hvis du laver citronsiruppen dagen før, kan du hurtigt få bikset citronkagen sammen. Alt du skal bruge er: Citroner, rørsukker, marcipan, smør, æg, hvedemel, salt og birkes. Når kagen er færdigbagt, prikkes der huller i kagen med en gaffel og den syrlige sirup hældes ud over kagen.

Jeg har valgt at komme en citronglasur på kagen, men den vil også smage dejligt med en creme cheese frosting, ligesom man kender den fra en klassisk gulerodskage opskrift. Pynt kagen med blå birkes og citronskal, eller spis citronkagen udelukkende med glasur på. Begge dele fungerer.

Se vores andre nemme og gode opskrifter på bradepandekager.

Få opskriften på citronkage med birkes her:

Citronkage-med-birkes-og-marcipan

Citronkage med birkes og marcipan

Nem og lækker opskrift på en svampet citronkage med birkes og marcipan. Med en citronsirup for en mere intens smag af citron. Sød og syrlig på samme tid!
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

Citronsirup

Citronkage

 • 150 g rørsukker*
 • 150 g smør
 • 150 g marcipan
 • 3 stk æg
 • 1 stk citron
 • 75 g hvedemel
 • 1 tsk vaniljesukker*
 • ¼ tsk flagesalt
 • 10 g blå birkes (3 tsk)

Citronglasur

 • 25 g citronsaft
 • 150 g flormelis

Serveringsforslag

 • 0,5 stk citron
 • 3 g blå birkes

Noter

TIP: For at undgå at marcipanen klistrer, kan du vende den revne marcipan i lidt hvedemel, inden den piskes sammen med resten af ingredienserne.
TIP: Du kan også lave muffins. Husk at bagetiden så bliver kortere.

Fremgangsmåde

Citronsirup

 • Kog sukker og citronsaft i en lille kasserolle, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af imens du laver kagen.

Citronkage med blå birkes

 • Tænd ovnen på 180° varmluft.
 • Riv marcipanen groft på et rivejern og smelt smørret.
 • Pisk sukker, revet marcipan, æg, citronsaft og citronskal til en samlet masse. Kom det smeltede smør i dejen og pisk det kort.
 • Sigt hvedemel, vaniljesukker, salt og blå birkes i dejen og rør den til den er ensartet. Dejen skal kun lige være sammenhængende.
 • Smør rugbrødsformen og hæld dejen i. Bag citronkagen i ca. 25 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er færdigbagt. Lad kagen køle lidt af.
 • Prik huller i kagen med en gaffel, pas på med ikke at prikke hele vejen i gennem kagen.
  sådan laver du citronkage
 • Hæld citronsiruppen udover kagen og lad kagen køle helt af, inden du kommer glasur på.
  Citronkage med citronglasur

Citronglasur

 • Rør citronsaft og flormelis sammen til en glasur. Den skal være tyktflydende.
 • Hæld citronglasuren udover kagen og pynt med blå birkes og revet citronskal.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
saftig citronkage

Citronkage med marcipan og sirup

Den bedste citronkage med citronglasur og citronsirup

Denne opskrift på citronkage er nok den bedste jeg har bagt til dato. Den syrlig-søde citronsirup giver en fantastisk og en mere intens smag af citron i kagen. Siruppen smager også fantastisk på fx pandekager, fx de helt de helt klassiske pandekager efter denne opskrift.

Den syrlige glasur gør noget virkelig godt for citronkagen. De forskellige komponenter skaber en smagseksplosion af citron. Og hvis du lige som mig er vild med søde sager med citron, så kan du også prøve min opskrift på citronfromage eller citronvafler med blå birkes.

nem opskrift på citronkage med citronglasur

Spørgsmål og svar til opskriften på citronkage med birkes:

Hvordan opbevarer jeg citronkagen?

Citronkagen skal opbevares i køleskabet – hvis altså ikke du spiser den hele. Kagen kan også fryses ned, men så ville jeg vente med at komme glasur på kagen, til den skal spises.

Kan jeg udskifte de blå birkes med hvide birkes?

Ja. Hvis det er de hvide birkes du har liggende i skuffen, så kan de sagtens bruges i kagen i stedet for de blå birkes. De blå birkes ser bare rigtig fine ud i kagen og så har de en mere karakteristisk smag. Hvis du ikke kan lide birkes, så kan du også undlade at komme dem i citronkagen.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4,60 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments