Hjemmelavet hampefrømælk – et bæredygtigt tip

Hjemmelavet hampefrømælk

Hjemmelavet hampefrømælk, hvad er det? Det er noget så simpelt som hampefrø, der er blendet med vand og ønsket smagsgivere. De små frø er fantatiske i flere sammenhænge og jeg elsker selv at bruge dem i fx smoothies, müsli, grød, bagværk eller på salater, pastaretter eller som vist her i indlægget, kan de blendes til hjemmelavet hampefrømælk. 

Hampefrømælk

Hjemmelavet hampefrømælk er den hurtigeste plantemælk at lave og kræver få ingredienser – den er budgetvenlig og tidsbesparende. Så lækker og cremet.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 L
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Omrystes inden brug. Velbekomme.

Fremgangsmåde

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og fjern stenene fra dadlerne.
  • Blend alle ingredienserne grundigt i en blender, til mælken er ensartet og ikke har klumper i sig.
  • Du kan hælde mælken direkte på flaske eller si den. Jeg sier altid min.
  • Brug et rent hviskestykke (eller osteklæde hvis du har) og hæld langsomt mælken over. Lad det stå og dryppe, så pulpen samles i viskestykket og du får en helt fin mælk. Pres evt. mælken igennem klædet, hvis det går for langsomt.
  • Hæld mælken på en flaske og sæt den i køleskabet. Hampefrømælken kan holde sig i ca. 3-5 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Hjemmelavet hampefrømælk

Opskrift på hjemmelavet hampefrømælk

Hampefrømælk er den hurtigeste plantemælk at lave og kræver få ingredienser – den er budgetvenlig og tidsbesparende, fordi frøene her (til sammenligning med andre plantemælk) ikke skal stå i blød flere timer før mælken kan laves. Her skal de blot blendes med det samme. Mælken har en cremet konsistens og en nøddeagtig smag. Du kan altid undlade vanilje og dadler, hvis du vil have mælken helt neutral uden smag.

Prøv evt. at bruge hampefrømælken i en smoothie med blåbær eller en grøntsagssmoothie med spinat.

Sunde hampefrø kan bruges til plantedrik

Et lille frø, der har gode ting med i bagagen. De små hampefrø indeholder nemlig det hele: omega-6, omega-3 fedtsyrer, kostfibre og essentielle aminosyrer – det siges desuden, at hampefrø har flere sundhedsfremmende egenskaber med sig. Og bare rolig, de har er ingen euforiserende effekter. Smagen er lidt nøddeagtig, hvorfor drikken derfor er lækker i fx en lækker smoothie, i stedet for almindelig komælk eller vand. 

De små hampefrø kan du også spise alene som de er, oven på din yoghurt – de er konsistensmæssigt bløde.

Hvis du kunne tænke dig nogle spændende opskrifter, hvor de små hampefrø er anvendt kan du se nærmere på boller med hampefrø, som er super nemme at lave og har en skøn krumme. 

Hjemmelavet hampefrømælk
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments