Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta
For mig er de fleste salte retter med butterdej rigtig mormormad. Om det så er tarteletter, skinkestang eller indbagt laks. De her små butterdejsskåle kan også godt betegnes som mormormad – bare mere moderne. De smager i hvert fald vildt godt, men jeg synes nu også de ser fine ud, så man sagtens kan servere de små skåle af butterdej fx til forret.
Små butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta
Små butterdejsskåle med fyld er nemme at lave. Jeg køber butterdejen færdiglavet – det er nemlig ret omstændigt at lave butterdej. Jeg fylder med feta og spinat og bager så de små skåle i ovnen.
Opskrift på butterdejsskåle med fyld
Når du skal lave disse skåle af butterdej, skal du først lave fyldet. Fyldet er med feta og spinat, ricotta og æg. Jeg bruger frossen spinat, som først skal tøes op og herefter blandes med de øvrige ingredienser. Og så er fyldet faktisk klar.
Hvordan fyld og butterdej bliver til butterdejsskåle med fyld, kan du se i videoen under opskriften. Spoiler: Det er nemt!
Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta
Ingredienser
- 40 g frossen spinat
- 1 stk æg
- 30 g feta
- 80 g ricotta
- salt og friskkværnet peber
- ½ plade færdiglavet butterdej
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Tø spinaten op og vrid den godt for vand. Bland det sammen med æg, feta og ricotta. Krydr med salt og peber.
- Skær butterdejen i 6 mindre firkanter og kom disse i små runde forme og kom fylden i.
- Bag i ca. 25 minutter, eller indtil gyldne.
Skåle af butterdej med fyld til forret eller snack
Spis butterdejsskålene som snacks, tag dem med på madpakken, på picnic, server dem som forret eller som en salt hapser til en velkomstdrink, et glas øl eller vin. Mulighederne er mange!