Åh, tapas er altså bare en af mine yndlingsmåder at spise et lækkert måltid på. Tapas er egentlig et spansk koncept, hvor en masse småretter bliver sammensat til et stort måltid. Men det bedste ved tapas er at man kan mixe og matche de små retter, man nu har lyst til og på den måde sammensætte et helt tapasbord af yndlingsretter, gerne fra forskellige køkkener. Genialt!
Tapas
Tapas opskrifter
Fra det spanske køkken kender vi oliventapenade, som jeg fx elsker at servere til knækbrød. Er man mere til det italienske, er bruschetta et must-have, mens du selvfølgelig ikke må glemme at servere brød til, fx i form af et foccacia eller supernemme butterdejs grissini med tzatziki at dyppe i.
Mine bedste ideer til tapasbordet
Jeg har holdt en del tapasaftener i løbet af tiden, og derfor finder du også her på bloggen mange retter, som egner sig perfekt til tapas. I oversigten her nedenfor kan du derfor få inspiration til, hvad du skal servere, når du får gæster til tapas. Jeg håber at du kan finde inspiration i nogle af mine ideer til tapas!
Når man laver tapas, får man hurtigt rigtig meget mad på bordet, så derfor er det genialt at bruge konceptet til et dinner party. Især hvis gæsterne giver en hånd med til madlavningen eller medbringer en lille ret selv.