Annonce

Lemoncurd

lemoncurd opskrift

Jeg har et par gange købt mig til en lemoncurd, og jeg synes det smager så skønt. Der er virkelig power på citrussmagen, og så kan det bruges til alverdens ting. Jeg har siden fundet ud af, at det er rigtig nemt at lave selv, så nu vil jeg langt hellere trylle en hjemmelavet lemoncurd frem end købe det.

Lemoncurd er nok bedst kendt som en del af en klassisk engelsk afternoon tea servering, hvor den syrlige curd smøres på scones. Når man er i England, så hører der jo sig selvfølgelig noget sødt til alle de lækre sager du kan serverer til afternoon tea.  

Lemoncurd

Lemoncurd

Hjemmelavet lemoncurd smager så dejligt! Opskriften er super nem at lave og tage kun 10 minutter. Brug lemoncurd i desserter, lagkager, på muffins mv.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 2 stk æg
 • 175 g sukker
 • 125 g citronsaft
 • 1 stk citron
 • 75 g smør

Fremgangsmåde

 • Bland æg, sukker, citronsaft og skallen fra en hel økologisk citron og kom det i en gryde*.
  *TIP: Det kan også laves over vandbad.
 • Skru op på medium varme og pisk ingredienserne sammen til massen er tykflydende – det tager Ca. 3-4 min. Pas på det ikke sætter sig i bunden af gryde, så husk at pisk hele tiden.
 • Tag gryden af blusset og kom smørtern i lidt ad gangen, mens der piskes konstant.
 • Lad massen afkøle og hæld på afskoldede glas. Sæt dem på køl, så massen stivner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er lemoncurd? 

Lemoncurd er en spread, der kan spises til desserter og bagværk. Det minder lidt om syltetøj, men er helt smooth i konsistensen, og fordi det laves på citroner, er det dejligt syrligt. Derudover er der æg, sukker og smør i, som piskes sammen og giver en tyk og cremet curd. Det kan også laves på andre citrusfrugter, men citron er det klassiske valg. 

Hjemmelavet lemoncurd creme 

En hjemmelavet citron curd kan bruges i alt fra kager og roulader og kan smøres på boller eller scones. Det er virkelig nemt at lave selv, og der er stor sandsynlighed for, at du allerede har alle ingredienserne i køkkenet. Alle ingredienserne foruden smør skal sådan set bare blandes sammen – brug både citronsaft og citronskal – og varmes op i en gryde. Herefter tilføjes smør i tern, og så har du sådan set en lækker, syrlig citroncreme som du kan bruge til lige det, du har lyst til.

Jeg synes især, at det smager SÅ godt på nybagte boller, nøjagtig ligesom hvis det var marmelade. Marmelade og syltetøj er jo noget jeg, som de fleste andre, er ret glad for, så det finder du også rigeligt med opskrifter på her på bloggen. Lemoncurd er dog en helt ny liga!

lemoncurd

Hjemmelavet lemoncurd-1

Nem opskrift på lemoncurd 

Lemoncurd tager cirka 10 minutter at lave, så denne opskrift er bestemt nem. Og jeg kan garantere dig for, at du også får en virkelig lækker creme ud af det. Især hvis du aldrig har smagt lemoncurd før, vil jeg virkelig opfordre dig til at prøve denne opskrift!

Lemoncurd har nemlig den dejligste syrlighed. Som selvfølgelig balanceres med det søde. Du kan selv smage den til, hvis du synes den skal være mere sød eller mere syrlig, tilføj henholdsvis mere sukker eller mere citron. 

Lemoncurd kan både laves over vandbad eller i en gryde. Massen skal nemlig bare varmes nok op til, at den kan smelte smørret. Så gør endelig, hvad du synes er nemmest. 

Citroner kan også udskiftes med andre citrusfrugter. Prøv for eksempel at lave en appelsin eller clementin-curd. 

Lækker lemoncurd til scones og andre desserter 

Lemoncurd kan bruges som en creme eller spread på bagværk, som fx på en afternoon tea klassiker som engelske scones. Det er simpelthen bare et must, og hvis de er lune er det helt perfekt!

Det kan også bruges til kager, desserttærter eller muffins og cupcakes. Det er nemlig virkelig lækkert at røre op med fx flødeost eller piskefløde, så du kan roligt kaste dig ud i at lave dessert med lemoncurd. 

Faktisk er der nærmest ikke noget bagværk, der ikke har godt af et lille pift lemoncurd – især hvis du er til det syrlige, så er det her den bedste opskrift på en cremet spread! Jeg kan virkelig anbefale at bruge den til disse fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum. Der er den syrlige citroncreme vendt med flødeskum og vanilje. Det smager himmelsk!

Holdbarhed på lemoncurd 

Lemoncurd var noget man plejede at lave i mindre portioner end syltetøj og marmelade. Før køleskabets tid, kunne det nemlig ikke holde sig lige så godt som fx marmelade. 

Opbevar derfor denne lemoncurd på køl, hvor den kan holde sig ca. 5-8 dage.

Hjemmelavet lemoncurd creme
Hjemmelavet lemoncurd
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments