Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta

Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta

For mig er de fleste salte retter med butterdej rigtig mormormad. Om det så er tarteletter, skinkestang eller indbagt laks. De her små butterdejsskåle kan også godt betegnes som mormormad – bare mere moderne. De smager i hvert fald vildt godt, men jeg synes nu også de ser fine ud, så man sagtens kan servere de små skåle af butterdej fx til forret. 

Små butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta

Små butterdejsskåle med fyld er nemme at lave. Jeg køber butterdejen færdiglavet – det er nemlig ret omstændigt at lave butterdej. Jeg fylder med feta og spinat og bager så de små skåle i ovnen. 

Opskrift på butterdejsskåle med fyld

Når du skal lave disse skåle af butterdej, skal du først lave fyldet. Fyldet er med feta og spinat, ricotta og æg. Jeg bruger frossen spinat, som først skal tøes op og herefter blandes med de øvrige ingredienser. Og så er fyldet faktisk klar. 

Hvordan fyld og butterdej bliver til butterdejsskåle med fyld, kan du se i videoen under opskriften. Spoiler: Det er nemt!

Skåle af butterdej med fyld til forret eller snack

Butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta

Små butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta smager virkelig godt og super nemme at lave. Du skal blot fylde skålene og bage dem i ovnen. Virkelig gode og en nem forret eller snack til fx øl eller vin.
4,67 fra 6 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 40 g frossen spinat
  • 1 stk æg
  • 30 g feta
  • 80 g ricotta
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ plade færdiglavet butterdej

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Tø spinaten op og vrid den godt for vand. Bland det sammen med æg, feta og ricotta. Krydr med salt og peber.
  • Skær butterdejen i 6 mindre firkanter og kom disse i små runde forme og kom fylden i.
  • Bag i ca. 25 minutter, eller indtil gyldne.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Skåle af butterdej med fyld til forret eller snack

Spis butterdejsskålene som snacks, tag dem med på madpakken, på picnic, server dem som forret eller som en salt hapser til en velkomstdrink, et glas øl eller vin. Mulighederne er mange!

Tip til hvad du kan bruge resten af butterdejspladen til

Butterdejsskåle med spinat og feta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments