
Endelig er de lækre sprøde æbler i sæson, og klar til at blive plukket – ihvertfald i mine forældres have. Derfor også en masse bagværk med æble, som i denne omgang blev scones med æble og mandler.
Jeg elsker den her tid – der er så meget lækkert at hente hjem fra de danske haver og marker. Jeg plukker hvert år en masse æbler, og det gjorde jeg naturligvis igen denne september måned.
Scones med chokolade er den mest velkendte, vil jeg mene. Men det betyder ikke, at man ikke kan lege lidt med ingredienserne. Det er altid sjovt at få noget nyt ud af originalerne, synes jeg.
Prøv også: Hvis du elsker scones, må du prøve den helt klassiske version af engelske scones som nydes allerbedst med lemoncurd.

Scones med æble og havregryn til kaffen
I går brugte jeg dagen i godt selskab med Ditte Ingemann og min veninde Elisa, hvor vi havde sat formiddagen af til at eksperimentere lidt i æblets tegn. Ud af det, kom blandt andet disse søde små æblescones, aka. “æblereder” – ja, det blev vi hurtigt enige om at de ligner.
Jeg vil anbefale at spise disse søde scones med æble som en snack eller lækkeri til kaffen. De kan også sagtens fungere godt til morgenbordet, da de ikke er sukkerholdige som andre kager. I samme omgang blev disse kærnemælkshorn til, de indeholder også æble og marcipan.
Få opskriften på nemme æblescones her:

Scones med æble
Ingredienser
- 3 dl æblekompot
Dej
- 2 stk bananer (modne)
- 4 dl mandelmel*
- 3 dl havregryn
- 2 spsk yoghurt
- 2 tsk kokossukker*
- 2 tsk bagepulver*
- 60 g kokosolie*
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Mos bananerne.
- Smelt kokosolien og bland alle ingredienserne i mosen.
- Lav 12 små boller og lav et hul i midten med dine fingre.
- Hæld ca. 1 tsk. æblemos i og drys med hakket mandler.
- Bag i ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er lettere gyldne.
- Nydes lune med en klat vaniljeis eller creme fraiche til.
- Velbekomme.
Søde sager med æble
Har du også mange æbler liggende, og gerne vil have lidt flere idéer til opskrifter du kan gå i gang med, så kan du tage et kig på min opskrift på tarte tatin med karamelliserede æbler. Den kage er simpelthen så lækker, med lidt cremefraiche eller vaniljeis til.
