Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Surdejsbrød med valnødder og figner

Gå til opskrift Udskriv
Surdejsbrød med valnødder og figner

Surdejsbrød med valnødder er et af mine yndlingsbrød, når det kommer til brød med nødder i. Det er sjældent noget som jeg sådan et brød køber ude, da jeg næsten aldrig ser det hos bageren. Altså sådan et lækkert surdejsbrød, hvor de har valgt at komme valnødder i. Men det gav blot anledning til at jeg prøvede mig af med mit eget brød med valnødder.

Jeg elsker nemlig smagen af valnødder, og i sådan et hjemmebagt brød med surdej også – det er altså guf. Virkelig guf! Derfor var jeg også fast besluttet på, at opskriften på dette surdejsbrød med valnødder skulle nedskrives, tages billeder af og deles her på domænet. Dette brød er meget inspireret af min første opskrift på surdejsbrød, som også er uden gær.

Surdejsbrød med valnødder og figner

Opskrift på surdejsbrød med valnødder til morgenbordet

Ligeså lækkert det er med valnødder, så er figner mindst ligeså godt! Jeg mener, hvilken mund og mave vil sige nej tak til sådan en skive brød med valnødder og tørrede figner i? Altså hvis der kommer et godt lag smør på toppen?! Jeg lover, det er SÅ godt. Det knasende og bitre fra valnødderne i sammenspil med det søde fra de tørrede figner er helt vidunderligt. Minder alt i alt faktisk om sådan en god müslibolle – bare i brødversion. Men er man desuden mere glad for en version af brød med valnødder og rosiner, så kan man blot udskifte den tørrede frugt.

Brødet får en skøn sprød skorpe, dejlige lufthuller og en skøn syrlig smag fra surdejen, det søde fra figner og det bitre fra valnøddekernerne. Lyder det ikke perfekt? Og hvis du topper med smør, får du endnu en dejlig grundsmag, salt. Jeg bager brødet igen og igen, og det er helt ideelt til morgenbordet eller en brunch med kaffe, blødkogte æg, ost og friskpresset appelsinjuice.

Få opskriften på surdejsbrød med valnødder her:

Reklamelinks er markeret med*
Surdejsbrød med valnødder og figner

Surdejsbrød med valnødder

4.34 fra 3 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse50 min
Tilberedelse5 t
Hævetid12 t
I alt5 t 50 min

Ingredienser

  • 100 g surdej
  • 375 g vand
  • 400 g hvedemel
  • 100 g ølandshvedemel
  • 20 g flagesalt*
  • 100 g valnødder*
  • 60 g tørrede figner

Køkkenudstyr

  • Condibøtter*
  • Dejsnitter*
  • Bagestål*
  • Termometer*
  • Hævekurv*
  • Hørklæde*

Noter

TIP: Har du en ovn med dampfunktion, så brug det endelig. Har du ikke denne funktion på din ovn, kan du komme en bradepande under dit bagestål. Når brødet er sat ind, kommer du vand i bradepanden – det giver damp.

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Alt melet, 325 g vand (25°) og din aktive surdej røres sammen med hænderne, indtil alt melet er inkorporeret. Lad det lave en autolyse og lad det stå i 30-45 min, uden salt er tilsat.
  • Efter 45 min hældes de sidste 50 g vand, salt, hele valnødder og tørrede figner der gerne lige må halvveres. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  • Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen én gang i timen. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  • Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med rismel. Stilles i køleskabet natten over. 

Dag 2

  • Tag din dej ud fra køleskabet 1 time før.
  • Ovnen varmes op til 250 grader. Hvis du har et bagestål så lad det varme op med ovnen. Har du ikke et bagestål, kan du sætte din almindelige bageplade ind til den bliver brandvarm.
  • Vend nu din dej forsigtigt ud på et bageplade, beklædt med bagepapir. Giv brødet et snit med en meget skarp kniv. Træk forsigtigt bagepapiret over på bagestålet eller bagepladen og sæt brødet i ovnen.
  • Bag brødet ved 250° i 15-20 minutter til det er gyldent. Skru ned på 230° og bag brødet yderligere 10-15 minutter til det er gennembagt, gyldent og lyder hult når du banker på det i bunden.
  • Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  • Stil brødet på en rist så det ikke danner kondens i bunden. 
  • Nyd med et godt lag smør.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Koldhævet brød bagt med surdej og valnødder

Brødet er som du nok havde gættet, bagt med min elskede surdej. At arbejde med surdej er ret nemt – det er blot mere tidkrævende pg nørdet. Men det er jo også netop dét, der gør det spændende! Og alligevel, så behøver du ikke engang være over dejen hele dagen lang. Jeg er selv begyndt at lege mere med tidsintervallerne, og for et par uger siden, lavede jeg et brød der kun blev vendt to gange. Jeg havde ikke tid til mere, men alligevel blev brødet super godt.

Du kan tilmed lave opskriften på mit surdejsbrød med valnødder om, så du istedet for brødet laver nogle lækre müsliboller med surdej. Det smager jo så godt, med et godt lag smør på.

Vil du have et helt plain surdejsbrød uden noget tilsat, så er det også en mulighed – opskriften på det, kan du finde lige her.

Er du på udkig efter flere opskrifter med surdej, så er disse surdejsboller uden gær meget populære og smager virkelig godt! Har en skøn krumme og dejlige lufthuller. Mine ciabattaboller med surdej er også SÅ lækre og har den perfekte krumme”

Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Syltede blommer i kanel - perfekt til dessert, oste og morgenmad

Syltede blommer i kanel – Gode til dessert, ost og morgenmad

vaffel opskrift på sprøde vafler

Vafler – Nemme og sprøde vafler!

Butterdejs juletræ opskrift

Butterdejs juletræ med pistacie remonce

scones med kærnemælk

Klassiske engelske scones

kanelbrød med smør

Kanelbrød

Surdejsbrød uden gær

Surdejsbrød uden gær

Tilbehør til Arme riddere

Arme riddere – french toast med hindbærcreme

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 17

Open
Nu er det på tide til sommerdesserter, is og en masse lækre tider med kolde drinks og gode venner 💜 💕⁠
⁠
Dette er en af det simple lækre kager som er fantastisk at servere til fødselsdage, grillaftener, eftermiddagspause. Dette er en mandelbund med hindbærskum og friske bær 💜⁠
⁠
Jeg glæder mig hvertfald til at nyde denne i sommerhuset 🌞⁠ Faktisk går jeg bare virkelig og glæder mig til sommer, hygge og en masse tid i naturen 💕⁠
⁠
Hvad glæder du dig til nu hvor det er sommer ? ⁠
⁠
#sommerdessert #mandelbund #kagemedskum #skum #sommersødt #sommertid #dessert #fødselsdage #sommer⁠
#madinspiration #deldinmad #madlavning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK