Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Rabarbermuffins med hvid chokolade

De bedste rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan, som jeg har prøvet at bage og smagt. De smager skønt! De er svampede, lette og fulde af dejlig syrlig rabarbersmag. Så jeg deler med stor glæden opskriften med dig!

Det er en perfekt opskrift nu hvor rabarber er i sæson, og så er der altså mange lækre opskrifter, jeg skal bage igen og igen. Disse rabarbermuffins bliver én af dem. Sammen med rabarberhorn.

Muffins generelt er jo skønne, for de er simple at bage og kan let fragtes til en fødselsdag, en picnic i parken eller tages med på en gåtur i skoven. Du kan finde flere opskrifter på nemme muffins til de dejlige solskinsdage, der er på vej!

Rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Lækre og svampede rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan smager vidunderligt. Perfekte med fuldfed creme fraiche til.
4,34 fra 3 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 250 g smør
  • 225 g sukker
  • 4 stk æg
  • 160 g marcipan
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver*
  • 2 spsk kokosmel*
  • ¼ tsk flagesalt
  • 100 g hvid chokolade*
  • 180 g rabarber (renset vægt)
  • 50 g sukker
  • 10 g flormelis

Noter

TIP: Servér med fuldfed creme fraiche til. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen.
  • Pisk blødt smør, vaniljekornene og sukker sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk fortsat.
  • Tag dit revet marcipan og smuldr det med 1 spsk af hvedemelet – på den måde undgår du at det samler sig som en klump i dejen.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt sammen.
  • Tilsæt det smuldret marcipan, kokosmel og et nip flagesalt. Rør det godt sammen.
  • Hak den hvide chokolade og rør den med i dejen.
  • Skær rabarber i små tern á ca. 1-2 cm.
  • Rabarber vendes med 50 g sukker.
  • Fordel dejen i 16 smurte muffinforme med 2/3 dej og kom herefter de sukkervendte rabarber i.
  • Bag muffins i ca. i 15-20 minutter til de er lettere gyldne og gennembagte. Tjek med en gaffel eller kødnål, da ovne kan være forskellige.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.
  • Drys med lidt flormelis.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
svampede rabarbermuffins med marcipan og kokos

Opskrift på nemme rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan

Rabarbermuffins er super nemme at lave. Opskriften er ligetil og har du bagt muffins før, så er der nok ikke meget her, der overrasker. 

I grove træk er det en pisket dej, så først skal smør og sukker piskes sammen og æg skal derefter piskes med. Så tilføjes de tørre ingredienser, marcipan og hvid chokolade. Jeg hælder så muffinsdejen i forme og tiføjer herefter rabarbertern. Det giver nemlig et flot look, at man kan se ternene i toppen. Tilsættes ternene tidligere er der god chance for at de ryger til bunds i muffinen. 

Jeg elsker især kombinationen af hvid chokolade og rabarber, da den hvide chokolade komplimenterer den syrlige rabarber så godt. Hvid chokolade er jo så sødt. Og så passer de sarte farver også godt sammen.

Marcipanen giver smag og konsistens til rabarbermuffins

Udover hvid chokolade er disse rabarbermuffins også med marcipan. Rabarber og marcipan passer nemlig også drøngodt sammen. Marcipanen skal rives i, så smagen bliver godt fordelt, og så får du den mest svampede og lækre muffin ud af det. 

Når du bruger rabarber til at bage, så er det særligt bunden af rabarberstænglen, du skal bruge. Det er nemlig her al den gode smag sidder, og jo længere op ad stilken man kommer, jo mere syrlig bliver smagen. Rabarberstænglerne skal skæres i tern og vendes med sukker.

Afhængig af hvor langt inde i rabarbersæsonen vi er, kan man tilføje mere eller mindre sukker. Det kan også være lidt forskellige fra sort til sort, hvor syrlige rabarberstænglerne er. Men prøv dig frem – hvis muffinsne ender med ikke at være søde nok, kan du altid røre en lynhurtig sukkerglasur sammen eller drysse med ekstra flormelis. 

Man kan også lave blåbærmazarin – det er endnu en lækker muffin med marcipan og blåbær, som laves efter nogenlunde samme fremgangsmåde som her. De er bare mere kompakte og intense.

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Opskrift på nemme Rabarbermuffins

bedste rabarbermuffins opskrift

Svampede muffins med rabarber og lidt kokos

Min opskrift på rabarbermuffins indeholder en smule kokosmel. Smagen af kokos er ikke gennemtrængende, men giver alligevel lidt bid og konsistens, som jeg synes passer skønt til rabarbermuffins. Det kan dog godt udelades til fordel for lidt ekstra mel. 

Jeg har også en opskrift på sunde rabarbermuffins – de laves på havregryn, mandelmel og honning og er et dejligt, sund alternativ til disse rabarbermuffins. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments