Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto
Jeg har virkelig længe –  som i virkelig længe, haft lyst til at lave galette. Endelig lykkedes det, og resultatet blev rigtig godt! Jeg havde allieret mig med min gode veninde Anna, som har prøvet at lave en del galette før – hun havde godt styr på metoden, så hun var den helt rigtige at have med i køkkenet.

GALETTE MED SPINAT OG GEDEOST

De små galettes her er perfekte til både aftensmad, men også frokost – de kan laves som her, hvor de er små. Men hvis har lyst, kan dejen også sagtens laves til en stor galette i stedet for seks små. Dejen er lavet som en slags pizzadej, fremfor tærtedej – på fuldkornsmel. Det fungerede ret godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg vil gøre det.

Galette med spinat, gedeost og pesto

FYLDTE GALETTES

Fyld dem med lige hvad du har lyst til. Du kan følge opskriften her, men du kan også se hvad køleskabet byder på – måske du har nogle rester der skal bruges?

FÅ OPSKRIFT PÅ SMÅ GALETTES MED FYLD HER:

0 fra 0 stemmer
Galette med spinat, gedeost og pesto
GALETTE MED SPINAT, GEDEOST OG PESTO
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 15 min
 
Ret: Aftensmad, Bagværk, Frokost
Antal: 6 Stk
Ingredienser
Dej
  • 15 g gær
  • 1 spsk olie
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 200 g ølandshvedemel, groft
  • 200 g hvedemel
Fyld
  • 2 stk løg
  • 250 g frisk spinat, svarende til en stor pose
  • 15 stk soltørrede tomater i olie
  • 2 stk æg
  • 1 spsk pesto, valgfri
  • 1 rulle gedeost
  • krydderurter fx, timian eller rosmarin
Sådan gør du
Dej
  1. Rør gæren ud i vandet sammen med salt og olie. Vi brugte en røremaskine, men du kan sagtens gøre det samme, i en stor skål med håndkraft. Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. 

  2. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

  3. Imens kan du gøre fyldet klar.

Fyld
  1. Pil rødløg og skær i ringe. Skyl spinaten grundigt. Hak de soltørrede tomter i mundrette stykker.

  2. På en pande steges løg i lidt olie ved middelvarme, til de er bløde. 

  3. Tilsæt spinat damp under låg, til det er faldet sammen. Tilsæt herefter soltørrede tomater (gem lidt).

  4. I en skål piskes æg, pesto, salt og peber sammen.

  5. Skær din gedeost-rulle i skiver på ca. ½ cm.

  6. Find din dej frem og del den i seks lige store dele. Rul dem ud hvert for sig, og placer spinatblandingen i midten, og spred det godt ud uden det kommer helt ud til kanten. Den skal nemlig kunne foldes ind op omkring fyldet, om lidt. 

  7. Læg gedeosten ovenpå.

  8. Luk siderne op omkring fyldet godt samen, og fordel de pisket æg ovenpå. Her er vigtigt, at lukningen er god, så æggemassen ikke løber ud.

  9.  Drys med lidt ekstra soltørrede tomater, salt og peber og evt. med de friske krydderurter.

  10. Bag dem ved 180 grader, i ca. 20-25 min.

  11.  Velbekomme

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Galette med spinat, gedeost og pesto
Jeg har virkelig længe –  som i virkelig længe, haft lyst til at lave galette. Endelig lykkedes det, og resultatet blev rigtig godt! Jeg havde allieret mig med min gode veninde Anna, som har prøvet at lave en del galette før – hun havde godt styr på metoden, så hun var den helt rigtige at have med i køkkenet.

GALETTE MED SPINAT OG GEDEOST

De små galettes her er perfekte til både aftensmad, men også frokost – de kan laves som her, hvor de er små. Men hvis har lyst, kan dejen også sagtens laves til en stor galette i stedet for seks små. Dejen er lavet som en slags pizzadej, fremfor tærtedej – på fuldkornsmel. Det fungerede ret godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg vil gøre det.

Galette med spinat, gedeost og pesto

FYLDTE GALETTES

Fyld dem med lige hvad du har lyst til. Du kan følge opskriften her, men du kan også se hvad køleskabet byder på – måske du har nogle rester der skal bruges?

FÅ OPSKRIFT PÅ SMÅ GALETTES MED FYLD HER:

0 fra 0 stemmer
Galette med spinat, gedeost og pesto
GALETTE MED SPINAT, GEDEOST OG PESTO
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 15 min
 
Ret: Aftensmad, Bagværk, Frokost
Antal: 6 Stk
Ingredienser
Dej
  • 15 g gær
  • 1 spsk olie
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 200 g ølandshvedemel, groft
  • 200 g hvedemel
Fyld
  • 2 stk løg
  • 250 g frisk spinat, svarende til en stor pose
  • 15 stk soltørrede tomater i olie
  • 2 stk æg
  • 1 spsk pesto, valgfri
  • 1 rulle gedeost
  • krydderurter fx, timian eller rosmarin
Sådan gør du
Dej
  1. Rør gæren ud i vandet sammen med salt og olie. Vi brugte en røremaskine, men du kan sagtens gøre det samme, i en stor skål med håndkraft. Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. 

  2. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

  3. Imens kan du gøre fyldet klar.

Fyld
  1. Pil rødløg og skær i ringe. Skyl spinaten grundigt. Hak de soltørrede tomter i mundrette stykker.

  2. På en pande steges løg i lidt olie ved middelvarme, til de er bløde. 

  3. Tilsæt spinat damp under låg, til det er faldet sammen. Tilsæt herefter soltørrede tomater (gem lidt).

  4. I en skål piskes æg, pesto, salt og peber sammen.

  5. Skær din gedeost-rulle i skiver på ca. ½ cm.

  6. Find din dej frem og del den i seks lige store dele. Rul dem ud hvert for sig, og placer spinatblandingen i midten, og spred det godt ud uden det kommer helt ud til kanten. Den skal nemlig kunne foldes ind op omkring fyldet, om lidt. 

  7. Læg gedeosten ovenpå.

  8. Luk siderne op omkring fyldet godt samen, og fordel de pisket æg ovenpå. Her er vigtigt, at lukningen er god, så æggemassen ikke løber ud.

  9.  Drys med lidt ekstra soltørrede tomater, salt og peber og evt. med de friske krydderurter.

  10. Bag dem ved 180 grader, i ca. 20-25 min.

  11.  Velbekomme

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

 

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu