Annonce

Hybenmarmelade med friske hyben, æble og vanilje

Hjemmelavet hybenmarmelade er super nemt at lave. Det kræver kun få ingredienser og lidt tid. For at lave den perfekte hybenmarmelade skal du bruge friske hyben, vand, æbler, sukker og vanilje. Vanilje kan udelades, men giver en dejlig smag. 

Hybenmarmelade er en lækker marmelade, som du kan lave i månederne fra juli til midt oktober, hvor hyben er i sæson og modne. 

Opskrift på hjemmelavet hybenmarmelade med æble og vanilje

Først skal du skylle hybenene og fjerne stilken. Derefter skal du skære æblerne og hyben i små tern. Æbler koges først møre i en gryde og derefter tilsættes hyben. Tilsæt vand, sukker og en hel vaniljestang, og kog det hele sammen i ca. 15 minutter, indtil det er blevet til en tyk marmelade. 

Lad marmeladen køle af og hæld den over på et skoldet glas. Hybenmarmeladen er nu klar til at blive nydt.

hybenmarmelade med friske hyben

Hybenmarmelade

Hjemmelavet hybenmarmelade med æble og vanilje er en skøn marmelade der er nem at lave og perfekt til brød, boller, yoghurt og anden morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 Glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 200 g hyben (renset vægt)
  • 200 g æbler (renset vægt)
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang*

Fremgangsmåde

  • Skær hyben og æbler i mindre stykker.
  • Kom æbler i en gryde med 2 dl vand. Kog det mørt, kom hyben i sammen med 100-150 g sukker – smag undervejs.
  • Kom en hel vaniljestang i. Skru ned og lad det simre i 15 minutter.
  • Kom på et skoldet glas, og opbevar på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til hjemmelavet marmelade med hyben

  • Når du laver hybenmarmelade, er det en god idé at bruge æbler, der er modne og saftige. Dette giver marmeladen en god smag og konsistens. Det er også vigtigt at bruge friske hyben og vaniljestang, da dette vil give marmeladen en dejlig smag. 
  • Du kan tilføje andre ingredienser som citron, kanel eller ingefær for at give marmeladen et twist, eller hvis du ønsker en lidt mere krydret smag.

Hvor lang tid tager det at lave hybenmarmelade?

Det afhænger af, hvor mange hyben du har og hvor store de er. Det tager typisk omkring en time at rense og skære hyben, og derefter ca. 15-20 minutter at lave marmeladen. Det kan dog tage lidt længere tid, hvis du laver store portioner.

hybenmarmelade-tilbehør

Hvad kan man bruge hybenmarmelade til?

Hybenmarmelade er en lækker og syrlig marmelade, der er lavet af hyben. Den kan bruges til mange forskellige ting, herunder at smøre på brød og rundstykker, som topping på pandekager og vafler, som fyld i kager og konfekt, som ingrediens i dressinger og marinader, eller som en del af en lækker dessert. Hybenmarmelade er også et godt valg, hvis du vil tilføje smag til yoghurt, smoothies eller is, fx vaniljeis.

Det er virkelig en af mine yndlings opskrifter med hyben, da jeg nyder en masse dejlig morgenmad om sommeren, hvor marmeladen er perfekt at bruge som tilbehør. Også på skyr, græsk yoghurt, chiagrød eller havregrød kan man bruge marmeladen med hyben. 

Hvordan kan man opbevare hybenmarmelade?

Hybenmarmelade kan opbevares i en lufttæt beholder, såsom en glasburk med et låg, der er forseglet. Det er bedst at opbevare marmeladen i køleskabet. Det er også vigtigt at sørge for, at marmeladen ikke kommer i kontakt med en uren ske, da dette kan få den til at blive dårlig. Marmeladen kan holde sig frisk i op til flere måneder, hvis den opbevares korrekt.

hybenmarmelade med æble og vanilje

hybenmarmelade-opskrift

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments