Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Müsliboller med surdej

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Müsliboller med surdej

Müsliboller, eller mysliboller om man vil, er en af mine favoritter. Hvis jeg spotter dem i et godt bageri eller på en café, falder valget tit på dem. Det smager bare SÅ godt med smør på. Kombinationen af surdej, de søde, tørrede bær og så et godt lag, økologisk smør. Det er et genialt koncept. Derfor har jeg selvfølgelig også skulle prøve at bage mine egne musliboller med surdej.

Måske har du fulgt med på min Instagram for nogle dage siden, hvor jeg viste jer processen med de her müsliboller med surdej? Jeg har nemlig gået og testen på opskriften i noget tid, og nu er den klar til at blive delt med jer.

Opskrift på sunde müsliboller med rosiner og nødder

Hvis du har prøvet at bage med surdej før, så er den her opskrift piece of cake. Den eneste forskel fra en almindelig surdejsbolledej er, at du skal tilføje havregryn til denne dej, mens den røres sammen i røremaskine. Senere skal valnødder, tørrede tranebær og rosiner foldes ind i dejen.

Hvis det er første gang du bager med surdej, så er der lidt teknik du skal lære, bl.a. hvordan du folder dejen. Men du kan både se og læse dig frem til hele fremgangsmåden i opskriften og i den video, jeg har lagt i bunden af opskriften på mine musliboller med surdej.

I min optik er det her bestemt sunde mysliboller. De indeholder fuldkorn i form af grahamsmel og havregryn, og så er de spækket med gode fedtstoffer, som jeg synes vi har en tendens til at overse.

sunde musliboller

Koldhævede musliboller med surdej

Disse koldhævede musliboller er endnu en opskrift med surdej, som kommer på min hjemmeside. Og det er på høje tid! Det er nemlig noget tid siden, at jeg har postet noget nyt om surdej på trods af, at jeg elsker at bage med surdej.

Der er noget herligt ved processen i at bage med surdej: Den tid og tålmodighed, som man investerer i dejen og som kan ses og mærkes i løbet af processen og i det færdige resultat, er det hele værd. Surdejsboller er nemlig lige en tand bedre end almindelige gærboller – netop fordi man lægger flere kræfter i og giver dejen bedre tid til at udvikle smag og struktur. Men hvis du endnu ikke ejer en surdej, så er denne opskrift på nemme klassiske hurtige boller altid et sikkert hit!

Min første opskrift med surdej var tilbage i 2018 – disse helt simple surdejsboller uden gær, som kan være et rigtig godt sted at starte, hvis man ikke er så erfaren med surdej. Dén opskrift er stadig en af mine favoritter.

Jeg har også en surdejsguide på bloggen til dig, der skal til at starte en surdej op fra bunden. Hvis du ligesom mig ikke har noget imod at kræse ekstra om dine nærmeste ved at bruge tid i køkkenet, så vil du også elske at bage med surdej.

Opskrift på mysliboller med surdej får du her:

Reklamelinks er markeret med*
sunde musliboller

Müsliboller med surdej

Musliboller med eller uden surdej – få opskriften på hjemmebagte mysliboller med nødder og rosiner. Dejen er koldhævet og nem at gå til.
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 Boller
Forberedelse4 t 30 min
Tilberedelse15 min
Hævetid20 t
I alt1 d 45 min

Ingredienser

  • 350 g vand
  • 350 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 130 g surdej
  • 10 g flagesalt*
  • 35 g havregryn*
  • 70 g valnødder*
  • 30 g tørrede tranebær*
  • 40 g rosiner*

Køkkenudstyr

  • Bagestål*
  • Condibøtter*
  • Dejsnitter*
  • Termometer*

Fremgangsmåde

Klargør surdej til bagning

  • Morgenen før du vil spise boller (fx søndag morgen), skal din surdej fodres*.
    Surdejsguide - guide til surdej
  • Lørdag morgen eller formiddag tager du din surdej frem, vejer 30 g surdej af i et glas. Tilsæt 100 g vand, 50 g hvedemel og 50 g grahamsmel. Rør det godt sammen og kom en elastik rundt om glasset, hvor surdejen er på sit højeste punkt. Nu skal den gerne vokse sig til dobbelt størrelse, som på billedet. Det plejer at tage min surdej mellem 4-6 timer at blive klar – det afhænger af fx vandets temperatur, mel, rumtemp. mv. 
  • *Har surdejen stået på køl? Så er det en god idé tage surdejen ud allerede fredag aften, fodrer den med samme mængder som førnævnt. Sætter den på køkkenbordet til næste morgen (lørdag). Det gør din surdej stærkere, selvom du igen lørdag morgen skal fodre den igen. 

Dag 1 – Dejen

  • Først skal du lave en autolyse. Det starter du på to til tre timer efter du har fodret din surdej lørdag morgen.
  • Rør 350 g vand (ca. 20°) og 350 g hvedemel og 100 g grahamsmel sammen til al melet er aborberet. Det tager under ét minut på røremaskinen. Lad det stå i skålen, til surdejen er klar.
  • Når surdej er klar og har hævet til dobbelt størrelse eller bestået flydetesten (læs mere om det her under "flydetest-afsnittet"), tilsættes 130 g surdej og 10 g salt til dejen (hvis du anvender gær i stedet for surdej, skal det først opløses i en spsk. vand).
  • Lad dejen kører 5-7 min. på lav hastighed. Tilsæt havregryn på de sidste par minutter.
  • Kom dejen over i en skål eller bøtte – jeg veksler selv mellem denne firkantet* eller bare en almindelig skål. Se her i videoen nederst i indlægget hvordan du folder surdej.
  • Fold dejen første gang. Sæt dejen til side og vent 30 minutter.
  • Fold dejen anden gang. Sæt dejen til side igen og vent 60 min.
  • Fold dejen tredje gang. Sæt dejen til side og vent 60 min.
  • I den sidste foldning tilsætter jeg valnødder, tørrede tranebær og rosiner, som foldes med. Fold forsigtigt endnu en gang, så alt er godt fordelt.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet med låg på i ca. tre timer, til den viser god aktivtet og er hævet med ca. 30 %. Kom dejen i køleskabet til dagen efter. Kan stå på køl 10-20 timer.

Dag 2

  • Tag dejen ud og vend den ud på bordet. Drys med en smule mel. Del dejen i 8-10 boller med en dejskraber og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem stå på køkkenbordet i 60 minutter. Tænd ovnen på dens højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i. Lad ovnen varm op i 45 min, så den bliver brandvarm. 
  • Før bollerne ind på bagestålet med tilhørende bagespade der følger med bagestålet. 
  • Bollerne bages ved 220° varmluft i 15 minutter. 
  • Afkøl på en bagerist. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Mysliboller eller müsliboller

Ja, jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle kalde mine musliboller med surdej, da man jo kan stave müsli både med y og med ü. Mysli er faktisk en schweizisk opfindelse, og grunden til at disse boller er müsliboller er fordi de indeholder alle de lækre sager, som man også finder i müsli: Havregryn, valnødder, tranebær og rosiner.

Er du ellevild med at komme tørrede frugter i boller, så vil jeg altså også lige slå et slag for rosinboller, som er de lækreste, luftige og bløde boller. Spækket med rosiner, som navnet jo afslører.

Tip til hjemmelavet boller med müsli

  • Gær i stedet for surdej: Du kan erstatte surdej med 5 g gær.
  • Musliblanding: I stedet for at komme tranebær, rosiner osv. i for sig, kan du bruge en müsliblanding. Dog vil du opleve, at den suger meget væske, fordi der som regel er mange havregryn i disse. Brug derfor en smule mindre af blandingen.
  • Hasselnødder: Eller for den sags skyld andre nødder i stedet for valnødder. Mandler vil også fungere godt.
  • Drys på toppen: Du kan pynte bollerne med havregryn inden bagning.
  • Lav dejen til et brød: Eller du kan prøve min opskrift på surdejsbrød med valnødder og tørrede figner, som minder lidt om disse mysliboller med rosiner.
Müsliboller :mysliboller med surdej
musliboller med surdej-1

Müsliboller med surdej opskrift

Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

opskrift på jordbærkompot

Jordbærkompot

kanelsnurrer opskrift

Kanelsnurrer

Hjemmelavet hampefrømælk – et bæredygtigt tip

Greenie med spinat og avokado

Greenie med spinat og avokado

kanelsirup

Kanelsirup

stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade

Æbleboller med nødder

Æbleboller med nødder

Surdejsbrød med valnødder og figner

Surdejsbrød med valnødder og figner

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK