Blåbærmazarin

Disse små skønne sødmefyldte blåbærmazariner er bagt i muffinsforme. Kendetegnet ved mazarin er marcipan, som også er med som en af hovedingredienserne, der giver den vidunderlige smag. Disse muffins egner sig til det hele; som tilbehør til kaffebordet, som dessert efter en lækker hovedret, eller hvad du nu lyster at spise dem som.
Jeg elsker mazarin for den skønne smag af marcipan, og den saftige smagsfyldte oplevelse der er forbundet dermed. Foruden at smage skønt er de også dejlig nemme at bage, det ikke meget mere end en halv time du skal sætte af. Blåbærerne giver et frisk og syrligt indput og fuldender de herlige muffins. Hvis du gerne vil bruge blåbær i en anden opskrift, vil jeg foreslå dig, at lave disse amerikanske blåbærpandekager.

Blåbærmazarin
Ingredienser
- 45 g mandler*
- 200 g marcipan
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 8 g vaniljesukker*
- 2 stk æg
- 40 g hvedemel
- 140 g friske blåbær
- 30 g smør
- 15 g flormelis
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 170° varmluft.
- Blend mandlerne helt fint til mel.
- Rør revet marcipnan, blødt smør, sukker og vaniljesukker sammen til en ensartet masse.
- Pisk æg i og rør det godt sammen. Sigt mandelmel og hvedemel i dejen og rør det med rundt.
- Tilsæt friske blåbær og fordel dejen i smurte muffinsforme eller en bradepande. Formene skal kun lige fylde 2/3 del op, da de hæver en smule.
- Bag kagerne i ca. 20-25 minutter i ovnens midte.
- Lad dem afkøle, inden de tages ud af formene.
- Drys med lidt flormelis på toppen og servér med is eller creme fraiche.
Nemme mazarinmuffins med bær
Mazarinmuffins er alsidige, og det endnu en grund til at jeg er vild med dem. Jeg elsker at bage kager med mazarin, fordi de smager godt med alle bær og frugter.
I denne opskrift har jeg brugt blåbær, men du kunne snildt skifte dem ud med andre bær. Hindbær ville også være helt eminent! Hvis du er til nødder i kage, vil det helt sikkert også være lækkert at tilsætte det. Eller små stykker chokolade! Det er kun din fantasi der sætter grænserne for resultatet.


Opskrift på saftige blåbærmazarin
Mens ovnen varmer op kan du roligt gå i gang med at blande ingredienserne. Start med at rive marcipan ned i en skål, samt hakke/blende mandlerne så det bliver til mandelmel.
Til skålen med revet marcipan tilsættes det bløde smør, sukker og vaniljesukker, hvorefter æggene piskes i, så det bliver en våd masse. Din hjemmelavede mandelmel tilføjes herefter til massen gennem en sigte.
Nu skal blåbærerne blandes i og massen fordeles derefter i de små muffinforme. Din ovn skulle på dette tidspunkt gerne være varmet op, og du kan nu bage de skønne blåbærmazariner.
Efter de er afkølet, kan du drysse flormelis over dem gennem en si, og servere dem som de er, eller med is eller creme fraiche.
Svampede og lækre blåbærmazarin muffins
Ellers tak, til en tør muffin! Smør og marcipan er vigtige ingredienser, som sikre, at disse mazarinmuffins med blåbær bliver simpelthen så lækre svampede at bide ned i.
Disse mazarinmuffins bages i små muffinforme. Hvis du allerede har nogle silikoneforme til muffins, er det en super mulighed for at få dem brugt.
Læs også: Hvis du er vild med marcipan i muffins, er min opskrift på rabarbermuffins måske noget for dig.

