
Jeg kan godt lide at forberede mig på mad-fronten i perioder, hvis jeg går nogle travle dage i møde. Vafler er ét af de måltider, som jeg aldrig bliver træt af – de kan varieres på så mange måder, både søde og salte vafler er jo lækkert!
I sidste uge eksperimenterede jeg lidt med rødbedevafler, og de blev rigtig gode. Ud af denne opskrift fik jeg i alt seks vafler, så jeg havde til et par dage. Det sparede mig for tid, og det var jo også hele formålet.
De blev faktisk så gode, at jeg et par uger efter serverede dem for mine forældre en dag til frokost da de kom forbi. De var også ret vilde med dem, så derfor skulle opskriften selvfølgelig deles herinde også.
Inspiration til flere rødbedeopskrifter: Rødbedetatar eller rødbede carpaccio

Opskrift på rødbedevafler
Amen se lige hvor smukke de rødbedevafler er. Rødbeden formår virkelig at afgive farve – og vi spiser jo også med øjnene.
Rødbedevaflerne er virkelig nemme at lave, da rødbederne blot skal rives groft på et rivejern og derefter blendes med de andre ingredienser som er æg, squash, mælk og boghvedemel. Vaflerne er altså spækket med grøntsager og så er de uden mel og derfor glutenfrie.
Dejen til rødbedevaflerne steges i et varm vaffeljern, og det tager ingen tid. Der er derfor lynhurtig mad på bordet. Velbekomme.
Få opskriften på rødbedevafler her:

Rødbedevafler
Ingredienser
- 150 g rødbeder
- 3 stk æg
- ½ stk squash (ca. 150 g)
- 200 ml mælk
- 1 tsk bagepulver*
- ½ tsk flagesalt*
- 150 g boghvedemel*
Desuden
- 100 g feta
- 100 g rucola
- 2 stk avocadoer
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienser.
- Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie i vaffeljernet.
- Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
- Jeg nød min vaffel, toppet med avocado, rucola, syltede rødløg og feta.
Lækre vafler med rødbede til frokost eller aftensmad
Vafler behøver ikke kun være til den søde side – de kan sagtens laves i det salte køkken og agere bund til lækkert fyld.
Vaflerne er smukke og så smager de også helt fantastisk med diverse fyld på. Det kan være alt fra en simpel salat, stykker af kylling osv. Jeg kan dog anbefale at toppe med både avocado og fetaost. De er to lækre råvarer der går godt sammen med rødbedevaflen.
Jeg spiser gerne sådan en vaffel til frokost eller aftensmad med salat, skiver af avocado, syltede rødløg, feta og hvad der ellers gemmer sig i skufferne, som jeg kan komme på. Jeg kan også finde på at bruge dem som wraps hvor jeg klapper dem sammen.

Flere spændende opskrifter på madvafler
I stedet for rødbede, kan du også bruge spinat som giver den fineste farve – så får i stedet skønne spinatvafler ud af det. Jeg kan desuden anbefale dig at toppe dem med røget laks og creme fraiche.
Et andet lille tip til vafler er, at du kan lave græskarvafler, der giver en smuk gul/organge farve. Prøv at lav dem med/til dine børn – jeg er sikker på de falder i god jord. Også er det en skøn måde at få lidt ekstra grønt på.
Falafel vaffel er altså også en skøn servering. Særligt med en tomatsalat ovenpå.