Stikkelsbærmarmelade

stikkelsbærmarmelade

Vi har en hel del stikkelsbær i haven ved sommerhuset, og eftersom de er solmodne netop nu er det oplagt med en marmelade, der kan holde sig på køl i et stykke tid. Vi har nemlig flere end man kan nå at spise af de små, lækre bær. 

En rolig morgen her i sommerhuset starter allerbedst med hjemmebagte surdejsboller med ost og marmelade. Det er jo simpelt, men en kombination, jeg aldrig bliver træt af. Med denne opskrift på surdejsboller er der i hvert fald dømt lækre, sprøde boller, som kan fuldende enhver morgen, hvad enten man er på ferie eller ej.  

Tip: Hvis du endnu ikke ejer en surdej, så kan du sagtens få gode og nemme boller alligevel.

stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade

Stikkelsbærmarmelade lavet med solmodne stikkelsbær er så nemt at lave. Ingredienser skal blot koges sammen og smages til med sukker og citron.
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 1 Glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skyl stikkelsbær godt og fjern stilken.
  • En gryde fyldes med sukkeret, stikkelsbær samt citronsaft.
  • Kog op og skrue derefter ned for varmen. 
  • Lad det småsimre i ca. 30 minutter. 
  • Kom marmeladen på et skoldet glas og opbevar på køl. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Marmelade med stikkelsbær til morgenbordet

Jeg elsker marmelade, især fordi der findes så mange forskellige slags, men også fordi det passer perfekt til oste! Særligt denne stikkelsbær marmelade sammen med ost er som pot og pande. Og ellers er jeg også svært glad for blommemarmelade med appelsin og kanel om efteråret.

Min opskrift på stikkelsbærmarmelade giver dig en ikke alt for sød marmelade, der dog sagtens kan smages til, hvis du ønsker den sødere. Hvor meget sukker du skal bruge, kommer også meget an på, hvor modne dine stikkelsbær er. Er de modne nok, kan du eventuelt bruge mindre sukker end jeg gør, men som altid er det en god ide at smage til. 

opskrift stikkelsbærmarmelade

Læs også: En anden god opskrift med stikkelsbær er denne galette med hasselnøddebund.

Nem opskrift på så stikkelsbærmarmelade

Endnu en grund til at elske marmelade: Det tager ingen tid at lave selv, og den hjemmelavede version smager så meget bedre end det man køber i supermarkedet, hvor der som regel er for meget sukker i til min smag. Med hjemmelavet marmelade får man en marmelade, som smager mere af det bær, den er lavet på – efter min mening!

Det, der tager længst tid ved opskriften er nok at plukke bærrene. Men det er samtidig også en rigtig god mulighed for at få brugt noget tid i haven, og hvis man er flere om det, går det både hyggeligt og hurtigt. 

Til stikkelsbær marmelade kan du bruge både grønne og røde stikkelsbær. Som du nok kan gætte ud fra billederne, har jeg brugt røde stikkelsbær, som har en skøn farve. Men brug endelig de stikkelsbær, som du nu har i haven.

Mangler du flere ideer til morgenmad, pålæg og boller, så er det her du skal kigge!

stikkelsbaermarmelade sæson

stikkelsbærmarmelade til ostebord

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments