Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer
Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer er ingen ny opskrift her på nettet, men jeg havde besluttet at jeg også ville dele min version med jer. Flere af mine ‘kollager’ her i madblog-land har nemlig også delt deres versioner. Måske er det bare sådan en opskrift alle har liggende? Generelt opskrifter med banan (pandekager, brød og kager) har de fleste på deres domæne, har jeg lagt mærke til – mig selv inklusiv, haha.

SUKKERFRI GRANOLA

Bananen har en dejlig sødme som kan udnyttes og anvendes i stedet for sukkeret. Jeg har selv altid bananer liggende. Jep – lige hér er jeg lidt dobbeltmoralsk hvad min snak om råvarer i sæson angår. Den tager jeg på mig, for jeg er ret glad for bananer i både smoothies og granola.

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

GRANOLA MED BANAN

Granolaen her er sødet udelukkende med banan, og er nok verdens nemmeste. Den smager ikke gennemtrængende af banan, men smagen er der. Jeg har altid en granola stående, fordi jeg ikke gider købe den færdiglavet – på den måde kan jeg også selv justerer indholdet.

FÅ OPSKRIFT PÅ EN SUND GRANOLA MED BANAN HER:

5 fra 2 stemmer
BANANGRANOLA
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 beholder
Ingredienser
 • 3 stk bananer, modne
 • 200 g havregryn, gerne grovvalsede
 • 30 g kokosflager
 • 50 g speltpops eller græskarkerner
 • 1 lille nip salt
 • 50 g rosiner
 • 50 g mandler, hele
Sådan gør du
 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

 2. Mos bananer i en stor skål. Bland de øvrige ingredienser i (ikke rosiner) og rør godt sammen.

 3. Beklæd en bageplade med papir og vend blandingen herpå - tryk det ud.

 4. Bag i ca. 30 minutter og vend granolaen et par gange undervejs. Hold øje med, at granolaen ikke brænder på i kanten. Vend til sidst rosinerne i og lad det køle af.

 5. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas. Nyd den på din yoghurt eller smoothie.

Opskriftsnoter

OBS! Kan holde sig op til to uger. 

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Del med en du holder af:

8
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Åh, det må være min næste værtsgave til mine forældre, de elsker musli!

– A

S.
Gæst
S.

Hvilken “honning” er det, der skal røres i, som der står i opskriften? Synes ikke jeg kan se det i listen over ingredienser, så undrede mig lidt da jeg læste det 🙂

Cecilie
Gæst
Cecilie

Hvor længe kan denne lækre granola holde sig? 🙂

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer
Banangranola – sprød granola sødet med modne bananer er ingen ny opskrift her på nettet, men jeg havde besluttet at jeg også ville dele min version med jer. Flere af mine ‘kollager’ her i madblog-land har nemlig også delt deres versioner. Måske er det bare sådan en opskrift alle har liggende? Generelt opskrifter med banan (pandekager, brød og kager) har de fleste på deres domæne, har jeg lagt mærke til – mig selv inklusiv, haha.

SUKKERFRI GRANOLA

Bananen har en dejlig sødme som kan udnyttes og anvendes i stedet for sukkeret. Jeg har selv altid bananer liggende. Jep – lige hér er jeg lidt dobbeltmoralsk hvad min snak om råvarer i sæson angår. Den tager jeg på mig, for jeg er ret glad for bananer i både smoothies og granola.

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

GRANOLA MED BANAN

Granolaen her er sødet udelukkende med banan, og er nok verdens nemmeste. Den smager ikke gennemtrængende af banan, men smagen er der. Jeg har altid en granola stående, fordi jeg ikke gider købe den færdiglavet – på den måde kan jeg også selv justerer indholdet.

FÅ OPSKRIFT PÅ EN SUND GRANOLA MED BANAN HER:

5 fra 2 stemmer
BANANGRANOLA
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 beholder
Ingredienser
 • 3 stk bananer, modne
 • 200 g havregryn, gerne grovvalsede
 • 30 g kokosflager
 • 50 g speltpops eller græskarkerner
 • 1 lille nip salt
 • 50 g rosiner
 • 50 g mandler, hele
Sådan gør du
 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

 2. Mos bananer i en stor skål. Bland de øvrige ingredienser i (ikke rosiner) og rør godt sammen.

 3. Beklæd en bageplade med papir og vend blandingen herpå - tryk det ud.

 4. Bag i ca. 30 minutter og vend granolaen et par gange undervejs. Hold øje med, at granolaen ikke brænder på i kanten. Vend til sidst rosinerne i og lad det køle af.

 5. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder/glas. Nyd den på din yoghurt eller smoothie.

Opskriftsnoter

OBS! Kan holde sig op til to uger. 

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Banangranola - sprød granola sødet med modne bananer

Del med en du holder af:

8
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Åh, det må være min næste værtsgave til mine forældre, de elsker musli!

– A

S.
Gæst
S.

Hvilken “honning” er det, der skal røres i, som der står i opskriften? Synes ikke jeg kan se det i listen over ingredienser, så undrede mig lidt da jeg læste det 🙂

Cecilie
Gæst
Cecilie

Hvor længe kan denne lækre granola holde sig? 🙂

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu