Rødbedetærte med timian og gedeost

Rødbedetærte med gedeost

Tærte bliver jeg nok aldrig sådan rigtig træt af. De er ret dejlige og fyldet kan heldigvis varieres i det uendelige. Den kedelige grøntsagsskuffe kan blive udtømt, og du kan få fyldt den op igen med friske og sprøde grøntsager. Det er jo herligt, og det gør bestemt ikke tærten mindre kedelig. Så velkommen til en nem og lækker opskrift på rødbedetærte.

Som I måske kan spotte ud fra overskriften og billederne, bød min skuffe på rødbeder – de slatne af slagsen. Ikke så sælgende – nej, jeg ved det godt.. Men hellere anvende dem i en tærte, end de lader livet, til skraldespanden. Det er samme princip i denne vegetarisk tærte, “brug hvad du har”-princippet.

Opskrift på rødbedetærte med gedeost og timian

Rødbede og gedeost har altid været kærester – kan vi blive enige om det? Jeg er selv ellevild med kombinationen, hvorfor jeg straks gik i supermarkedet, for at købe mig en rulle gedeost. Det er simpelthen den lækreste smagskombination! Ikke at forglemme timian. Det må helst ikke undværes. Uhm! Er du ikke så glad for gedeost, kan du erstatte med frisk mozzarella eller se på en tærte med græskar.

Er du til gengæld helt vild med gedeost, kan du prøve min opskrift på tærte med gedeost eller galette. Er du generelt (ligesom jeg) glad for gedeost og rødbeder i sammenspil, så vil jeg anbefale dig min opskrift på rødbedesalat hvor jeg har brugt en friskost på gedemælk.

Få min bedste opskrift på rødbedetærte her:

Rødbedetærte med gedeost

Rødbedetærte

En klasisk rødbedetærte med gedeost og timian i en hjemmelavet tærebund. Smager fantastisk og har sprødhed. Få lækker opskrift her på tærtedej og fyld.
4,39 fra 13 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse45 min
I alt1 t

Ingredienser

Tærtebund

Fyld

  • 100 g rødbeder
  • ½ stk rødløg
  • 100 g gedeost
  • 2 stk æg
  • 100 g creme fraiche 18 %
  • 50 ml fløde
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 tsk flagesalt*
  • ½ stk citron

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  • Ælt alle ingredienserne sammen i hånden og rul dejen ud. Kom den over i et tærtefad.
  • Prik lidt huller i tærtebunden og forbag den i ca. 8 minutter.

Æggemasse

  • Skær rødbeder i både, ca. 1 cm tykkelse. Skær det halve løg i fire skiver. 
  • Pisk æg, cremefraiche, fløde, frisk finthakket timian og salt sammen.
  • Smuldr gedeosten og vend det i æggeblandingen.
  • Hæld æggemassen i, i tærtebunden og placer forsigtig rødbeder og løg heri. Sørg for de er placeret halvt i 'overfladen', så man kan stadig kan ane dem. 
  • Bag tærten 35 minutter på 180°, til rødbederne er tilberedte og massen har sat sig. 
  • Smuldr lidt ekstra gedeost på toppen og frisk timian, hvis du lyster.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet tærte med rødbede

Tærtebunden skal selv helst være en hjemmelavet tærtedej, hvis du spørger mig. Og inden det allerede kan lyde til at blive for uoverskueligt, så vil jeg lige sætte fod i bremsen. Fordi, en tærtebund kan laves i et snuptag. Det er noget af det mest simple, og på den måde er du sikret ingredienslisten. Tilmed får du en sund aftensmad med denne rødbedetærte, der er fyldt med mættende fibre og fuldkorn. Jeg servere den gerne med en skøn salat. Gedeosttærten er er også virkelig fin til en buffet, i madpakken eller til en let frokostanretning.

Rødbedetærte med gedeost
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 949
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments