Annonce

Syltede appelsiner med kanel

Nu hvor appelsinerne begynder at smage rigtig godt, og julen nærmer sig (!), så vil jeg gerne dele denne dejlige opskrift på saftige, syltede appelsiner i kanel. 

Appelsinerne skrælles og kommes så i en sukkerlage med kanel, hvorefter man bare skal vente – mindst en uge, men jo længere man kan vente, jo bedre. Kanelsyltede appelsiner er den bedste opskrift til fx jul, hvis du lige mangler lidt til peppe morgenmaden eller til en dessert.

Syltede appelsiner med kanel

Du kan bruge denne opskrift til din morgenmad – kom dem oven på skyr fx – eller brug dem til en dessert. Syltet appelsin serveret med hjemmelavet vaniljeis lyder jo SÅ lækkert. Hvis du har rester af risalamande og ikke synes det lyder helt blasfemisk, så kan du også sagtens servere risalamande med syltede appesliner. 

opskrift på hele syltede appelsiner

Nem opskrift på kanelsyltede appelsiner

Det er virkelig nemt at lave syltede appelsiner. Det er sådan set bare appelsin i sukkerlage. Start derfor med at skrælle appelsinerne og komme dem i det glas, du vil opbevare dem i. Jeg bruger hele appelsiner til opskriften, men du kan også lave dem i tern. 

Så laver du en hurtig sukkerlage med kanel, som så hældes over appelsinerne. Et voila! Så handler det kun om tålmodighed. Jo længere appelsinerne får lov at trække, desto bedre. Men minimum en uge.  

En anden anderledes dessert, som du også kan servere i juletiden, er min marrokanske appelsinkage. Her laver man en appelsinpure, som blandes med mandelmel og kardemomme. Virkelig lækkert. 

appelsiner i sukkerlage

Syltede appelsiner med kanel

Nem opskrift på syltede appelsiner med kanel. Skræl appelsinerne og kom en sukkerlage over. Lad dem sylte og spis dem til fx is.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skær skrællen af appelsinerne og kom de hele appelsiner i et rent glas, afskoldet. Du kan også kære dem i halve og kvarte.
  • Kog sukker, vand og kanel op indtil sukkeret er opløst. Tag den af blusset. Når lagen er afkølet hældes den over appelsinerne.
  • Kom et lille stykke bagepapir på toppen, og tryk det lidt ned over appelsinerne, så det hele er dækket.
  • Kom låg på og lad dem sylte i 1-3 uger, inden brug. Så smager de bedst! Men minimum 1 uge.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere appelsinopskrifter til jul

Syltede appelsiner i kanel smager af jul – der skal i hvert fald ikke mere end appelsin og kanel til at bringe juleglæden frem i mig. 

Kan du slet ikke få nok af appelsin i julemånederne? Så prøv også den bedste hjemmelavet appelsinmarmelade – til morgenbordet eller til pandekager! 

syltede appelsiner med kanel

kanelsyltede appelsiner

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments