Hjemmelavet sprød müsli på panden

hjemmelavet müsli

En hjemmelavet müsli er i fast sortiment hjemme på min køkkenhylde, ved siden af mine havregryn. Så snart glasset er ved at være tomt, laver jeg en ny portion. Jeg veksler om morgenen mellem yoghurt, skyr og chiagrød, hvor jeg altid drysser med min honningristede müsli, noget akaciehonning og nogle friske bær eller frugt – alt efter hvad der er i sæson.

Müsli kan du lave selv, på ingen tid. Det er noget af det nemmeste. Jeg køber aldrig en mysli med hjem mere, siden jeg for første gang lavede min egen. Det har jeg gjort nu i mange år, og min egen varierer altid – det kommer meget an på hvad der lige gemmer sig i skufferne.

Sukkerfri müsli - hjemmelavet og sprød

Hjemmelavet müsli

Sprød hjemmelavet müsli, som du kan lave på under 15 minutter. Lav en sprød müsli på panden med honning, eller riste den i ovnen.
4,63 fra 8 stemmer
Antal: 1 Beholder
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Varm en stor pande op og smelt kokosolien. 
  • Start med at rist chiafrø og mandler, til de begynder at "poppe" lidt. 
  • Tilsæt de havregryns og rør det godt rundt. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen honning og tørret frugt) og mix det hele godt sammen. Rist det i 5 minutter under omrøring.
  • Tilsæt honningen og rør godt rundt til ingredienserne begynder at tage farve og bliver gyldne. De sidste to minutter inden müslien er ved at være færdig og har taget farve tilsættes ønskede tørrede frugter, som hurtigt ristes med.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og hæld müslien på. Lad den ligge og køle af – først her bliver det godt sprødt.
  • Opbevar müslien i en bøtte, dåse eller på glas med låg.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Hjemmelavet müsli på panden

Opskrift på sprød müsli lavet på panden

Jeg laver min mysli på panden på under 15 minutter, fordi jeg synes det er nemmest. Nogle foretrækker at riste den i ovnen. Det kan du også sagtens gøre med denne her variant.

I ovnen: Kokosolien eller smør skal stadig smelte og derefter vender du blot alle de tørre ingredienser ved. Müslien skal fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og ristets i ovnen ved 160°, varmluft i ca. 18-20 minutter. Vend lidt rundt i blandingen undervejs.

Min bedste opskrift på hjemmelavet müsli med havregryn

Selvom det er rigtig nemt at købe en udemærket variant i supermarkedet, så er det mindst ligeså nemt selv at lave den. Jeg vil derfor gerne inspirere dig til selv at bikse din egen mysli sammen. Det tager nemlig ikke mere end 10-15 minutter, og så ved du også hvad den indeholder.

Jeg har altid havregryn, en form for kerner og nødder samt nogle rosiner eller tranebær i. Meget simpelt, men det er sådan jeg bedst kan lide det. Du kan derfor også bruge opskriften som en inspiration i forhold til mængder og derfra selv freestyle med ingredienserne.

Nem og simpel honningristet müsli på panden

Jeg laver stort set altid en portion müsli uden tilsat sukker/sirup. I stedet for søder jeg den med honning, da tilfører en mere ‘rund smag’ – forstået på den måde at den får mere karakter, da jeg også kan veksle mellem honningen: Blomsterhonning, akaciehonning, cremet honning osv.

Denne variant er ikke så sød, og indeholder som sagt ikke raffineret sukker. Du kan selvfølgelig altid selv tilsætte mere sødme, alt efter behov. Du kan også, hvis du ønsker, tilføre en smag til myslien, fx 2 spsk. kanel, kardemomme eller kakaopulver. Det smager rigtig godt!

Hvis du søger inspiration til andet knas til din skyr, chiagrød eller yoghurt er min opdrift på banangranola eller klassisk sprød granola super gode bud. Den er som navnet afslører, sødet med banan.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments