Bagte rabarber med vanilje

ingredienser til bagte rabarber

Bagte rabarber er blevet min nye besættelse, når det kommer til at lave opskrifter med rabarber. Og jeg elsker rabarber! Når man bager dem i ovnen, bliver de helt møre og lækre, og der bliver skruet ned for syrligheden. Det er virkelig en lækker måde at få rabarber serveret på. 

Bagte rabarber smager godt på nærmest alt. I hvert fald på chiagrød, pandekager, vafler, yoghurt, havregrød … og det er bare hvad jeg har afprøvet 😉 

Sidste uge delte jeg en opskrift på syltede rabarber med vanilje, som også er helt vanvittig på de ovennævnte ting. Rabarber for the win!  

bagte rabarber

Bagte rabarber

Bagte rabarber med vanilje er nemme at lave og tilberedes i ovnen. De passer sig selv er vidunderlige med vaniljeis, pandekager og græsk yoghurt.
5 fra 3 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 400 g rabarber (renset vægt)
  • 170 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 0,5 dl vand

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Den resterende sukkerlage er som en slags rabarbersirup og er super lækker på desserter. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Skær rabarber i aflange stykker af ca. 4 cm og kom dem i en skål. Vend dem med sukker, vand og kornene fra en hel vaniljestang.
  • Fordel rabarberne i et ildfast fad, men så de ikke lægger ovenpå hinanden. Hæld resten af sukkermassen over og den tomme vaniljestang.
  • Bag rabarberne i ca. 15-20 minutter, afhængig hvor bløde i konsistens du ønsker dem.
  • Lad dem afkøle og opbevar i en lufttæt beholder sammen med resten af sukkerlagen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
bagte rabarber morgenmad

Opskrift på bagte rabarber med vanilje

Det her er virkelig en NEM opskrift. Rabarberne skal skæres, og de skal vendes i en sukkermasse bestående af sukker, vand og vanilje. Og så ellers bare ind i ovnen i en 15-20 minutter. Så nemt. Og man får en rabarbersirup med i købet fra sukkermassen og den væske, som rabarberne afgiver.

Du kan bruge alle sorter af rabarber. Jeg synes dog, at jeg får de bedste resultater med jordbær-rabarber. Du kan evt. justere på sukkermængden, hvis du bruger en mere eller mindre syrlig sort. 

Får du nogle rabarberender tilbage, som ikke kan være i det ovnfaste fad, så lav en dejlig rabarberkompot af dem. Klassisk og så lækkert! Eller rabarberlemonade. Så frisk og dejligt.

Tip: De bagte rabarber kan du bruge til pandekager, med en god is til. Nytænkende og så lækkert! Brug den is du foretrækker.

Ingredienser til rabarber bagt i ovn

Den her opskrift er en vinder, fordi man skal bruge så få ingredienser: 

  • Rabarber: Jeg bruger sorten jordbær-rabarber og skærer dem i aflange stykker.
  • Sukker: Helt almindeligt hvidt sukker, som skal røres sammen med vand.
  • Vanilje: Jeg bruger vanilje fra en vaniljestang, men du kan også bruge vaniljesukker.
rabarber bagt med vaniljesukker

bagte rabarber til morgenmad

bagte rabarber til vanilje is
Servér med en god hjemmelavet vaniljeis!

Serveringsforslag

Der er et utal af muligheder for, hvad man kan bruge bagte rabarber til. Jeg foreslår at servere dem til: 

  • Morgenmad: Skyr, græsk yoghurt, havregrød, chiagrød, you name it. Bagte rabarber passer bare godt til morgenmaden.  
  • Salat: Prøv at bruge bagte rabarber til salat, og se hvor god en balance de sød-syrlige, møre rabarberstykker skaber. Lav fx en salat på hjertesalat, spinat, feta og bagte rabarber. Eller gå med min allerbedste salat med rabarber.
  • Kød: Bagte rabarber kan også serveres til kød ligesom tranebærsyltetøj eller tyttebærsyltetøj. Det spiller godt sammen. 
  • Dessert: Prøv bagte rabarber med is, på pandekager, vafler, panna cotta osv. Den sirup, der kommer i bunden, som du kan hælde over rabarberne i glasset, er også god at bruge til desserter. Men for en hurtig og nem dessert er pandekager med is og bagte rabarber en god løsning.

Inspiration til flere rabarberdesserter: Rabarbertærte med marcipan og rabarbercrumble.

bagte rabarber
Bagte rabarber med hjemmelavet sprød granola.

bagte rabarber med vanilje

Pandekager med is
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments