Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Surdejsboller uden gær

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Surdejsboller

Min første opskrift på surdejsboller uden tilsat gær er endelig landet på bloggen. Lyder det som noget for dig, så tag endelig et kig med her! Hvis I følger med på min Instagram, så ved I nok også hvor glad jeg er for surdejsbagning og de dejlige resultater man får med det. Så hvis I vil følge endnu mere med i mine forsøg med surdej – både i billeder eller med video – så er I mere end velkommen.

Jeg selv bager boller med surdej et par gange om ugen. Jeg bager hellere færre boller ad gangen, og så lidt oftere. Det har surdejen nemlig godt af. Det kræver at jeg står lidt tidligere op de morgener, hvor jeg vil have boller til morgenmad, men det er tiden værd. Af den helt simple årsag, at en luftig og sprød surdejsbolle med smør på, er noget af det bedste jeg ved! Og når der er store luftbobler i, så kan smørret jo bedre trænge ned igennem = giver anledning til ekstra smør, hæhæ.

Bag skønne boller med surdej

Det er kun et par dage siden, at jeg delte min guide til surdej her på bloggen, hvori man kan finde en nem opskrift på hvordan man laver sin helt surdej. Jeg tager jer med i hele processen og deler billeder og video samt fortæller meget mere dybdegående hvorfor du skal bag med surdej.

Mange har allerede startet deres, og det var så dejligt at se hvor godt I tog imod min guide. Jeg bliver så glad, og synes det er helt fantastisk, at så mange er gået igang med at bage endnu flere bagværk med et naturligt hævemiddel! Jeg nyder i ligeså høj grad at følge med i jeres proces, og det er skønt med de billeder, nogle af jer har sendt i min retning. Tak for det – det varmer. Jeg ønsker kun, at endnu flere får øjnene op for at bage med vildtgær, og finder frem til med tiden, at det faktisk er super nemt at bage surdejsboller og surdejsbrød uden gær.

Er du allerede en knag med din surdejsbagning, kan du også prøve at bage brød med surdej eller ciabattaboller med surdej. Og hvis du eksempelvis vil udvide dit bageunivers og forsøde det en smule, er mine müsliboller med rosiner og nødder værd at tage et kig på. De er nemlig også bagt med surdej.

Nemme surdejsboller uden gær

Nem opskrift på surdejsboller

Sprøde, seje og saftige boller med surdej

Nu vil jeg dele den bedste surdejsbolle opskrift i verden(!) – ej, men de her boller er så lækre, svampede og med en sprød skorpe. Jeg brugte altid lidt gær i starten, men nu undlader jeg det fuldstændig. Jeg synes nemlig den naturlige hævemiddel er spændende. Jeg skal desuden heller ikke ud at handle, for at kunne lave bollerne. 

Opskriften er med fuldkornsmel, da jeg elsker den grove tekstur. Men hvis du er mere til den helt lyse og hvide bolle, kan du afprøve disse ciabattaboller. De er et kæmpe hit hos mange. Jeg ved ikke om det er fordi det er lyst brød, og det bare også er et smukt syn?

Surdejsboller uden gær

Opskrift på nemme surdejsboller uden gær!

Surdejsbagning skal ikke lyde alt for nemt, men heller ikke alt for svært. Det handler i bund og grund om at bage, spise, smage – nogle gange smide ud – og ellers blive ved. Fortsætte, fortsætte og atter fortsætte. Men altså, jeg lyver ikke når jeg siger at opskriften her er ret nem at gå til. Så længe du har en surdej, der er god og levende, så skal du bare igang!

Det eneste du skal bruge til opskriften på disse fantastiske grove surdejsboller er kun vand, surdej, salt og mel. Det bliver vist ikke mere simpelt og nemt. Jeg anbefaler at du prøver at følge opskriften og dens tider, men vil du gerne eksperimentere lidt mere, så kan du også lege lidt med en kort hævetid.

Find opskrift på sprøde surdejsboller her:

Reklamelinks er markeret med*
Nem opskrift på surdejsboller

Surdejsboller uden gær

Nu vil jeg dele en opskrift på nemme surdejsboller uden gær. Boller med surdej er noget af det bedste, og de har dejlige luftholder og en sprød skorpe.
4,67 fra 27 stemmer
Antal: 10 Boller
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t 15 min
Hævetid14 t
I alt1 t 25 min

Ingredienser

  • 110 g surdej
  • 375 g vand (25°)
  • 175 g grahamsmel (el. grahamsmel)
  • 325 g hvedemel
  • 12 g flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Condibøtter*
  • Bagestål*
  • Dejskraber*

Noter

*Autolyse
**Det er vigtigt at dejen bliver æltet godt, så væsken bliver absorberet af melet. Under æltningen dannes der et glutennet i dejen og denne proces er vigtig, da det er dét som holder på luften, når dejen hæver. Man får altså derfor et mere luftigt og fugtigt brød, når dejen er æltet godt. Du ved at dejen er god, når du kan strække et stykke dej, uden at det sprækker – ellers skal det æltes noget mere.

Fremgangsmåde

Aktiv surdej

  • Din surdej skal være aktiv for at fungere som hævemiddel til dine boller. Lad os tage udgangspunkt i at du vil røre en dej til boller om 4-6 timer. Så tager du et rent glas, kommer 30 g af din surdej heri sammen med 100 g mel (50 g fuldkorn/50 g hvede) og 100 g vand (temp. 25°). Stil den ved stuetemperatur på køkkenbordet med låg på – ikke tætsluttende.
  • Er min surdej aktiv og klar? Kom 1 spsk af surdejen i vandet – hvis det flyder ovenpå, er surdejen klar til at bage med. Ellers kan du læse mere i min surdejsguide hvor der står alt du skal vide.

Dag 1

  • Mel og vand røres sammen til ensartet dej – den skal være uden klumper. Lav en autolyse* på minimum 1 time, gerne 2, hvor dejen skal hvile.
  • Efter hvile, tilsættes surdej og salt. Ælt det hele på røremaskinen, mellem hastighed, ca. 8-10 minutter til du får en glat og smidig dej**. Kan også gøres i hånden, med god håndkraft (se video).
  • Hæld dejen i en bøtte med låg (jeg bruger en firkantet). Lad den stå på køkkenbordet i 4 timer ved stuetemperatur.
    Nu skal du lave foldningerne. Dette gør du ved at hive op i dejen og folde den ind over midten. I løbet af de 4 timer, skal du have lavet 6 foldninger.
    Fold den 4 gange med intervaller på 30 minutter. Således at du i løbet af 2 timer får foldet den 4 gange.
    De resterende 2 timer skal den blot have 1 foldning i timen, så i alt 2 foldninger.
  • Efter foldningerne skal dejen hvile 30 minutter på køkkenbordet, inden den sættes på køl over natten (gerne 10-16 timer)

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet næsten morgen, så dejen "vågner" 1 time før de bages.
  • Skru ovnen op på maks varmluft, og lad ovnen varme op i 30-60 minutter, til den er helt varm. Sæt dit bagestål ind, hvis du har et. Har du ikke et bagestål, kan du sætte din almindelige bageplade ind til den bliver brandvarm.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
  • Hak dejen ud i ønskede stykker med en våd dejskraber, og sæt dem forsigtigt på et bagepapir – pas på ikke at hive for meget i dejen, da luftboblerne skal bevares. Drys evt med lidt mel henover, for et flot udtryk.
  • Træk forsigtigt bagepapiret over på bagestålet eller bagepladen og sæt bollerne i ovnen.
  • Bag bollerne ved 220-230° varmluft (afhængig af din ovn) i ca. 10-15 minutter til de er lettere gyldne.
  • Lad dem herefter afkøle på en bagerist.
  • TIP: Har du en ovn med dampfunktion, så brug det endelig. Har du ikke denne funktion på din ovn, kan du komme en bradepande under dit bagestål. Når bollerne er sat ind, kommer du vand i bradepanden – det giver damp.
YouTube video
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Opskrift på nemme æltefrie surdejsboller
Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

99 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Foccacia med tomat

Foccacia med tomater

Kold grød med æble

Kold grød med æble

Cookies med nødder

Cookies med nødder og appelsin

vaffel opskrift på sprøde vafler

Vafler – Nemme og sprøde vafler!

Æblemos opskrift

Æblemos med vanilje

Verdens bedste kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

øllebrød opskrift

Øllebrød med flødeskum

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK